Select Page

Bite Sausage and Beer

Bite Sausage and Beer

A Bite története 2013 februárjában a Nyugatinál kezdődött mikor megnyitották első üzletüket, ahol különböző kemencében sült pékárukat lehet kapni, mellé egy napindító teával vagy kávéval megspékelve. Alig negyed évvel később megnyitották Astorián második ellátó egységüket, ami 2014-ben teljesen átalakult és egészen új kínálattal indult újra. A Bakery Café nevet lecserélték Sausage and Beer-re, ami bizony annyit jelent, hogy a pékáru helyett immár kolbászokkal és egyéb hentesáruval várják a nagyérdeműt.

S

A henteseknél étkezők köre napról-napra bővül, egyre inkább kezd visszatérni a köztudatba, hogy ott bizony lehet frissensült ételeket is enni. A Bite fogta az egész kolbászevő életérzést és beleültette láncuk letisztult, kulturált és elegáns kialakításba, ahol nem pörköltszaftos pólóban feszítő hentesek a felszolgálók, hanem egyenruhában mosolygós hölgyek.

S

A kolbászkínálat bőséges. Körülbelül 8-9 hónapnyi kísérletezés után érték el a végleges állapotot. Egy budakalászi vállalkozásnál készíttetik, ahol mindent grammra pontosan meghatároznak, legyen az fűszerezés vagy éppen a húshoz tartozó egyéb kiegészítő. Sima-, grill, cserkész-, bajor-, borjú- és kacsakolbász is a kínálatot képzi, így ez a kolbász armada sok hentest is képes lefölözni. Természetesen van véres- és májas hurka is, de a klasszikus debreceni is rendelhető. Császárszalonnájukkal pedig igazi tábortüzes élményt varázsolhatunk magunknak a városszívében üldögélve. A kolbászok minősége kifogástalan, egyikben sem találtam egy apró mócsingot vagy csomót sem, teljesen más élmény egy ilyen produktumot elfogyasztani, mint egy olyat amiben azért félfognyi darabkákat kell kerülgetni.

S

Alapvetően az ilyen kolbászokat nagyon nem tudom elképzelni mással, mint egy jóféle mustárral, de itt ezt is kicsit újraértelmezték. Az alap szószok mellett van például levendulás eperdzsem vagy éppen mentás almazselé, melyekből utóbbi meglepő módon ízlett és valóban harmonizált a kolbászok enyhén fűszeres ízével. A kolbászhoz természetesen kenyér is dukál, itt szép nagy karéj parasztkenyeret kérhetünk. Savanyúságból sem kell hiányt szenvednünk, lehetőségek tárháza áll előttünk. Szépen lassan mindent összerakva elérjük a teljes hentes élményt, csak egy sokkal éttermibb környezetben. A Bite nem mondható drágának, főleg ha belegondolunk egy-egy fesztivál vagy vásár alatt milyen silány minőségű kolbászokat árulnak közel aranyáron. Egy átlagos menü körülbelül ezer forint környékén mozog, de ha három főre szeretnénk egyből rendelni akkor is éppen, hogy túlcsúszunk a két ezer forintos határon.

S

A terasznak köszönhetően jó időben még napfürdőzhetünk is egyet, igaz a 7-es buszjáratok nem éppen segítenek a hegyi levegő szerű élmény biztosításában.  Lehetőségünk van különböző csapolt söröket is legurítani a húsáru mellé, de talán egy ilyenhez semmi nem illik jobban, mint egy fröccs. Akik továbbra is reggelizni akarnak azoknak elérhető omlett és francia szendvics is, de talán egy névvel vértezett helyen nem kolbászt enni főbenjáró bűn.