Select Page

Big Daddy Burger Bár – Még egy kis hús – Bacon Burger extra

Big Daddy Burger Bár – Még egy kis hús – Bacon Burger extra

Nincs két hete, hogy a XI. kerületben található Lángos Szaküzletnél jártam, amikor feltűnt a szomszédban egy piros-kék színvilágban pompázó kisebb vendéglátó egység. Big Daddy Burger Bár névre hallgat és egy gyors Facebook kutatás után eldöntöttem, hogy hamar visszatérek egy tesztre.

A környék hangulata mit sem változott, a dübörgő sárga szöcskék és a csavaroskifli rajongótáborának lelkes képviselői állandó elemnek számítanak. Az üzlet előtt elkészült a terasz, így szerencsére ha kicsit naposabb időben látogatunk el a Big Daddy csapatához, akkor kiülhetünk a szabadba, hogy az előbb említett elemeket csodálhassuk falatozás közben. Az étlap 21 különböző burgert rejt, de akik inkább gyrost vagy melegszendvicset ennének, azok is megtalálják számításukat. Visszatérve a burgerekhez, kétfajta mérettel dolgozhatunk, azaz normállal és extrával.

Még egy kis hús – Bacon Burger extra: 22 dkg-os zsemle, 20 dkg-os steak, szósz, jégsaláta, paradicsom, cheddar sajt és pirított bacon

Délben eléggé nagy a forgalom, mivel rendelés előtt pikk-pakk tájékoztattak, hogy laza 20-30 percet biztosan kell várni. A kíváncsiság győzedelmeskedett így végül a kivárás mellett maradtunk. A szerencse, hogy kicsit összekeveredett a rendelés és az előttünk álló fiúbandánál is előbb megkaptuk a burgerünket kb. 15 perc várakozás után. Köretnek mellé egy hasábburgonya dukál kellemesen fűszerezve.

Esztétikai megjelenés: Egyszer menzaszerű tálalás, azaz műanyag tálca és tál, a köretnek pedig papírból készül a támasztéka. A buci szép méretes és kicsit kapott a gyömöszölésből, így odalett feszessége. Belső fele láthatóan pirítva lett, ami nálam máris egy plusz pontot jelent. Nincsen túlméretezve a buci, így simán látjuk a feltéteket, nem kell kommandózni semmivel. Jégsaláta és szósz kapott helyet a legalsó szinten, amit egy méretes paradicsomkarika követ. A lényeg ezután következik, a jókora húspogácsa, amin megolvadt a szalmasárga cheddar sajt. A pont az i-re a 2-3 csík pirított bacon és a nem kevés lilahagyma. A krumpli mirelit, viszont egészen alaposan megfűszerezték, ami jól látszik rajta. Egyedül a bucinál tudnék elképzelni némi javulást, főleg azért mert a körülöttem ülőké végig feszes példány volt és még mindig a bucira gondolok ezalatt.

Pont: 8/10

Ízvilág: A bucitól féltem, hogy édeskés lesz, de köze nincsen ahhoz, sokkal inkább az lepett meg mennyire levegős, szellős textúrája van. A hús finom marhahús ízű, amihez társul egy kevés bors. Állagra kellemes, omlós és teljesen átsütött. A bacon sajnos nem ropog úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, de nyersnek sem mondható. Íze egy leheletnyi sós érzést csempész a burgerbe. A hagyma kifejezetten karakteres, utőbukéjával nők ezreit csábíthatjuk el garantáltan. A zöldségek átlagosak, amikhez társul a főként majonézes irányba tendáló burger szószuk, az összhatás viszont így egészen kellemes. A burgonya érezhetően mirelit, de egészen jófajta, amin tovább segít a kellemesen pikáns fűszerezés. Összességében egy korrekt laktató burger, amiben a hús valóban jól vizsgázik, viszont extra csilli-villi nem került bele.

Pont: 8/10


Mennyiség: A buci és a hús majdnem kitesz már fél kilót. Ezekhez még hozzájön a sajt és a zöldségek, tehát szerintem így vakon, mérleg nélkül is ráfogható, hogy fél kiló megvan. Arányaiban teljesen korrekt, nincsen elnyomja a buci az egészet érzés egyáltalán, szóval frankó így ahogy van. A köret adagra bőven elég egy ekkora extra méretű burger mellé. Egyedül a szósz mennyiségénél tudnék 1-2 kanállal többet is elviselni, ízre teljesen korrekt de sajnos meglapul a húspogácsa alatt. A jól lakott óvodás életérzést gond nélkül meghozta, a kisebb normál adag se tűnik kicsinek, így akkor repüljünk rá az extrára ha már kattog a szemünk az éhségétől. Órára átfordítva ez megvan 5 óra az biztos.

Pont: 9/10

Ár/érték: A normál méretű “Még egy kis hús – Bacon Burger” 750, míg nagyobb testvére az extra kiadás 1400 forintot kóstál. Mindkét esetben érvényes a meglehetősen megéri plecsni, 750-ért például ma már szánakozó tekintetet kapunk csak leginkább és nem burger, amiben hús is van. Köretből is kétfajta adag érhető el, a normál 300-ért és az extra 500 forintért. A végösszeg a tesztmodell esetében így kerek 1700 forint lett, amivel hosszú órákig elvagyok és ízre sincsen szégyenkeznivalója egyáltalán. A terasz nagy ötlet, bár nem tudom télen majd mennyire lesz használható, de legyünk pozitívak. Akik dél környékén tervezik a vizitet azok csörögjenek előre inkább oda és akkor nem kell hosszú perceket várni a kajára.

Pont: 9/10

(ha nem ismered a Big Daddy Burger bár pontos koordinátáit, akkor KLIKK IDE ÉS megmutatjuk térképen!)