Select Page

Bourbon Kreatív Élmény Konyha – Thai vacsora

Szerző: | 2016. Júl. 21. | Egyéb

Egyszer már volt szerencsém főzőkurzuson, pontosabban élményfőzésen részt venni, de ismét adódott egy lehetőség, amit természetesen ki is használtam. A helyszín most nem a Nyugati tér környéke, hanem a XIV. kerületben a Fogarasi úton található Bourbon kreatív élmény konyha. Az élmény konyhában lehetőségünk van különböző kultúrákhoz kapcsolódó fogás elkészítésére, illetve egyéb tematikus kurzusokon sajátíthatjuk el például a macaron, a sajt vagy a praliné készítést. A főzésen túl egyéb szórakozásra is van lehetőség, így csaphatunk náluk születésnapi pizza vagy muffin partit vagy megkímélhetjük magunkat a takarítástól és a gyerekek zsúrjait is megszervezhetjük a helyszínen. 

Mi a Thai vacsora kurzust választottuk, ami a várakozásaimhoz képest, sokkal befogadhatóbb, könnyed ételekből felépülő menüsor elsajátítására adott lehetőséget. Elöljáróban annyit megjegyeznék, hogy bár a fogásokat most is fejből el tudnám készíteni, biztos vagyok benne, hogy az alapanyagok beszerzésénél feladnám a projektet.

Menüsor: Tom Yum leves, Pad thai marha, Kókuszos rizspuding málnával

A program egy rövid bevezető után, a desszert elkészítésével kezdődött, mert annak bizony hűlnie kellett, hogy fogyasztható állapotba kerüljön, de most inkább maradnék a leves, főfogás, desszert sorrendnél, hisz az elfogasztás sorrendjében nem volt semmi rendhagyó.

A terep

A terep

A képen látható, hogy a recept, és az alapanyagok egy része fogadott minket, majd miután a szakács megmutatta, hogy hogy kellene elkészítenünk a levest, neki is eshettünk a feladatnak. A Tom Yum leves, egy csípős, savanykás leves, aminek a csípősségét és a savanyúságát, h rutinosabbak vagyunk ízlésünk szerint lőhetjük be, persze, mi a receptet követtük. Amit fontos tudni, hogy galanga gyökér és kefire lime nélkül nincs értelme nekiállni, így gyanús, hogy otthon nem fogtok neki esni. Az egyik olyasmi, mint a gyömbér, a másik pedig egy zöld levél, ami ad némi savanykás ízt a levesnek.

A levest megfőztük és meg is ettük. A helyzet az, hogy a gomba és a rák volt az, amitől élvezhető volt, de a chilli paszta volt az, ami elsődlegesen meghatározta az ízét. A tanulság az, hogy kevesebb csípős és tálalás előtt a galanga és a citromfű darabokat el kell távolítani a tányérból.

A következő fogás, a Pad Thai marha, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy amit találsz, süsd össze, és adj hozzá egy kis csípős, halszósszal is turbózott, nádcukros szószt, amit szépen be tud szívni a rizstészta és akkor jó lesz. Az elkészítéshez nem kellett semmilyen trükköt bevetni, a tojást külön sütöttük meg, illetve a szószt is külön készítettük el. A hozzávalókat vékony csíkokra vágtuk, a tésztát pedig beáztattuk, hogy annyira megpuhuljon, hogy kézzel könnyedén elcsíphető legyen.  Beszéljenek helyettem a képek, amik alapján úgy gondolom, hogy bárki el tudná készíteni a Pad Thai marhát.

A pontot az i-re a desszert tette fel, aminek az elkészítését fedje homály, annyit azért elárulok, hogy nem bonyolultabb, mint egy egyszerű tejbegríz. A különbség talán annyi, hogy a búzadara rizsliszt, a tehéntej pedig kókusztej és a mazsola helyett, némi kókuszreszelékkel turbóztuk.

A programot összegezve, kellemes élményekkel gazdagodtunk és jókat ettünk. Aki nem szereti ha egy étel csíp, az jobban jár, ha nagyjából negyedeli a csípős hozzávalókat, vagy másik programot választ a kínálatból. A kb. 3 órás program listaára 15 990 forint, de a legnépszerűbb bónuszos oldalon rendszeresen találhatunk lehetőséget, hogy a Bourbon Kreatív Élmény Konyhában fejlesszük főzőtudományunkat, így ha kedvet kaptatok, ne habozzatok maradandó élmény lesz.

 

Bourbon

Bourbon