Select Page

Bob Pizza Restaurant – Burrito marhahússal

Bob Pizza Restaurant – Burrito marhahússal

Tegnap este nekiálltam kicsit keresgélni, hogy megjutalmazzam magam a hősies munkáért egy jóféle kajával. Így, hogy lassan 600 tesztelt fogásnál járunk kezd szűkülni a kör, szóval megesik, hogy egy régebben már tesztelt étteremhez kell visszatérni. A Bob Pizza Restauranttal utoljára bő másfél évvel ezelőtt találkoztam, akkor egy rákkal megbabonázott pizzával néztem farkasszemet.

A bőséges étlapon sokáig lehet csemegézni, viszont egyből az újdonságok szekció kezdte el csiklandozni fantáziámat. 2 különböző mexikói fogást rejt, burritot és quesadillát. Ezek további két alfajra bonthatóak, csirkésre és marhahúsosra. Tegnap a “bőségtál” már megáldott némi csirkehússal szóval egyértelműen a négylábúra koncentráltam egy burritoval párosítva.

A bővített leírás egyetlen jelzőt tartalmaz, nem lett túlcifrázva, de legalább tudjuk, hogy majd csípni fog. Aki esetleg kételkedne tudásában, általában kell bele hús (marha esetünkben), kukorica, bab, hagyma, paprika, paradicsom és sokan töltik rizzsel is. Természetesen többfajta verzió létezik, sokan vadítják kedvük szerint.

Esztétikai megjelenés: Az ilyenfajta doboz látványa lassan beleég a retinámba, már kár is rá bármit írni. Felnyitva egy korrekt összeállítás várja az éhes szemeket. A burrito vízválasztóként keresztben fekszik a dobozban, egyik oldalán egy jó marék tortilla chips, másik oldalán pedig egy tégelyben vélhetően paradicsomos szósz. Én biztos hozzácsapatnám a leíráshoz, egy kis chipssel sokakat el lehet csábítani. Kibontva az alufóliából egy precízen tekert burrito jelenik meg, a tészta láthatóan tartózkodott a sütőlapon, mivel finoman megbarnult két oldala. Az ilyen fogásokat muszáj félbevágni, enélkül nem túl dekoratívak. Szerencsére a házi fénykardommal sebészi pontossággal sikerült a műtét, így egészen megőrizte eredeti állagát az étel. A metszetnél ránézésre a rizs dominál a babbal szemben, de kár ezen problémázni.

Pont: 9/10

Ízvilág: A chips sokkal jobb, mint a mozikban vásárolható verziók, kifejezetten pikáns ami nekem nagyon bejön. A szósz hozzá számomra túl híg, vigyázni kell vele mert hamar lecseppen, de ízre érezhetően paradicsomos. A burrito első falásnál meglepett, hirtelen a tortilla tésztája nekem egyből a palacsintát juttatta eszembe, de később ez elmúlt. A töltelékben tényleg dominál a rizs így akik inkább a csak babos verzióra esküsznek azok ne feltétlen ezt rendeljék. A hús omlós, nincsen semmi rágós mócsingos vacak benne, ez nagyon jól szerepelt. Az egészen érezni a tipikus mexikói fűszereket, amit egy-egy zöldség frissít fel szánkban. A leírás nem viccelt, egészen csípős a burrito is nem csak a chips, pedig én már kezdek ezekre immúnis lenni. Annak ellenére, hogy újdonságként van jelen, nálam jól vizsgázott a fogás.

Pont: 9/10

Mennyiség: A chips bőven elég, ha ennél többet ropogtatnék el akkor eljönne a kellemetlen szájpadlás sajogás. Az öntet megszokott mennyiség, szerintem ez a standard pikszis az ilyen öntetkehez szóval ez is elegendőnek bizonyult. A burritot ha atomjaira bontjuk akkor tényleg kiderült, hogy talán a rizs túlerőben van. Helyenként már kezdtem úgy érezni, hogy sushival van dolgom, de akkor mindig jött pár méretes babszem ami visszarázott a valóságba. A kettő arányán kicsit lehetne finomítani, értelemszerűen kevesebb rizs és több bab (akár fekete bab). A többivel nincsen probléma hússal is bőven találkozni benne, nincsen vega-hatás egy pillanatig sem. A doboz tartalmát az utolsó morzsáig felfalva megjött a kajakóma, ezután tényleg kijárna a szieszta mindenkinek. Bő négy óra biztosan megvan.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Kinyitottam a Budapest térképet és mellécsaptam a vonalzóm és elkezdtem vadul méricskélni aminek végeredménye 900 méter lett. Nem nagy táv, ezt talán mindenki elfogadhatja. Az e-mailben egy kerek 60 perccel jelzik a várható időpontot, ami most 67-re módosult, azaz kicsit megcsúszott az étterem. Nagyjából este 8 óra volt mikor rendeltem, nem tudom ekkor nagyobb-e a forgalom vagy pl. ebédidőben? Előző teszteknél jobban teljesített ilyen téren az étterem, de hát nem lehet mindig minden egyforma. Nem az a halálos 2-3 órás szívás, még kicsit hümmögve de elfogadható kategória.

Pont: 6/10

Ár/érték: A végösszeg 1190 forint amin nincsen semmilyen boldog óra vagy egyéb akciózás. Egy korrekt fogás ami annak ellenére, hogy az újdonságok között szerepel igazán jóra sikerült. Apró finomításokkal (rizs-bab arány) még tovább lehet tökéletesíteni, de ez már lehet csak az én személyes gyagyám. Az olasz után a mexikói vonalon is helytállt a Bob Pizza Restaurant, lehet nem várok újabb másfél évet a teszteléssel. Akinek van valami tuti rendelős étterem tippje legyen oly jó és ossza meg valamilyen formában velünk!

Pont: 8/10