Select Page

Boszikonyha – Görög csirkemell banya módra, krokett

Boszikonyha – Görög csirkemell banya módra, krokett

Végre eljött, amit vártunk, pontosabban az ami az elmúlt pár hét esői után már kijárt. Beköszöntött a nyár, a maga Budapest betondzsungelében igen csak kellemes 35-40 fokos hőmérsékletével. Tegnap este már azzal volt tele a tv, hogy ilyen időben bizony kerülnünk kell a pacalt, így a hétfőn ebédre elfogyasztott kecske pörkölt után, ma igyekeztem valamilyen csirkés zöldséges okosságot választani.

A hely aki ezt szolgáltatja pedig a Boszikonyha, nálunk még nem szerepelt, pedig fél éve elérhető az online rendelési csatornán is. Az étlapot végigpörgetve a szárnyas ételeknél találom meg a mára legmegfelelőbbet, ez pedig a Görög csirkemell banya módra, köretnek pedig nem annyira a diétás étrendnek hódolva burgonya krokettet kérek. Mikor megrendelem, kicsit kettős érzés fog el, görög csirkemell, a tengerpart helyett egy budapesti irodaházban elfogyasztva, annyira nem jön át a görög érzés, de úgy látszik mára csak ez az élmény jutott.

Esztétika,megjelenés: A megszokott doboz, csodák csodájára a melegben nem olvadt rá a fólia, aminek most nem elsősorban a melegen tartás lehet a funkciója, hisz esélye se volt az ételnek kihűlni. A görög csirkemell összetevők tekintetében igen gazdag. A csirkemell csíkok mellett, pepperoni, feta sajt és friss grillezett zöldségek kerültek a dobozba. Kicsit zsákbamacska volt a megrendelésnél, mert nem tudtam előre, de a grillezett zöldségek esetünkben, gombafejeket, TV paprika szeleteket és cukkini karikákat jelentettek. Ez a rengeteg finomság, egymásra halmozva, összekeverve kapott helyet a doboz bal oldalán, mellé pedig némi 8 megszokott méretű krokett került. A csirkemell minden összetevőjét látni, nem kell keresni semmit a beígértek közül, és a grillezett zöldségektől az egész fogás barnás színben feszít, igencsak gusztusos.

Pont:8/10

Ízvilág: A krokett remek, jó minőségű, előre elkészített változattal dolgoznak, ez nem meglepő, én is jellemzően fagyasztott változatot használok, mert felesleges pepecselni vele. Az ízeket természetesen nem ez, hanem a csirke fűszerezése, és a sült zöldségek elképesztően jó íze határozza meg. Fűszerezés téren mediterrán térségről lévén szó, a zöld fűszerek, közülük is az oregánó dominál. A csípősséget, valamilyen szinten a pepperóni hozza be a képbe, de csak halványan érezhető a fogáson, inkább csak akkor csíp az étel, ha a falatba csempészünk a csípős paprikából is. A grillezett zöldségek nincsenek túlsütve, a gomba szaftos, a paprika és a cukkini szétolvad az ember szájában. Összességében az számomra szinte tökéletes, a feta sajt enyhén sós íze felteszi az i -re a pontot, a szinte pedig csak azért szinte, mert továbbra sem kedvelem az olíva bogyót.

Pont:8/10

Mennyiség: A nagy melegben nem csak arra kell figyelnünk, hogy mit, de arra is, hogy mennyit eszünk. Valahogy az én étvágyam sem az igazi így 40 fokban, inkább a folyadékbevitel, amire koncentrálok. A rengeteg víz elfogyasztásának köszönhetően pedig, ha leülök enni, akkor bizony nagyjából fele annyival is beérem, mint pl. az elmúlt héten. Ehhez mérten az adag mérete brutális, dupla nekifutás során sikerült elfogyasztani. A Görös csirkemellben valóban főszereplő a csirkemell, de azért a zöldségekből is jutott bele gazdagon. A 8 darab krokett pedig már önmagában is felért volna egy ebéddel.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Egy kicsit kezd csöpögősbe átmenni az irományom, de ezen a téren is az a helyzet, hogy nem csak, hogy dicséret érdemli őket, de ki is kell emelnem a gyorsaságot. A rendelés feladástól számított 29. percben érkezett az égi jel, hogy megérkezett az étel. Ehhez hozzá tartozik, hogy nem egy bonyolult fogásról van szó, előkészített alapanyagokból nagyjából 5 perc alatt el tudják készíteni, de ez mégis csak egy óriási piros pont, hisz nem éppen jellemző ez a szintű gyorsaság az éttermekre.

Pont:10/10

Ár/érték: A Görög csirkemell banya módra, alapból kukoricás rizzsel tálalva szerepel az étlapon, és 1550 forintot kérnek érte, de valójában ezért az árért választható köret jár. Összefoglalva, egy nagy adag, friss alapanyagokból készített és remek ízekkel megáldott ételt kaptam, amit nem is bírtam megenni egyszerre. Elképzelhető, hogy az adag, valóban csak a tikkasztó meleg miatt tűnt óriásinak, de annak tűnt, így mindent egybe vetve, úgy gondolom, hogy simán megérte ezt az árat. Nem egy átlagos menü áráról beszélünk, de a házhoz szállított frissensültek között, az 1550 forint nem számít soknak, inkább átlagosnak nevezném.

Pont:8/10