Select Page

Black Cab Burger – Cabbie burger, sültkrumpli

Szerző: | 2017. jún. 8. | Burger

Szerencsés, aki Budapestre látogat, már számos olyan burgeressel találkozhat amit ránézésre is vétek lenne kihagyni. Ránézésre, az ilyen helyek száma, főleg a belvárosban úgy nő mint a gomba, de a helyzet valójában az, hogy csak az igazán jók tudnak hosszabb távon is népszerűek maradni. A Black Cab Burger két egységgel is rendelkezik, és már korábban is szerepelt nálunk. A burgerünket teljesen ízlésünk szerint állítják össze, de természetesen a bizonytalan vendégekre gondolva vannak javasol összeállítások is. 

Bár szeretem, ha egy hamburger testre szabható, de  mégis a Cabbi Burgerre eset a választásom. A lehetőség remek, hogy magunknak válogathatunk, de ha már ott egy szinte tökéletes összeállítás, akkor miért is erőltetnénk a válogatást. A Cabbiben megvan, minden, ami egy jó burgerhez szükséges.

Cabbie Burger – 100% marhahús, grillezet bacon, angol cheddar sajt, mustás, ketchup, jalapeno paprika, paradicsom, fehér hagyma, csemege uborka, aprított jégsaláta, majonéz, BBQ szósz

A nagy kiszerelésben, a marhahús pogácsa 150 grammos a zsömle átmérője pedig 12,5 cm. Ezekkel a paraméterekkel nagynak azért nem mondanám, ez az én olvasatomban a normál hamburger méret.

teljes csapat

Mivel nem csak a méret számít, így nézzük meg közelebbről a burgerünket. Első ránézésre, pont úgy néz ki, mint az évekkel korábban tesztelt ikertestvére. A hangsúly a baconön és a kibuggyanó sárga cheddar sajton van. A látványt fokozza a sötétre sült marha hús és a piros paradicsom. A buci mérete passzol a hús méretéhez, nálam ez az ideális felállás, a gigabuciknak nem igazán látom értelmét. A krumplijuk ránézésre is beindítja a az ember nyálelválasztását, tisztességesen megsütötték az igen vaskos hasábokat.

Cabbie

A Cabbie burger arányainak köszönhetően nem lehet száraz. A jól átsütött húst, a bacon a sok szósz és  rengeteg zöldség igazán szaftossá varázsolja. Az ízekben a bacon és a cheddar a főnök, de a hús íze is meg-megmutatkozik. Ami kicsit szomorúsággal töltött el, az az , hogy a jalapeno egyáltalán nem volt csípős. A burgonya remek íze illetve az, hoyg kívül ropogott, belül viszont krémes volt némiképp kárpótolt.

krumpli

A mennyiség alapján azért megállja a nagy megnevezés a helyét. A burger és a burgonya mellé egy korsó cider és az ember pocakja meg is telik. A burgert félháznál nagyjából negyed óra, húsz perc alatt tudják prezentálni. A nagy Cabbie burger ára 1300 forint, a nagy krumplié 500, így a számla ital nélkül 1800 forint. Az árazás korrekt, az ízek jók, az adag pont tökéletes. Azt hiszem, a Black Cab Burger, továbbra is marad a megbízható burgeresek képzeletbeli listáján.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték