Select Page

Bikás Sportétterem – Baffalo burger

Bikás Sportétterem – Baffalo burger

Három a magyar igazság, amit mi sem bizonyít jobban, hogy harmadjára rendelem ugyan azt a fogást a Bikás Sportétteremtől mire eljutottam oda, hogy post legyen belőle. Volt, hogy nem volt nálam se fényképező, se telefon és volt, hogy valamiért elmaradt a firkálás, holott semmi oka nem volt, maximum a mérhetetlen őszi lustaság. Végül minden összeállt stimmelt a bolygóállás és az EZO.TV is megmondta a tutit, sikerült megörökítenem a fogást.

Az étlapjukon több fajta fogás közül válogathatunk, én mégis maradtam a burgereknél, főleg azért, mert előre gondoltam a hétfőre. Baffalo burger – amihez a netes étlapon egy egyszerű leírás tartozik, azaz sajtos, baconös és jár mellé hasábburgonya. Emelett még ö5 különböző burger várja szerető gazdáját, vannak köztük igazán érdekes egyedek is, mint a bécsi sertés vagy a pirosra sült pipi burger. A visszajelzések alapján a Baffalo a legnépszerűbb a vásárlók körében.

Esztétikai megjelenés: Szokásos kiszállítós csodadobozban, semmi extrát nem rejteget. A köret és a burger egy légtérben, sajnos itt is kicsit visszacsapódott a pára amit szerencsétlen krumpli szívott fel. A buci egészen boltinak tűnik, szezámmal finoman hintett. Kicsit sem prűd, jól megmutatja magát a szendvics. A hús valami bazivastagnak tűnik a zsemléhez képest, ritkán érzem azt, hogy nagyobb buci is elférne ekkora húspogácsa mellég. Színe alapján alaposan átsütötték, nyers folt kétlem, hogy lenne benne. A hús alatt laza salátaágy, amit egy leheletnyi ketchup-mustár kombóval locsoltak meg. A sajt és a bacon zárja a sort, előbbi olyan erősen ragaszkodott a zsemle tetejéhez, hogy erőfeszítővel kellett szétszednem. Utóbbiból két csíknyi jár, ez alaposan beleépült a buci tetejébe. A fedele kicsit meglapult, eredeti ívét a doboz szorongatásában elvesztette.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci sajnos nagyon hajaz a 6-os pakkban kapható csodákra, ahol megfogja az ember egyből elszakad és mállik. A hús viszont mindenért kárpótol, mintha egy teljesen másik ligából jött volna. Finoman fűszerezett, alaposan átsütött példány aminek minden porcikája kényezteti ízlelőbimbóinkat. A zöldséges érezhetően frissek, egy jó anti-randi hagymával meg tudnám vadítani. A szószok terén egy saját recepttel lehetne még fogni pár rajongót. A bacontól vártam egy kis sós élményt, de alig éreztem csak fogyasztás közben, hogy ott van. A sajt nekem ömlesztett verziónak tűnik, de nem mondanám biztosra. A hasábburgonya nem egy szenzáció, sajnos ez itta fel a pára 90%-át ezért alaposan átázott és picit sem ropogós. Ez ellen továbbra is remek megoldás lenne a lyuk a doboz oldalára ahol kipöföghet a felesleges mennyiség. Sózni mindenképpen kell, anélkül kicsit semmilyen.

Pont: 7/10

Mennyiség: A húspogácsa biztosan van 20 dkg ha nem több, ekkora dózishoz sokszor kétszer ekkora bucit szoktak párosítani. Hihetetlen, de úgy érezni mintha sok lenne ehhez a hús, de azért rohadt jó. Zöldségekből a zsemléhez számolt korrekt mennyiség került bele. Ha ennél több szósz kerülne bele akkor erősen átcsapna gitáros burgerbe a Baffalo, így ennyivel még pont elegendő és egyáltalán nem tűnik száraznak, kivétel csóri zsemle. A bacon és sajt elegendő, azért nem dominálnak, de karakteresebb ízzel jobban észrevehető lenne mindkettő. Alapesetben egészen korrekt mennyiségre, de a burgonya befoltozza a gyomrunkban maradt esetleges foltokat. Az egészet elfogyasztva kellemes jól lakott érzés lett úrrá rajtam, bőséges négy órára garantáltan megvagyok.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Több infot találtam az étterem lehetséges helyéről, nagyjából egy távolságot jelentene mindkettő. 1.5 kilométer amit a Google szerint 5-6 perc alatt meg lehet tenni. Az e-mailben kerek egy órát kaptam várható időnek, amit olyan szinten komolyan vett az étterem, hogy pontosan 61 perccel a rendelés után jelent meg a futár. Kis félreértés miatt a futárnak kellett várnia rám pár percet, de nem anyázott vagy hasonló, akkor is mosolyogva adta át a rendelt ételt. Nem rekordidő, de picit javít az eredményen továbbá, hogy kissé szemerkélő esőben kellett ezt abszolválni.

Pont: 6/10

Ár/érték: Az ára 1080 forint, amit picit le tudunk faragni ha ebédidőben meg tudjuk várni a 12 órát a rendeléssel, mivel akkor -10%-os kedvezménnyel rendelhetjük egészen 14 óráig. Körülbelül ezerééé kapunk egy nagyon király húspogácsát egy kevésbé jó buciba csomagolva. Előbbi adja a burger lelkét, utóbbit pedig könnyű javítani. A tél közeledtével egyre többször fogok sajnos belefutni párától ázott krumplikba, de talán egyszer megszületik a tökéletes ellenszer valamilyen csodadoboz formájában. A szórólap egy bizonyos Metro Bistrot is emleget, de a hozzá tartozó domain nemes egyszerűséggel nem él, így nem tudom, hogy mi is lehet az valójában. Kénytelen vagyok ebbe a rejtélybe beletörődni, de talán egyszer fény derül az igazságra.

Pont: 8/10