Select Page

Bubba’s Water Grill – Shrimp Burger (rákburger) and Chips

Bubba’s Water Grill – Shrimp Burger (rákburger) and Chips

Lehet, a sok halászlé teszi, amit szinte minden sarkon árulnak már, de egyre erősebb érzés tört elő belőlem, hogy valamilyen extrább burgert kellene keresnem, akár valamilyen halasat. Erre szerencsére van pár szakosodott üzlet, de most a vadi új helyett egy bő fél évvel ezelőtt már tesztelt egységhez tértem vissza.

Bubba’s Water Grill, akik átköltözésük után közvetlenül kaptak hideget és meleget egyaránt. Akkor egy halburgert teszteltem, így azt most inkább kizártam és valami új felé kacsingattam. Szinte már rajtam volt a cipő, hogy ellátogassak hozzájuk, hisz szinte az EPIC Burger szomszédjai, de aztán úgy dobta a gép, hogy mégis házhoz rendelve kellett kipróbálnom.

Shrimp Burger and Chips – rákburger

Nem vitték túlzásba a leírást, nagyjából még ennyit sem adtak meg, amit őszintén nem értek, hogy miért tették. Lényege azért kitalálható, a húspogácsa benne rákból készül, de egy centivel sem tudunk meg ennél többet meg. Köretként burgonya fog érkezni, ez is biztos azért persze. Mindössze 3 burgerrel dolgoznak jelenleg, melyek között a tesztelt halburger nem szerepel, szóval gyanúsan volt egy étlapújítás az elmúlt 6 hónapban.

Esztétikai megjelenés: Kezdek afelé hajolni, hogy télen az éttermek az alufóliás extra szigetelést nem azért teszik a dobozokra, hogy egyetlen egy gondolat se szökjön ki belőle, hanem inkább a kihűléstől akarják megóvni a doboz tartalmát. Felbontás után azonnal világossá válik, hogy tálalni kell inkább egy tányérra, mert ebben elbújik a burger, mint gomba az avarban. Sötétes árnyalatban úszó buci, ami némi édességet sejtet így elöljáróban, de majd mindent a maga helyén! A pogácsa láthatóan világos, már-már fehér árnyalatban úszik. Látni mellette lilahagymát, salátát és nagyjából ennyi. Fedelét felemelve látjuk, hogy a rákpogácsa kapott valamilyen szószt, ami gyanúsan pirosra festette a buci belső falát. Félbevágva kiderül, hogy egészen korrekt vastagságú a rákalkatrészből épített pogácsa, ami alatt viszont mintha lenne ismét valamilyen szósz. Köretként csónak burgonya úszik tányérunkra és ennyi.

Pont: 8/10

Ízvilág: Körettel nyitottam az előadást, ami tisztán burgonya, se só, se fűszer. Ropogós és nincsen eláztatva olajjal, ez a része nagyon rendben van, aki pedig ízesíteni akarja, majd utólag megteszi. Burgernél a buci hozza a lágyan édes hatást, de nem kontárkodik túlzottan az összhatásba. A rák nem az húsfajta (egyáltalán szabad húsnak hívni?), ami különösebben karakteres ízvilággal bírna önmagában. Átsütésről nagyon nincs mit nyilatkozni, ezt nem szabad úgy kezelni, mint egy marhahúspogácsát például. A zöldséges ágyban rejtőző kissé majonéz közeli szósz kevés szaftosságot kölcsönöz az egésznek, ami ízre egészen jó. A lilahagyma teljesen ártalmatlan, nem fog bosszús perceket okozni elfogyasztása után. A fedél és a rák közötti szószt nem sikerült megfejtenem pedig direkt rámentem, hogy csak azt ízleljem, de nem derült számomra ki, mi az pontosan. Összességében egy könnyed, laza és kicsit sem harsány ízvilágot képvisel.

Pont: 7/10


Mennyiség: Hozzávalókról sem találtam leírást nemhogy az egyes feltétek mennyiségéről. A burger arányaiban jól vizsgázik, nem veszik el a buci között a töltelék, pont jó, bár kicsit a zsemle felezésénél az alját vastagabbra hagytam volna, de ez apróság. A hozzá tartozó köret tökéletesen egészíti ki az önmagában nem túlságosan laktató rákburgert. A kettő együtt már megüti a szintet, amire rá lehet fogni, hogy átlagos főétkezésre megfelelő mennyiség. Nem fogunk ágyért könyörögni utána, hogy aludhassunk egy keveset és csendben emésszünk, de pár órát elleszünk azért vele a nagy hidegben.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Új telephelyük a Corvin sétányon található, ami a célállomástól, azaz a mágikusan irritáló csengőhanggal bíró kaputelefonomtól mindössze 1000 méterre található a térkép tanulsága szerint. Átlagos eredményük a Netpincér adatai alapján 29 perc, ami sokadik újraolvasásra is hihetetlennek tűnik. Eltelt 27 perc és megcsörrent az átok, ez bizony majdnem új világbajnok avatással ért fel. A futár kívánt egy hatalmas kellemes ünnepeket is a végén, amit szerintem a fél lakóház magáénak érzett olyan hangos volt. Akárhogy is nézzük ez szép teljesítmény!

Pont: 10/10

Ár/érték: Rákburgerrel nem találkozunk azért minden utolsó üzletben vagy kocsmába, mely burgereket kínál. Halas fővonallal viszont szinte kötelezően elvárható, hogy ilyen is kerüljön az étlapra. Fóliával, krumplival együtt az egész mindenség pontosan 1990 forintot kóstál, ami már picit közelít a drága besoroláshoz, viszont azt figyelembe véve, hogy a rák lakozik benne, így marad a még elfogadható szinten. Mindenképpen meggyőzőbb eredmény, mint amit fél évvel ezelőtt éreztem, a javuló tendencia megvan. Három a jó magyar igazság, így ígérem legközelebb, ha Bubba-s teszt lesz, az már kizárólag helyben, az üzletben fog megtörténni és szó sem lehet a házhoz szállításról!

Pont: 7/10