Select Page

Betyár Pizzéria – Prémium saláta

Szerző: | 2017. feb. 15. | Saláta

A Betyár Pizzéria már párszor szerepelt az oldalunkon, de eddig csak a pizzáikkal sikerült megismerkedni. Mivel most az ebéd helyett a vacsora helyzet került megoldásra rendelésből és nem akartam junk fooddal zárni a napot, így a saláta vonalat támadtam. A rengeteg pizza mellet a saláta kínálat is rendben van, 6 különböző variációból választhatjuk ki a szívünkhöz legközelebb állót. Az átlagosnál kicsit jobb és árban kedvező pizzáik után, lássuk milyen a sali.

A hat sali közül a pincéren kettő is van, ami a visszajelzések alapján maximális elégedettséggel töltötte el a vásárlókat. A tonhalas cézár, annyira nem indította be a fantáziámat, így a Prémium salátára esett a választásom.

Prémium saláta – uborka, paprika, paradicsom, jégsaláta, csirkemellcsíkok, ezersziget öntet

A prémium hívószó alapján, az ember kicsit más összetevőkre számít, de ebben az esetben teljesen átlagos saláta alapanyagok kerültek a dobozba. Mivel az alapanyagok hagyományosak, azt gondoltam, az elkészítés minőségét illették a prémium szóval. A saláta megérkeztekor az első benyomásom nem az volt, hogy erről van szó, de a szavak helyett meséljen először a kép.

így mutat egy prémium sali?

Amit látunk, az egy dobozban sok-sok zöldség, ami nagy mennyiségű csirkemellel láttak el. Ahogy látható, nagyobb darabokra vágták a zöldségeket, a csirke tálalásával kapcsolatban viszont annyira nem találták el a tutit. A minden bizonnyal egyben megsütött csirkemellet az elkészítést követően szelelték fel, ami végül azt eredményezte, hogy kicsit úgy néz ki, mintha egy életlen késsel szedték volna cafatokra.

közelről sem mutat jobban

A látszat néha csal, így a salátának minden esélye megvan rá, hogy finom legyen. Az öntettel nem spóroltak, így miután összekevertem a salit, annak minden porcikájára jutott az ezersziget öntetből. Az öntet jellegzetes ízéből a paprika nem igazán érződött, inkább a fokhagyma és a citromlé íze jelent meg. Az ízeket a zöldségek vezették, a csirke erősen a háttérbe szorult. Sajnos, mivel ezek a zöldségek nem pont a nyáriak, így a sali is inkább csak arra volt jó, hogy meglegyen az étkezés. Az igazi ízek nagyon hiányoztak, és nem sikerült meggyőzniük, hogy ez valóban prémium.

nem kicsi az adag

Mennyiségre egészen rendben volt a saláta, bár a végén a paprikákat már inkább kerülni próbáltam, mint elfogyasztani. Az ár tekintetében nem panaszkodhatunk, 1239 forintos áron juthatunk hozzá a zöldségekben és csirkében egyaránt bővelkedő salátához. A végeredmény nálam az, hogy salátát többet nem rendelek az étlapjukról, inkább maradok a bevált pizzáknál és ha úgy adódik tesztelem a hambi kínálatot is.

 

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték