Select Page

Bubba’s Water Grill – A halas Kánaán

Szerző: | 2017. ápr. 24. | Egyéb

Az évek során a Bubba’s Water Grill névvel több ízben is találkozhattunk, ha a város utcáit róttuk. Elindultak a Déli pályaudvar árnyékából, majd körbenéztek a Corvin negyedben, most pedig Óbudán próbálnak szerencsét. A Bécsi út Kolosy térhez közeli részén találjuk legújabb üzletüket. A belső továbbra is magán hordozza a surf-ös laza életérzés jegyeit, de mellette egy igényes street food bisztró benyomását is kelti.

Étlapjuk két részre osztható. Van egy állandó összeállítás, ami a szokásos halas fogásokat tartalmazza, legyen szó burgerről vagy éppenséggel egy fish & chips-ről. Minden szekcióban találunk különlegességet, de az igazi nyalánkságokért a Captain’s Choice listán kell keresgélnünk. A rejtélyes kapitány valójában egy húsvér ember, aki több szakácsolimpián alkotott maradandót és a neve Facsar Sándor.

az üzlet este

A testvériség jegyében mindkét étlapról választottunk, hogy teljes képet kapjuk a Bubba aktuális állapotáról. Elsőnek egy klasszikus Bubba Fishburgert teszteltünk, aminél a húspogácsa elkészítésénél többfajta halhúst is felhasználnak. Kicsit nosztalgikusabb élményt ébreszt az emberben az enyhén puffancs fajta buci, de szerencsére ízében nem édes. A halpogácsa végtelenül omlós, szinte elolvad az ember szájában. Hal révén nem olyan szaftos, mint egy marha, de a körülötte lévő szószmennyiség minden ilyenfajta hiányérzetünket elhessegeti. A zöldségek közül az uborkát lehet ki tudnám vonni az egyenletből, kicsit kilóg a sorból. A chips nem más, mint csónak hasábburgonya, ami alapból enyhén van sózva. Állaga tökéletes, vagányul ropog minden egyes falat belőle.

burger

A hirtelen burgerezést egy könnyedebb fogással fojtottuk le, ami már a legendás Captain’s Choice listáról származik. Skandináv pácolt kapros lazac, amihez rösztit és mézes mustáros skandináv mártást mellékelnek. Látványra nem túl hivalkodó főleg, ha már láttunk életünk során lazacot. Ízre viszont a hal valami eszeveszett finom. Állaga leírhatatlanul tökéletes ízében a kapor pedig csak vékonyan érződik, a lazac jellegzetes ízét nem nyomja el. A mustáros szósz gyengéd, annyira heves pont mint egy skandináv férfi érzelmileg. Picit mustáros, picit mézes és ennyi az egész. A burgonyalepény egészen tömör, talán egy fokkal lazább kivitelben jobban passzolna állagával az előző elemekhez.

Kapros lazac

A sort a sejtelmes Fish Pie nevű fogással zártuk. Elsőre azonnal egy tésztás, lepényes dologra gondolunk, de mikor meglátjuk, akkor rájövünk, hogy mekkorát is tévedtünk. A tányér körben burgonyapüré rózsákkal van díszítve, aminek közepét halas raguval töltöttünk színültig. Tengeri hal, rák, kagyló ragu fehérboros cheddar sajtmártásban, amit sütve készítenek el. A látvány első osztályú, de a fülünkig csak akkor ér a szánk, amikor megkóstoljuk. A fehérboros beütés csibészesen ott érződik benne, de nem lesz egyáltalán borban áztatott egyáltalán. A teljes extázist a cheddar íze nyújtja, ami az előző boros beütéssel eszméletlen jól harmonizál.

Fish Pie

Összességében a Bubba mondhatni csúcsformában van. Voltak döcögősebb perceik is az évek során, de most ezek nyomát sem találni. Annak ellenére, hogy halas profillal dolgoznak, árban nincsen elrugaszkodva a valóságtól. A burger 1550, a pácolt lazac 2450, míg a Fish Pie 2350 forintot kóstál. Ilyen ízeket és minőségi alapanyagokat nem igazán találunk jelenleg a városban ilyen áron.

Bubba’s Water Grill – 1034, Budapest, Bécsi út 65. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték