Select Page

Bródy Bécsiszelet Étterem – Masculin burger hasábburgonyával

Szerző: | 2017. dec. 4. | Burger

A Bécsiszelet szó hallatán mindenkinek más és más dolog jut eszébe. Van aki egyből egy óriási rántott húsra gondol, van akinek a kedvenc osztrák hüttéi jutnak eszébe és olyanok is vannak, akik a városban számos helyen megtalálható Bécsiszelet éttermekre gondolnak. A mai alany egy lesz a sok közül, méghozzá az Astoriától nem messze található Bródy Sándor utcai Bécsiszelet Étterem.

A hely étlapján rengeteg különféle fogás van, az egészen egyszerűnek mondható Bécsiszelettől a mindenféle töltött húsokon keresztül egészen a hamburgerig. Igen-igen az étterem hamburgert is kínál és mint rendes burgerevőnek, úgy éreztem, hogy kötelességem rámenni a hamburger kínálatra.

Masculin burger

Marhahús, saláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, grillezett mozzarella sajt, bacon, tükörtojás, ketchup, majonéz

Az alufólia burkolat helyett dobozban érkezetten ez a már nevében is igencsak férfias hamburger. A dobozban a burger mellett kapott helyet a hasábburgonya, ami vékonyvágású változat, ami szerencsére nem töltött annyi időt a dobozban, hogy az a külsöjén láthatóvá váljon.

Masculin és hasáb

A masculin hamburger kicsit lányosabb külsejét a szezámos, világos színű bucinak köszönheti. Közelebbről vizslatva viszont megint jönnek a férfias vonások. A zöldségek vastag szeletekben vannak jelen. A hamburgert félbe vágva a tartalom vastagabb, mint a buci. A húsra kapunk egy húsvastagságú sajtot és még egy tükörtojást is, így már látványre is igazán laktató a Masculin burger.

felülről szelíd

A kinézet nekem eléggé bejött, a vastag zöldségeknek köszönhetően, kicsit olyan, mintha otthon, magamnak raktam volna össze. A hamburger lelke a hús. Esetünkben nem túl vastag, de az íze rendben van és nem követték el azt a hibát, hogy a vékony húst kiszárították. A sajt biztosítja a füstös ízt, a tükörtojás pedig mivel kicsit folyós sárgával került a burgerbe, így az íz mellett az állagot is tuningolja. A rengeteg zöldségtől még szaftosabb a burger, így az ízre is azt tudom mondani, hog teljesen rendben van.

kersztmetszet

A hamburger a hasábburgonyával együtt egészen kiadós adag. Az 1690 forintos árcédula azt mondatja velem, hogy kifogástalan ajánlat. A szállítás délre kértem és 5 perc eltéréssel sikerült is teljesíteniük, ami szintén elégedettségre ad okot. Szóval a Masculin burger a saját kategóriájában nyertes, de azért a „kézműves” burgerezők világában még nem állhatna dobogóra.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték