Select Page

Black Cab Burger – Nagy dupla hússal, normál burgonya

Black Cab Burger – Nagy dupla hússal, normál burgonya

Ahogyan azt múlt hét hétfőn olvashattátok, megint közös vadászaton jártunk, méghozzá a Black Cab Burgerben. Az általuk nagy gondossággal készített hamburgerük hírneve miatt eset meg az eset, hogy rászántuk magunkat egy kis villamosozásra, és kis egészségügyi sétára, a nemes cél érdekében. A szombat kora délután majdnem folyamatosan telt házzal üzemelő kis étterem, már egy jó előjele volt annak, hogy nem lesz helye csalódásnak.

Gasztrobetyár már a múlt heti hamburgerhétfőn megosztotta veletek a tapasztalatait, ami biztos, én sem nagyon fogok panaszkodni, és mivel én kicsit jobban éreztem, hogy mit bírok, én még az abszolút tele has állapotot is be tudom jelenteni a végére. Na de lássuk, az enyém a nagy kiadású dupla húsos hambijuk, mellé egy normál adag hasábburgonya köretnek, mert a perfekt hambi jó krumplival az igazi.

Esztétika,megjelenés: A képeink magukért beszélnek, és a látványkonyhás megoldás is. Ahogy belépünk, és elkezdünk az étlapon szemezgetni, akarva akaratlanul is a hamburgert készítő személy kezeire téved a tekintetünk. A tálalóban a hamburger összes alapanyaga a szemünk előtt van, mellette a vaslapon sül a hamburgerhús, amit egy precíz formázó berendezéssel passzíroztak össze és formáztak tökéletes kör alakúra. A nagy dupla húsos, kiadásban az összetevők a következők. Jégsaláta alul, erre kerül a a dupla adag 100% marhahús, ennek tetejére vöröshagyma, paradicsom, uborka, és némi jalapeno. Az összeállítás tisztességes, elsőre minimális ellenszenvet a a standard szezámos buci váltott ki bennem, de így összerakva ez el is szállt. A hasábburgonya nagyon stílusos dobozkába kerül tálalásra, csakúgy, mint a burger, és ami még megjegyzendő, hogy ránézésre ez valóban krumpliból lett sült krumpli, mindenféle különleges eljárás nélkül…

Pont: 9/10

Ízvilág: A húst emelném ki először. Kövezzenek meg, ha tévedek, de itt valószínűleg valóban 100% marha hússal van dolgunk, mert az íz bizony nem hazudik. Ami fontos, hogy nincs agyonfűszerezve a húspogácsa, valóban a hús ízét érezzük, ami alapjáraton közepesen átsütve érkezik, ez bizony így is az igazi. A már említett buci belső oldalai megpirítva, így a szószt nem szívja be, ropogós marad. A zöldségek olyanok, mintha reggel szedték volna őket, és az arányok is elvannak találva. Szósz téren semmi extra, ketchup, mustár, majonéz, de nincs is szükség másra, az íz bizony remek. A már említett gyanúsan krumpliból készült sültkrumpli, meglepő, de tényleg krumpliból készült. Az egyetlen durva élelmiszer technológiai eljárás, amit a sütés előtt alkalmaztak, az a meghámozás volt. Sajnos egyre ritkábban találkozunk ilyennel…

Pont: 9/10

Mennyiség: Gasztro a Cabbie Burger elfogyasztása után bizony el tudott volna képzelni még pár falatot, de én bizony nem vétettem hibát a rendelésnél, és mivel a számnál csak a szívem nagyobb, még azt is megengedtem, hogy beleegyen a krumplimba. Ami a két fogás között a hasábburgonya kivételével lényeges különbség, az bizony a hús. A Cabbieben sincs éppen húshiány, de itt bizony a hús aránya lényegesen nagyobb mint a zöldségeké. Ez teljesen normális egy dupla húsos hambiban, és higgyétek el valóban dupla húsról beszélhetünk, összehasonlítottuk. A végeredmény bizony az, hogy ha Cabbi, akkor kötelező a krumpli, ha nagy dupla húsos, akkor sem árt, és akkor még a cápázó kollégáknak is juthat belőle.

Pont: 10/10

Ár/érték: Nézzük meg, hogy mit is kérnek ezért a teljes fogásért. Induljunk az alapoktól. Dupla húsos hambi 1100 forint, a szóban forgó nagy dupla húsos pedig 1400 forint. Mellé egy normál krumpli, 350 forint, ami egy közepes Mekis hasábot minden tekintetben kiüt a nyeregből. Muszáj leszek megosztani veletek azt is, hogy ittam mellé egy fél literes üdítőt is, és így az étel 1750 forintos árát feltornáztam kisit kevesebb, mint 2200 forintra. Az ár bár nem tűnik kevésnek, de így bizony összetételre kb. egy gyorséttermi menü, de tartalomra lényegesen több. A hambi friss alapanyagokból, frissen sütött 100% marhahús pogácsából készül, a valóban krumpli, az üdítőben semmi jég. A végeredmény határozottan pozitív, az étterem bekerült a fejemben lévő Top 5 -be hamburger kategóriában.

Pont: 9/10