Select Page

Brutális lakoma a Fridays-ben

Szerző: | 2016. okt. 25. | Egyéb

A Fridays nem éppen a könnyed ételek háza, sokkal inkább a túlzó adagok jellemzik. Az őszi étlapújításukon fellendülve egy brutális lakomára adtuk fejünket Jancsa Janival, aki a burger blog házigazdája, elvégre nem csak burgerből áll az élet. Olyan line-upot sikerült összehozni, ami egy kisebb elefántot is leterítene.

Előételként Triple Chicken Sampler került az asztalra, ami Buffalo Wings csirkeszárnyakból, Sesame Jack omlós csirke csíkokból és Parmesan-Crusted Chicken Quesadillasból áll össze kerek egésszé. A három különböző ízelőtőhöz számban tökéletesen passzoló mennyiségű szósz társul, ami marinara, kéksajt és JD szószt jelent. Személy szerint a szezámmagos csirkét éltem a legjobban, ennek bundája egészen zseniális, főleg ha még megmártjuk egy jó adag füstös JD szószban is.

ízelítő hármas

Triple Chicken Sampler

A balzsamecettel meglegyezett quesadillas szeletek mellé mindenképpen ajánlott az angol zeller elropogtatása, a kettő együtt remekül harmonizál. A szárnyakat inkább szósz nélkül próbáltam, nálam ez gyerekkori beidegződés, hogy azt nem mártogatom semmibe. Kóstoló, de ha szeretnénk ezt életben is tartani, akkor legalább harmadmagunkkal üljünk le elé, vagy különben könnyen főétel lesz belőle.

borda

borda

A sort egy ártatlanul pislogó, brutálisan nagy darab oldalassal kezdtem, ami úgy, ahogy van zseniális. Külföldire fordítva a neve Bacon Crusted Ribs, ami annyit tesz, hogy az oldalast grillezik, majd BBQ szószban fürdetik kicsit és baconnel megszórják a tetejét. Kettős érzést kelt, a hús gyönyörűen omlik le a bordáról, míg a bacondarabok veszettül ropognak fogaink között. Valahogy ehhez is a JD szósz extra füstös íze passzolt leginkább. A coleslaw teljesen ellágyít, majonézes íze megnyugtatja ízlelőbimbóinkat.

Burger

Texas Chili Cheese Burger

A Texas Chili Cheese Burger már erősen átlóg a határon és inkább mexikói jellegzetességekkel bír. Dupla réteg hússal működik, van benne egy grillezett hamburger hús, illetve kerül bele chilivel kergetett darált marhahús is. Emellett a mexikói jelleget erősíti még a tortilla, jalapeno és queso sajtszósz jelenléte is. Köretként fűszerezettet hasábburgonya és két szósz érkezik, melyek közül az egyik tormás majonéz, míg a másik fűszerezett ketchup.

fél burger

fél burger

A fedelét mindenképpen tegyük rá, mert úgy lesz teljes a burger élmény. Ízre a dupla hús iszonyat jó, a chilis és szaftos jelleg jól egymásra talál. A tortillát, ha hamar elérjük, akkor még vagányul ropogós hatást is kapunk tőle, amúgy pár perc állás után képes megpuhulni. A csípősséget a chiliből éa jalapenoból rendesen kiérezzük, agyunk nem fog szétégni tőle, az igaz, viszont a későbbiekben is képesek leszünk ízeket érezni.

sercegős csirke

Sizzling Chicken & Shrimp

Sizzling Chicken & Shrimp névre hallgatott a következő vádlott, ami egy iszonyat nehéz vasserpenyőben érkezett. A jól felhevített tálban a cheddar és a burgonyapüré párosa igazán érdekes látványt nyújt, a sajt szó szerint pezsegve serceg és végül ropogósra sül. A hús része ennél a fogásnál pácolt csirkemell és rák, utóbbit felturbózták salsa szósszal, ami eléggé pikánssá avanzsálta azt. Némi grillezett paprika is került a krumpli mellé, ettől lett teljes a köret szekció.

seafood arrabiata

seafood arrabiata

A sort egy tengeri herkentyűkkel vastagon teletűzdelt tészta zárta. Tigrisrákkal, fésűkagylóval és tintahallal bolondították meg, amihez került még olíva- és kapribogyó is. Meglegyezték kevés reszelt parmezánnal, de ez ízben annyira nem befolyásolta az összhatást. A fogások 3-5000 forint között mozognak. Az adagok bődületesek, bőségesen elegendőek, legyen szó bármelyik fogásról. Személy szerint a bordát és a burgert favorizáltam, illetve a sercegő cheddar látványát, majd ropogóssá sült állagát sokáig nem felejtem.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték