Select Page

Brgr – Dupla Brgr

Brgr – Dupla Brgr

Nincs is jobb mikor arra kel az ember fia, hogy szétszakad a feje a másnaptól. Így ilyen balesetbe sikerült nekem is belefutnom, de 19-re lapot húztam és többed magammal elindultam a városliget felé, egy könnyed gyógytúrára. Nagy sakkozás után végül a Nádor hídhoz közeli oldalon, szemben az állatkerttel vertünk tábort, a Brgr teraszán. Ismét egy új hamburgerekre specializálódott hely, szóval tovább tombol a hambi-láz.

Hét különböző burger az étlapon, egészen széles skálán mozognak, összetétel, és ár alapján is. A flyerükön szereplő leírás nem mondható bőségesnek, minden típust elintéznek 1-2 jelzővel és jó napot. Egy ilyen napon mikor túlteng az emberben az erő, egyből a csúcsra akar törni, szóval rárobbantottam magam a Dupla Brgr egyedre. Leírás alapján hagymakarika és jalapeno, de gyanítom ennél kicsit fullosabb lesz a történet.

Szomorúan konstatáltam, hogy alapból nem jár köret, szóval ezt is pluszban kell rendelni. A városligethez árban remekül idomulnak, egy fél literes víz 450-ért több, mint ajándék. Na szóval rendelés leadva, melyhez egy sorszámot kapunk, amit ha meghallunk, akkor elkészült a rendelésünk. A hölgy a pultnál két nyelven is bemondja a sorszámot, és nem tudom mennyire a másnapos agyhalál játszott abban közre, hogy egy esetben teljesen más volt az angol megfelelője a számnak, mint a magyar. Egy könnyed húsz perc után elkészült, ezt kb. 4-5 előttem lévő rendeléssel teljesítette az étterem.

Esztétikai megjelenés: Csúcsra tőr a dupla, az egekig emelkedik, melyet egy hurkapálca szúr keresztül, annak érdekében, hogy ne hulljon elemeire az egész. Enyhén szezámos házibuci, ami ennek a toronynak a tetején kicsit elvész, ritka alkalmak egyik, de talán egy picit combosabb zsemle is elférne rajta. Fentről lefelé haladva, elsőnek a hagymakarika következett, ami túlságosan szabályos ahhoz, hogy ne mirelit zacskózott legyen, de lehet tévedek csupán. Erre rájött valamilyen öntet, némi fűszeresség és majonézre hajazó jelek látszanak rajta, de a leírás hiánya miatt ez most rejtély marad. Alatta pár karika lilahagyma, amit egy kövér adag paradicsomszósz követ. Az első pogácsát két szelet szalmasárga Cheddar fog közre, amit egy újabb pogácsa követ lentebb. A pogik ránézésre alaposan átsültek, eléggé sötét színben pompáznak. A legalján a saláták, ezekről nagy csodát nem lehet írni. A köret garantáltan gyorsfagyasztott szeretet, alaposan megszórva parmezánnal és zöldfűszerrel. Összességében guszta lett tényleg, igazi szemcsalogató torony.

Pont: 9/10

Ízvilág: Legalább olyan határozottan rámartam, mint előző éjjel a feles pohárra, de muszáj voltam kicsit összenyomni, mert alap esetben felét sem tudom átharapni a burgernek. Az első meglepetést a hagyma okozta, olyan szinten íztelen, hogy azt nehéz igazán szavakba önteni. Az alattuk lévő paradicsomszósz sokat hoz a helyzeten cserébe. A hús ismét egy újabb meglepetést tartogatott, annak ellenére, hogy milyen sötétre sült, a belseje foltokban bírt kicsit nyers maradni. Fűszerezése egészen halovány ennél sokkal többet elbírna, illetve helyenként egészen nagy “csomók” maradtak benne, így akár egy második fordulós darálás is elférne rajta. A Cheddar alkalmazkodik a húshoz, nem a legkarakteresebb típus amit kóstoltam életem során. A jalapeno egyetlen pici karikával képviseltette magát, így erejét sem lehetett igazán felmérni. A buci nem édes, ez nagy piros pont, viszont egy ici-picit száraz, így hamar széttörik a kezünk között, akkor meg szinte megállíthatatlanul bekövetkezik a burger széthullása. A krumpli viszont mindent felülmúl, ennek egy az egyben szinte semmi íze, ez nagyon nem adja. Az összkép nem túl meggyőző, ennél egy sokkal karakteresebb, erősebb ízekkel megáldott burgerre számítottam.

Pont: 5/10

Mennyiség: Ránézésre egészen combos adagnak tűnik, viszont betermelés alatt valamiért hirtelen összemegy, nem tűnik közel sem olyan brutális adagnak. A duplához híven tényleg a hús sok benne, ez így korrekt. A szószokból is került bele dögivel, így ennek eredménye, hogy kicsit gitáros burger lett belőle, szóval pár szalvétát extraként dobjunk rá a tálcánkra. A legfájóbb pont a mennyiségét figyelembe véve az a jalapenonál jelentkezik, egyetlen karika, holott ez legalább rákerült az étlapon lévő leírásba is. Krumpli adagra elmegy, átlagos mennyiség, közösen azért egy könnyed jóllakott érzést tudnak biztosítani, hiába a masszívan másnapos gyomor. Az egész egy könnyed négy órás adagként értelmezendő, picit talán többet várnék egy ekkora dupla óriástoronytól.

Pont: 8/10

Ár/érték: Kezdjük szépen sorban akkor, a hamburger magában 1490 forint, melybe erősen érződik, hogy a teraszon ücsörögve a városligeti csónakázótavat szemlélhetjük, szóval ha ez a 8. kerület “szívében” lenne, akkor legalább 3-400 forinttal karcsúbb árcetlit kellene alkalmazni. A krumpli 490 forinttal járul hozzá pénztárcánk kifosztásához, ez viszont tó ide-oda, eléggé drága és túlárazott, főként azt figyelembe véve, hogy mennyire ízetlen az egész. Az egész közel két ezer pénzek, tehát mondhatni drága ennyiért, ha csak a hambira utazunk vannak jobb dolgok is a városban. Az étlapon még talán a hot-dog érne meg egy tesztelést, de bevallom őszintén nem tervezem, van itt a környéken még pár csekkolandó étkezde. A legnagyobb javulást egy bátrabb fűszerezéssel lehetne elérni, nem nagy feladat talán, szóval orvosolható.

Pont: 6/10