Select Page

Bohém Bisztropub – Mangalica tál

Bohém Bisztropub – Mangalica tál

A múlthéten már domborítottunk egy kuponos ajánlatot és ezen felbuzdulva rácsaptam egy másikra, ami sokkal inkább magyaros vonalon mozog. Bohém Bisztropub mangalica tálas kóstolóját vettem célba, mely két főre szól. Az ajánlat másik nagy csábereje a két korsó sör ami jár mellé öblítőnek.

A teraszt megpillantva kérdés nem volt, jobb kint fogyasztani és közben figyelni az Október 6 utca eseményeit, minthogy zárt térben ücsörögjünk. A személyzet rendkívül vidám volt és segítőkész, a sör kínálat felsorolásáért külön elismerésem a fiatalembernek, szerintem egy levegővel ennyit más ledarálni senki nem tud. Az ilyen hidegtálak elkészítése nem igazán időigényes feladat, viszonylag hamar lehet tálalni.

Az étlapon hasonló tálas fogásokat találni, de a miénk pontosan a következőket tartalmazza: zsír, tepertő, mangalica kolbász, mangalica sonka, lilahagyma és egy kosár kenyér. A mangalica húsa nagyobb zsírtartalommal rendelkezik ezért kiválóan alkalmas pecsenyék, steake jellegű sültek, szalámik és kolbászok készítésére. Húsa kicsit sötétebb és márványosabb árnyalatban pompázik, mint a hagyományos házisertésé.

Esztétikai megjelenés: Nagyjából egy ilyet mindenki megkönnyez, kivétel talán a vegák, nekik annyira lehet nem gyere be az ilyen hústál. Négy különböző szekcióra bontható a tál kerülete, de mindegyikből dupla adag van, így eléggé levágós, hogy bizony ez két főre van tervezve, ahogy azt a kupon már az elején jelezte. Origójában egy üvegpikszis amiben zsír van, rajta leheletnyi paprika. A kenyér külön kosárban érkezik, arról nagyon nincs mit regélni sima fehér kenyér. Nincsen túlbonyolítva semmivel, ha nagyon maximalista lennék akkor egy fa tálon talán jobban mutatna mindez, de ez csak apróság. A sonka vékony szeletekre van szelve, a kolbász nincsen agyonszárítva szóval minden étvágygerjesztő ahogy van. A szűretlen búzasör színéből ítélve valójában az, ezzel lehet csak igazán odacsapni a húsnak.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az elején gyorsan minden egyes hozzávalót külön-külön lecsekkoltam, aztán elkezdtem vegyíteni IKEA-s rutinomat és az OKJ-s sushi gyártó tudományomat, azaz katonákat tákoltam akár egy kisgyerek, különböző felépítésekkel. A sonka nagyon enyhén sós, viszont nagyon ízletes. A kolbász pikáns íze tovább bolondítja a dolgot, amit le tudunk fojtani a hagymával aminek erejét garantáltan másnap is intenzíven érezzük szánkban, tehát randi vonal itt elvágva, ne a mangalica tállal álljunk neki csajozni. A tepertő között alig találni pár ropogtatni való darabot, többsége könnyen harapható, picit ha meglegyintjük egy kis sóval akkor tutibb lesz. A zsírral jóféle zsíros deszkákat készíthetünk, enyhén hagymás alapból, a só pedig ide is elfér. A vegyes saláta nem túl nagy csoda, tippre azt mondom bolti zacskózott összeállítás, de itt ez mellékes, a hús a fő fókuszpont. A kenyér friss, nem mondom, hogy épp akkor esett ki a kemence oldalán, de teljesen rendben van. A sörrel az egész nem éppen az a 5 kalóriás könnyed étel, alaposan meg tudja ültetni az embert.

Pont: 9/10

Mennyiség: Elsőre akár úgy is kinézhet a történet, hogy ez szimplán egy főre tervezett tál. A valóság az, hogy két emberre is korrekt adag, főleg azért mert ezek a fogások nehezen emészthetőek, kivétel a saláta. Szép lassan a közel 10 szelet kenyér is elfogyott ami már önmagában sem kevéske leosztva, de a teperő és a zsír üt egyet még az egészen. Két szelettel több sonkával jobban harmonizálna arányaiban az egész, de így is egészen jól eltalált eloszlásról van szó. Igazán laktató és nehéz kaja, ezután tényleg csak elborulni van az embernek ereje. A végére talán a két fős tálunkon 1-2 tepertő maradt, de ezek már nagyon nehezen mentek volna le.

Pont: 9/10

Ár/érték: Ahogy már az elején említettem ez kuponnal ment, ami 2190 forintba került két főre, azaz jóformán egy ezresből per fej megvagyunk. Ezért jár ez a mangalica tál és két korsó sör, ahol szerencsére nincsen semmi bekorlátozva, ami a csapon van az mind elérhető a kuponosok számára is. A hiba bennünk volt, hogy nem kértünk egy pálinkát a végére, hogy szétcsapassuk a kalória bombát, de majd legközelebb. Egy baráti csevejjel egybekötött mókának tökéletes, a terasz sajnos nem túl nagy talán 4-5 darab két fős asztal, de sajnos az utca szűk keresztmetszete többet nem enged. Az étlapon további tálak is találhatóak, ami érdekesség számomra, hogy van amihez jár hermelin, ami itt szlovák sajtfélét jelent és nem a szőrös kis vadászgörényre hasonlító állatot. Sör fronton vannak eredeti cseh sörök amik azért odavernek az Aranyhordónak rendesen. Így ez a kuponos buli totálisan a megéri kategóriába került, alapáron a tál 1500 front amúgy. Hasonló tálról már írtunk, azt a Napoleon Cafe-nál lőttük.

Pont: 9/10

(ha szeretnéd tudni merre találod ezt a mangalica tálat akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)