Select Page

Bor feles, sajt pohárból

Szerző: | 2017. jan. 5. | nemteszt

Sokan hódolnak a borfogyasztás örömének. Vannak, akik inkább a mennyiséget helyezik előtérbe a minőséggel szemben és képesek bármilyen bornak csúfult mérget meginni, de vannak, akik bizony minden egyes kortyot kielemeznek és csakis kizárólag egzotikusabb sajttal kísérve fogyasztanak. Viszont egészen kevesen vannak, akik felesként innák eme alkoholfajtát.

Viszont a PopSugar megvilágosodásának köszönhetően szinte bárki ihat otthon saját sajtos feles pohárból bort. A boszorkánytrükkhöz mindössze egy szilikon feles pohár kiöntőforma, mikró, sajt és bor kell. A sajtot folyékonnyá kell melegíteni, majd a masszát tömören belevarázsoljuk a pohárformába, majd az egészet hagyjuk megdermedni.

Cheese Shot Glasses

These cheese shots are the best way to enjoy wine and cheese, hands down!

Posted by PopSugar Food on Monday, December 26, 2016

Nem kell semmilyen mesterszakács végzettség hozzá, hogy egy ilyet elkészítsünk, mégis mosolyt csalhatunk vendégeink arcára, főleg, ha valóban bor fanatikusok vannak közöttük. Természetesen bor helyett bármi folyadékkal lehet tölteni, így akár fiatalkorúak táborát is lenyűgözhetünk pár sajtos pohárral egy eszeveszett zsúr közepette.

(ha igazi borrajongó közelében próbáljuk ki, akkor azért számoljunk vele, hogy el leszünk átkozva!
Erős a gyanúja, hogy mi magunk is kipróbáljuk ezt, viszont bor helyett inkább mással töltjük majd meg, pl. valamilyen fűszeres szósszal vagy kerítésszaggató pálinkával, ha sikerült megemlékezünk róla egy postban)