Select Page

Boszorkány Pizzéria és Étterem – Kívánság pizza (32 cm)

Boszorkány Pizzéria és Étterem –  Kívánság pizza (32 cm)

Yupppii ismét péntek. Valószínűleg senkinek sem lesz meglepetés, hogy a mai napon pizza lesz a terítéken. Múlt héten, sajnos csalódnom kellett egy olyan étteremben, amiről azt hittem, hogy minőséget képvisel, így most is egy korábban már kipróbált helyről rendeltem.

A hely a Boszorkány Pizzéria és Étterem, amiből is már az étterem részét sikerült tesztelni. Egészen pontosan egy csirkepaprikást ettem akkor, amivel valami hasonló gikszer történt, mint a múlt heti étellel, konkrétan nem azt kaptam, amit kértem. Ahogy a név mutatja, nem csak a csirkével foglalkoznak, hanem pizzát is tudunk rendelni tőlük, így van lehetőségük pénteken is szerepelni nálunk. Mivel határozott elképzelésem volt arról, hogy minek is kellene szerepelnie a feltétek között, így nem nagyon néztem a kínálatot, kívánság pizzát választottam.

Esztétika,megjelenés: A kívánság pizzánál először a tésztát és a szószt kellett kiválasztanom. A vastag és a vékony tészta közül, a vastag illet ma inkább hozzám, és mivel igazi pizzát kívántam, így a sokféle szósz közül az alap paradicsomosat szavaztam meg magamnak. A tészta szélin látszik, hogy eleget volt a sütőben, illetve az is, hogy az az “egycentis perem” típusú ez a pizzéria. Zöldség téren paradicsomot és kukoricát kívántam, természetesen csak azért, hogy legyen rajta kicsi sárga és piros is. Hús feltétek közül igazából egyik sem volt igazán csábító, így a bacon lett a befutó, amit nem szeletekben, hanem apró cafatokra vágva pakoltak a tésztára. A feltétek sorának még nincs vége, jöhetett a tojás, amiből tükör opcióban került rá két darab is, és az alap sajt feltétet némi mozzarellával egészíttettem ki. A kinézet nem rossz, talán kicsit a széles perem zavaró, de az átlagot simán megüti.

Pont:6/10

Ízvilág: Nem esik nehezemre átharapni ezt a vastag tésztát, aminek önmagában nem sok íze van, ami alapjában véve nem baj, de így nem tud élményt okozni. Beljebb érve, tudomásul veszem, hogy nem egy prémium pizzáról van szó, magának a paradicsomszósznak sincs semmi jellegzetes íze, talán majd a feltétek feldobják a bulit. Ahogy falatozgatom, és eljutok a tojásos részhez, már egészen más a helyzet. Belül a tojáson lévő mozzarella még nyúlik, a bacon füstös és a kukorica édeskés ízével egészen remek egyveleget alkot. Azt kell, hogy mondjam, hogy sajnos nagy ízélményt nem nyújt a pizza, talán pontosan egy átlagos ízvilághoz van szerencsém. Semminek az íze sem erős, a bacon is csak éppen hogy érvényesül, talán a két tojás a leginkább olyan feltét, amiknek az ízeket köszönhetem.

Pont:6/10

Mennyiség: Alapjában véve 32 centiméteres pizzát rendeltem, ami minden járulék levonása után igazából 30 centisként is kiszállításra kerülhetett volna. Veszített fél centit sütéskor és talán másfelet nem de még egyet beáldoztak a szélének, minden bizonnyal csak azért, ha forrón érkezik ne égesse meg a sajt a kezemet. Látványos veszteség ez, de talán még látványosabb az, hogy ez a vastag tésztás kiadás. Igazából miután elkezdtem enni, az jutott eszembe, hogy ez vastagságra megfelelő, de szerencse, hogy nem a vékony megoldást választottam, mert az lehet nem lett volna elég. Ami biztos, hogy egy evésre bőven elegendő volt, és a teljes képhez hozzá tartozik, hogy még kérhettem volna 1 db 300 forintos feltétet, de mivel az csak csirke lehetett volna, ezt most kihagytam.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: 49 percet kellet várnom a kiszállításra, ami nem egy rekord idő. Nincs is ezzel baj, nagy a forgalom meg túrják a fél várost, de azért egy meleget jobban benntartó dobozkával valaki meglephetné a futárt. Lehet, hogy ő sietett, de a menetszél, ami a mai napon igencsak hidegnek mondható sajnos kihűtötte a pizzát, így az ebédem igencsak langyoskásra sikerült. Nem tudom, hogy honnan kellett eljuttatnia hozzám az ebédemet, de a mondó vagyok, hogy éljen a meleg pizza, főleg akkor ha 30 perc alatt a kezemben van.

Pont:6/10

Ár/érték: 32 centiméteres kívánság pizzát bizony nem sok helyen mérnek kedvező áron. A Boszorkány pizzéria és étterem viszont ebben eltér az átlagtól. 1090 forintért válogathatunk az alapok, tészták, feltétek között. Az árban benne van 1 alap, vastag vagy vékony tészta opció, 5 darab 200 forintos és 1 darab 300 forintos feltét. Utóbbi esetében igazából csak azt tudjuk eldönteni, hogy kérünk e rá csirkemellet, vagy nem mert a 300 forintos feltétek között csak ezt találjuk meg. Az ajánlat jó, a pizza átlagos. Bár korábban csalódtam bennük és biztosan úgy voltam vele, hogy többet nem rendelek tőlük, most mégis azt mondom, ha kedvező áron bedobnátok, egy átlagos 32 centis pizzát, amit igazából Ti állítotok össze, akkor jó alternatíva lehet ez a hely.

Pont:8/10