Select Page

Boszorkány Pizzéria és Étterem – Csirkepaprikás

Boszorkány Pizzéria és Étterem – Csirkepaprikás

Igen megint eltelt az a fránya hétfő, és úgy döntöttem, hogy a megszokott hét indító burger után egészen más vizekre evezek. A hazai ízek nem igazán kapnak szerepet az oldalon, így legújabb kis küldetésemnek kitaláltam, hogy ezt a vonalat fogom erősíteni. Korábban próbálkoztunk a saláták terén is bővülni, de azon próbálkozásunk egy kicsit akadozik, ez minden bizonnyal azért lehet, mert inkább a húsevők körébe sorolnám mindkettőnket. Ha valaki esetleg szent célul tűzte ki, hogy megtalálja a város legjobb salátáját, várjuk a tökéletes salátához vezető út mérföldköveit olvasói postok formájában, esetleg pár kép kíséretében 😉

A magyaros ételek közül első ízben egy jó csirkepaprikást szemeltem ki, az “új” megjelöléssel ellátott Boszorkány Pizzéria és Étterem étlapjáról. Fontos, hogy megosszam veletek, hogy azért esett erre a választásom, mert az étlapon úgy szerepel, hogy “Csirkepaprikás, túrós csuszával”. Mikor ezt elolvastam, először, még tovább nézelődtem, de az a túrós csusza nem hagyta az elmémet nyugodni, így végül erre esett a választásom. Ahogy láthatjátok a címben bizony nem szerepel a túrós csusza, ez bizony nem véletlen, de lássuk mi is érkezett.

Esztétika,megjelenés: Fehér fagyisdobozban érkezett meg az étek, gondosan leragasztgatva, hogy a kíváncsi szomszéd ne láthassa, hogy mi is lesz az ebéd. Nem egy megszokott csomagolás, valószínűleg azért nem, mert nem a legbizalomgerjesztőbb, amit valaha láttam.  A doboz kinyitása után nem egészen azt vélem felfedezni, amit rendeltem. Első pillantásra bizony nokedli pihen a csirkepaprikás alatt és mellett, de ekkor még naivan csak arra gondolok, hogy biztosan náluk ez a túrós csusza. A képek elkészítgetése után, elkezdtem keresgélni a túrót, a szalonna darabkákat, de bizony a kóstolás előtt már csalódtam is.  A túrós csuszának, ami miatt rendeltem az egészet nyoma sincsen, ez bizony sima nokedli, abból is egy ragacsosabb kiadás. Konkrétan sokkot kaptam a csalódástól, de azért vessünk egy pillantást a csirkepaprikásra is. A szaft láthatóan sűrű, némi paradicsom és paprika héj darabokat is felfedezek benne, ami nagyon helyes, ebből arra következtetek, hogy ez háziasan van elkészítve. A hús minden bizonnyal csirkecomb, abból is filé, méghozzá úgy, hogy a bőr még rajta van, így aki ezt nem nagyon szereti annak kifejezetten nem ajánlott a fogás. Pontok terén eleve 5 -ről indulunk, hisz a rendelt étel fele a konyhában maradt…

Pont:4/10

Ízvilág: Mivel ez fáj a legjobban ezzel kezdem. A nokedli nem csak ránézésre, de ízre is sima nokedli. Bíztam benne az első falatig, hogy csak a szememmel vannak problémák, de sajnos nem rejtettek a kis nokedlidarabok közepébe túrós csuszát. A paprikás csirke, ahogy a neve is mutatja paprikás. A szaft ízletes, a már említett sűrűséget, nem kizárólag liszt felhasználásával érték el, így szerencsére a liszt ízét csak a falatok utóízében találjuk meg. A csirkecomb darabokon rajta hagyták a bőrt, ezt én sem igazán szeretem, de az kicsit zavaróbb volt, hogy találkoztam pár falattal, amiben porc is akadt. Ez egy kicsit étvágycsökkentő hatást gyakorolt rám, de minden nehézség ellenére  férfiasan elfogyasztottam az egész adagot. A túrós csusza hiányát, némi kovászos uborkával sikerült feldolgoznom, szerencsére, ez nem rendelt, hanem korábban vásárolt bevált változat volt.

Pont:4/10

Mennyiség: Mivel már első ránézésre tudtam, hogy nem ma leszek a legelégedettebb, így előkaptam a mérleget, hátha valami pozitívat is tudok majd írni. A dobozzal együtt fél kiló a cucc, ami egy csinos adagnak minősül nálam. Egy evésre azért el lehet pusztítani, és azt sem mondanám, hogy a két közepes ubi nehézkesen fért volna belém, amit kísérőnek fogyasztottam. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy a z egyetlen igazán pozitív motívum ebben az ebédben az, hogy nagy adag, esetleg még azt tudom megemlíteni, hogy melegen érkezett. Ha megengeditek egy számomra klasszikus párbeszédet ide beszúrnék: “Kérdés: G.csi finom?! Válasz: Meleg!” Ja és természetesen még így is csak 50% -os a teljesítmény, hisz se túró se csusza!

Pont:5/10

Kiszállítási idő: Ha már nem sikerült azt kapnom, amit kértem, legalább várhattam rá 52 percet. Az éhségtől már majdnem leestem a székről, mire befutott a futár. Erre nagyon nem panaszkodhatnék, hiszen a pincéren pontosan ez az 52 perc van megjelölve átlagos kiszállítási időnek, de ha ez az átlag, akkor hamarabb is ideérhetett volna. Ha valakinek vannak e tekintetben pozitív élményei velük kapcsolatban, ne tartsa magában, ossza meg velünk nyugodtan. Amúgy a futár szimpatikus és egyben amatőr is volt, hiszen mivel nem volt nála apró, így bukta a borravalót, amit így utólag nem is bánok, bár vélhetően nem ő készítette az ételt.

Pont:5/10

Ár/érték: Biztos veletek is fordult már ilyen elő az életben, vártátok azt a valamit, és mégsem azt kaptatok amit akartatok. Ez csak egy ebéd volt és lehet, hogy én szerencse fia is vagyok, de nem nagyon jut eszembe semmilyen szolgáltatás amiben mostanában ekkorát csalódtam volna (50%).  Amúgy a “Csirkepaprikás,túrós csuszával” 1390 forintos áron található az étlapon, én ezért az árért kaptam nokedlivel, ami egyrészt átverés és mivel kevesebb az alapanyag, így lehúzás is. Nagy szerencsénkre az átlagos 52 percért még fizethetünk plusz 100 forintot, így 1490 forintért sikerült hosszas várakozás után ennem egy olyan fogást, amit nem kértem, és közepese szinten készítettek el. Még újak az online rendelés világában, de 11 értékelésből 6 tetszett és 5 nem tetszett díszíti az információs sávjukat. Ez, most, hogy leírtam már meg is változott, mert tőlem is megkapták a nem tetszett jelölést. Ha valaki rendel tőlük és pozitív élményekkel gazdagodik, akkor azt komolyan írja meg nekünk, mert még nem találkozok olyan személlyel aki már halott olyanról akinek az ismerősének az unokatestvére rendel tőlük és elégedett volt az étel elfogyasztása után, addig tuti nem lesz második post róluk.

Pont:3/10