Select Page

Bubba’s Water Grill – Kardhal steak

Szerző: | 2016. ápr. 20. | Egyéb

Ezúttal egy kissé idegen területre merészkedtem, ugyanis viszonylag ritkán járok kaját tesztelni a Corvin negyedbe, de most mégis sikerült, így jutottam el a Bubba’s Water Grill nevű helyre és ott sikerült fognom egy kardhal steak-et.

Nem ment ez ilyen könnyen, mert egy ráksaslik elég erős konkurencia volt, nem is tudtam meghozni a döntést egyedül, ezért a hiper-szuper kedves (már talán túlzottan is) pincérnél érdeklődtem, hogy mondjon valami okosat. Egyértelműen rávágta, hogy a kardhal steak lesz az, amire nekem szükségem van, ezért jeleztem is neki, hogy jöhet akkor a haluci.

Kardhal steak & kevert saláta

Eltelt egy cirka 20 perc, mire sikerült kiúsznia a halnak a konyhából az asztalra, nem is különösebben izgattam magamat, bőven jó idő ez. Illetve a látvány miatt akár ennél sokkal több időt is hajlandó lettem volna várni, ha tudom, hogy ilyen pofás étel fog elém kerülni.

Némó

Némó

Egészen hibátlan volt a látvány. Egy szelet hal a tányéron, egy gerezd citrom, egy kisebb kupac friss kakukkfű, egy kevéske saláta, valamint egy mustáros dresszingből rajzolt nonfiguratív dizájnelem a hal körül. Némó is kapott még egy adag kakukkfűvet, de ez már grillezett volt amivel együtt készültek a rostlapon. A halszelet széle enyhén barnás, míg a közepe sokkal világosabb volt. Ez a kombináció nagyon jól festett.

Innen nézve is pofás

Innen nézve is pofás

Alig fogtam hozzá a pusztításnak már jött is a meglepetés. Ugyan egy darab hal feküdt a tányéron, de az állagát figyelve akár lehetett volna egy szelet hús is, olyannyira tömör, masszív volt a szerkezete, egyáltalán nem idézte a halakra jellemző omlósságot. Ezzel szerencsére vége is lett a meglepetéseknek, ízében semmi váratlan nem volt. Nem lett túlsütve, azaz nem ölték ki belőle a kardhal lédús jellegét szerencsére. Ízlések és pofonok, szerintem ehhez a halhoz nem kell citrom, ezért én nem is facsartam rá a levéből, tökéletesen elég hozzá a kakukkfű és egy halvány mustáros vonulat, ahhoz, hogy kényeztessük a hasunkat. Nagyon jól passzol ez a fűszer a halhoz egyébként. A salátával szintén nem lehet mellényúlni, illik hozzá, könnyed, és nem rondít bele a buliba.

Méretét szemlélgetve már gyülekezhet egy-két felhő az égen, ugyanis a 15 dkg-os adag, egy sportos életet élő emberkének könnyen kevés lehet. Szerencsére én nem voltam túl éhes, szóval ezúttal ennyi is elég volt. De különösebb erőlködés nélkül meg tud enni az ember egy levest vagy desszertet ezelőtt, ezután.

Közeli

Közeli

A végén az árcetlit vizslatva sem kell hátast dobnunk, Némóért 1950 forintot kell leszurkolni, mely vállalható bőven. Nem a Dunából fogdossák kifelé tucatszámra ezt a halat, az ideutazásának pedig nyilván ára van. Egy saláta mellé még nagyjából 500 forint. Ennyi pénzt ez a kaja simán megér. Ha azt veszem, hogy normál esetben még ennék mellé egy levest is, akkor azért már könnyen 4000 ezer forint környékén találhatjuk magunkat, azaz nem ez lenne azért a mindennapi menüm munka közben.

Az összkép az ételről hibátlan, ha legközelebb az italt nem az étel után hozzák ki, vagy a pincér kevésbé vette volna fel a hízelgő, mézes-mázas stílust, akkor az egészről is el lehetne mondani, hogy hibátlan, de ezúttal ezek picit lehúztak az összélményből. A kaja miatt, azonban érdemes ellátogatni egyszer hozzájuk.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték