Select Page

Bikeburger – Bacon Bike

Bikeburger – Bacon Bike

A burger láz úgy fest nem akar csillapodni, amivel valahol nincs is baj. A Bikeburger csapata beleszőtte még a kerékpáros vonalat is, elvégre az is dönget ezerrel és szép számban róják bringások az utakat nap, mint nap a városban. A koncepció egészen jópofa, bár valljuk be, nem világújdonságról van szó.

Egy hűtőpult, amit ötvöztek egy kerékpárral, amivel egyben lehet mozgatni is, nagyjából olyan, mint régen a fagyis kordék, csak azokat robogóval kergették többnyire hátulról, üveghangon. Fagyi helyett viszont két jellegzetes street food versenyzővel várják az éhes tömeget. Burger és hot-dog, ezeket viszonylag rövid időn belül el lehet készíteni a Bike-on. Tetején található egy visszafogott méretű rostlap, amin értelemszerűen a húst készítik el szemünk előtt.

Bacon Bike – Ízletes buci a Perecestől, finom hús, bacon Klárikától, házi szósz, sajt, roppanós saláta, paradicsom, uborka és végül hagyma

Van, aki egyből szalonnás biciklinek nevezte rendelés során, hát nincs ezzel baj, van aki magyarosan szereti. Ízletes és beszédes leírás a hozzávalók listájánál, nagyjából ilyesmit várhatunk el egy hagyományos baconos burgertől. Menüben is lehet kérni, amikor üdítő jár mellé, illetve van heti ajánlat is, ami értelemszerűen mindig változik, lehet az burger vagy éppen hot-dog is.

Esztétikai megjelenés: Csomagolásnál kétfajta opció áll előttünk, vagy helyben rámarunk, amikor egy tartótasakot kap csak a szendvics, vagy teljes csomagolás, amikor értelemszerűen messzebbre is vihetjük anélkül, hogy széthullana az egész. A csomagolás ötletes, láncból formál szív és hasonlók alkotják, teljesen visszaadja a biker életérzést foltokban. Volt szerencsém szemmel végigkísérni a folyamatokat, melyek közben két dolog is volt, ami furcsának tűnt. A húst, szegényt alaposan megkínozták, lapították, nyomkodták és hasonlók, amitől sajnos sok értékes szaft távozott is belőle, illetve láthatóan teljesen átsült, itt biztosan nincsen szó mediumról. A buci a másik elem, mely szerintem gyanúsan sok időt töltött a rostlapon, gondolom ez a pirítás miatt van, amivel semmi baj, csak gyanúsan sokáig napozott rajta. A buci felső felének egy része lemállott, de ennyi még bele is fér. A sajt látványosan és olvadtan nyújtózik benne, ahogy forgatjuk. A bacon kicsit elrejtőzik a közepében, de szemfülesek azt is ki tudják szúrni. A zöldségekből is kapunk némi ízelítőt, jelen vannak, ahogy azt a leírás diktálta.

Pont: 7/10

Ízvilág: Nostradamus hozzám képest kezdő kispályás. Viccet félre téve, sajnos beigazolódott félelmem a bucival kapcsolatban. Nem pirítva lett, hanem nemes egyszerűséggel kiszárítva. Ez már nem az enyhén ropogós szint, inkább az, amikor törik darabokra az egész. A sok szósszal próbál kicsit menteni a lehetetlenen, de sajnos nem sikerült, hiába. Fele ennyi idő is elég lenne a roston az biztos. A hús teljesen átsült, enyhén fűszerezett. Abban az esetben, ha nem vallatnák és nyúznák a rostlapon, akkor sokkal szaftosabb maradna, aminek eredménye, hogy több íz marad a lelkében. A zöldségekkel semmi probléma, kellemesen frissek és pont. A szósz egészen kellemes, lágyan kalandozik szánkban, ami fontosabb, hogy képes harmonizálni a feltétekkel. A bacon vonalon egy hússúlyt be lehetne vetni és akkor nem ugrana össze, hanem maradna szép hosszúkás szelet.

Pont: 6/10


Mennyiség: Tippre 12-14 dkg húspogácsát érzek benne, bőven elegendő bele. A bucival egészen jól megvannak egymás mellett, egyik sem nyomja agyon a másikat. Szószból kapunk dögivel, ezt egy pillanatig sem sajnálják a srácok. Zöldségből szintén minden teljesen frankó, pont annyi került bele, amennyit én még élvezni tudok egy burgerben a húsok mellett. Köretre nincs lehetőség, ahogy láttam, de bevallom, meg is lepett volna, ha azt is besűrítik a kordéba. Összességében nem mondom, hogy gyomorfalrepedéssel ültem vissza a bringára, de egy könnyed, laza ebédnek még elég is volt, de egy maratonnal ezzel nem vágnék neki.

Pont: 8/10

Ár/érték: A pont, ahol kikerekedett nagy szemekkel csak pislogtam. A szalonnás kétkerekű mindössze 990 forint. Kicsit jobban belegondolva, azért érdemes gondolni rá, hogy egy étteremmel szemben nekik közel nincsenek olyan magas fenntartási költségeik, így nem kell egekbe emelt árakkal dolgozniuk. A burgerek szinte végig ezer alatt maradnak, kivételt képez a hetente újuló egyed. Hot-dog vonalon még szebb a helyzet, ott minden a 900 forintos határ alatt marad. Összességében nem rossz ez, kis odafigyelés a húsnál és a bucinál és máris hatalmas ugrás van az ízvilág fronton. Pénzben simán megéri, hangulatban meg döntse el mindenki maga. Jelenleg az Infoparkban (A épület) tüsténkednek 11:30 – 15:00 óra között. Titkon bízom benne, hogy nem csak ott lesznek állandó jelleggel, hanem más egyéb nagyobb irodaházat is becéloznak spéci cangájukkal.

Pont: 8/10