Select Page

Black Cab Burger – Cabbie Burger

Black Cab Burger – Cabbie Burger

Szinte már ősi hagyományként a hétfőt ismét hamburgerrel tiszteljük meg és kiszabadulva az iroda falai közül, kimentünk terepre a kollégával. Több helyen olvastam már a Black Cab Burgerről, így gondoltuk nem árt ha mi is megnézzük mit is tud az étterem. Mester utcában pár perc sétával könnyen megközelíthető és a környéken élők többségére is eléggé jól rápasszol a “black” jellemző, brazil, török, arab és talán dakota képviselők is megfordulnak.

Belépve az étterembe rájöttünk, hogy ez inkább egy büfére hasonlít, egészen minimál designnal. Igazi látványkonyha azaz a szemünk előtt készül a kiválasztott étel, igaz ezzel együtt jár, hogy bizony pár perc bent lét után kellemes kaja illatunk lesz. Én a Cabbie Burgert választottam, ez előre definiált, az alábbi összetevőkkel: pirított zsemle, mustár, ketchup, jalapen paprika, paradicsomkarika, grillezett hagyma, grillezett bacon, angol cheddar sajt, 100% marhahús pogácsa, aprított jégsaláta és majonéz. Egész korrekt a lista, egészen fullos burgert jelent. Mázlink volt, hogy találtunk egy üres asztalt, egészen forgalmas egységnek bizonyult ott tartózkodásunk alatt. Nagyobb kiadásban kértem, ez némi pluszt jelent a számlára, de nem szabad a mennyiségen spurkodni, ez örök igazság.

Közel 15 perc várakozás után elkészült a burger, ezalatt az illatoktól kisebb extázisba eshetünk. A nyitott konyha másik hátulütője, hogy kissé meleg van bent persze ehhez az is hozzájárul, hogy nem egy hangár méretű az egész. Papírba csomagolva, tálcán kaptam a burgert amit kibontva, megcsodálhattuk a végeredményt. Finoman gőzölög az egész, nincs mit meglepődni hiszen fél perccel ezelőtt még a sütőlapon fityegett.

Esztétikai megjelenés: Első pillantásra látszik, hogy igazi mesterművel van dolgunk, minden részletre figyelve, a feltétek katonás rendben vannak benne, mintha csak rajzolták volna. Szépségversenyen nálam tuti befutó lenne az ilyen hamburger. A zsemle szezámos, ezt feltételezem nem helyben sütik, hanem valahonnan rendelik. A pogácsán kívül látszik még a bacon és a sajt is, a többi feltétet csak a fedél leemelés után láthatjuk meg. A grillezett hagymát hiányolom csak egyedül, a leírás alapján kellene benne legyen, de én csak simát találtam benne. A hús és bacon jól átsült, pár pici foltban megkormozódott, de így mutat csak igazán jól. Az aprított jégsaláta a húspogi alatt rejtőzik, mint egy szégyenlős szűzlány. A látvány felbecsülhetetlen, ahogy látjuk sülni a husikát és a többit, zseniális ötlet!

Pont: 9/10

Ízvilág: A látvány egy dolog, a lényeg azonban az íze. Sok esetben egy csúf kislány is képes meglepetést okozni, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az első falatnál picit a lihegés kapott el, mert még olyan meleg volt a pogi. Ízre nem találok benne hibát, tökéletesen átsült és hibátlanul fűszerezett. A zsemle annyira nem nem pirult meg, ennél egy kicsivel kaphatna többet, de persze nem pirítóst kell belőle csinálni. A bacon enyhén sós íze a sajttal kombinálva, igazi ízorgia. A zöldség fronton a legnagyobb elvárást ismét a jalapenoval szemben állítottam fel, de nekem kicsit ártatlan szegényke, ennél lehetne kicsit karcosabb vagy akár habanerot is el tudnék képzelni bele. A látvány után ízre is szinte hibátlan teljesítményt nyújtott, le a kalappal.

Pont: 8/10

Mennyiség: Ránézésre nem az gigamegaultra burger és még krumplit se kértem hozzá. Arányaiban kivetni való az ég adta világon semmi nincs, úgy tökéletes ahogy van. Finoman túlsúlyban vannak a hús félék, de hát így tökéletes a hamburger, a kecskék egyenek salátát. Jalapenot duplázni kellene benne és akkor talán jobban csípne, akár másodjára is. Az egészre tudnék egy minimális hizlalást elképzelni, de lehet csak nagyobb burgert kellett volna választanom. Egy adag krumplival sokat tudtam volna fogni a dolgon, de késő bánat ezen már nem tudok változtatni. Az egészet befalva egy erősebb három órára tudom saccolni a dolgot. Az étlapon van egy igazi vadállat rengeteg hússal és feltéttel, na attól tuti kidőlnék.

Pont: 7/10

Ár/érték: Annak ellenére, hogy milyen dögös és finom burgerről van szó, az ára nem szállt el a csillagos egekig. Az alap Cabbie kereken egy ezres, az általam kért nagyobbítás plusz kétszáz jó magyar Forintot tesz az árra. Ennyiért szerintem nagyon baráti az ajánlat, annyira figyeljünk oda, hogy ha farkas éhesen esünk be az étterembe akkor rendeljünk mindenképpen krumplit mellé vagy szimplán kérjünk egy nagyobb vadat. Mostanában egyre több ilyen látványkonyhás helyet látok városszerte, remélem divattá válik mert nagyon hangulatossá tudja varázsolni az egészet, legyen szó csak egy mindennapi ebédről vagy vacsoráról. A hely forgalmán is kiválóan visszaköszön, hogy igazi minőségi és precíz munkát végeznek, mindenkinek ajánlott ellátogatni egyszer a Black Cab Burgerbe, a csalódás kizárt.

Pont: 8/10