Select Page

Betyár Pizzéria – Pannónia pizza (32cm)

Betyár Pizzéria – Pannónia pizza (32cm)

Szinte hihetetlen, de már péntek is van. Nem tudom, Nektek hogy telt a hét, de a rövid hét az én esetemben nem igazán valósult meg. Sajnos még az időjárásról sem tudok túl sok mindent mondani, ami biztos, hogy sem az irodába sem a lakásba nem esett be az eső. Na mindegy, ne foglalkozzunk semmivel, aludni, pihenni ráérünk majd a sírban. Itt az ideje egy jó pizzának, hogy megkezdhessük május utolsó hétvégéjét és lelkesen várhassuk a nyarat.

Esztétika,megjelenés: Na nézzük, mit rejt ez a betyáros doboz. A választásom a Pannónia pizzára esett, ami nevéhez hűen magyaros vonalat képvisel. A pizza tésztája szép barnára sült, a sok feltéttől, szinte alig látszik, hogy tejfölös alapra épül. A szélek amúgy elég szépen el vannak dolgozva, szinte tökéletes alakú a pizza. A változatos színeket elsősorban a húsok okozzák. A fő okozó a szalámi, ami paprikás, így már piros is a pizza, mintha paradicsomos lenne. Akad azért némi rózsaszín is, ezt pedig a tarja hozza a közösbe. Zöldségek terén nem igazán vagyunk eleresztve, csak hagyma rejtőzködik a sajt alatt. A magyaros név elsődleges indoka pedig a feltétek királynője a Pannónia sajt, amiből a szín alapján jutott rendesen a felső rétegbe. A pizzán van anyag bőven, és a szép barna szélek és a tetejére pirult sajt extra kinézette kölcsönöz, így látványban nincs nagyon hiba.

Pont:8/10

Ízvilág: Az íz terén, ilyen margók láttán, nem is tudom mással kezdeni, mint a tésztával. A jól megsütött tészta a ropog, a sóssága is rendben van, talán egy kicsit tömör. Befelé haladva az első dolog, amivel szembesülök, hogy a tejfölös alap nem fokhagymás, vagy ha az, akkor a szalámi és a tarja íze sokkal jobban érvényesül. A két húsos feltéttől, amúgy nem lesz túl zsíros a pizza, szóval a hasukat féltőknek is megfelelő lehet. A sajtmennyiséggel nincs hiba, és a Pannónia jellegzetes íze is érződik minden falatban. Összességében a pizza rendben van, átütő élményt nem adott, de a minőség ellen semmi kifogásom, az íz alapján is továbbra is ajánlott a dolog.

Pont:8/10

Mennyiség: A mennyiségnél a szokásos két mérce a centi és a poci. A centivel kezdem. Az írás azt mondja, hogy 32 centiméter a pizza, de a mérce azt, hogy 31. Ez bizony egy centi mínuszt jelent, és még van egy centi pizza szélünk is. A poci azt mondja, hogy bőven elég egy evésre. Az erőteljes ízek a nem túl vékony tésztával kombinálva nem csak a hasamat de az elmémet is jóllakatták.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: A szállítási idő már annyira nem rózsás, bár messze van a tragikustól. Pizza téren azért szerintem a 45 perc tényleg tartható, bár az éttermek is beleszaladhatnak a rendelésáradatba. Most ezt 51 perc után sikerült érkeztetni, amivel érmet nem érdemeltek ki, de mondjuk azt, hogy megérkezett és .

Pont:6/10

Ár/érték: Az ár sarkalatos pont. Ilyen feltét ellátottságú pizzák esetében az 1500 forint körüli ár átlagosnak mondható. A Betyár Pizzéria, ehhez képest, ezt a cuccot 1290 forintért szállítja. A látvány és az íz alapján nem is mondhatunk rosszat. Az 1 centi veszteség mindig benne van, de mivel így is elégnek bizonyult a pizza, így azt mondom, hogy továbbra is megéri őket választani. Ha egy kis füstös paprikás szalámis kalandra vágytok, de a fokhagyma annyira nem hiányzik, akkor ez bizony egy jó választás.

Pont:8/10