Select Page

Budai Vagon Étterem és Pizzéria – Magyaros pizza (32 cm)

Budai Vagon Étterem és Pizzéria – Magyaros pizza (32 cm)

A hét elején megfogadtam, hogy a hét utolsó munkanapján melyet történetesen pénteknek hívnak, bizony pizzát fogok enni. A blog első évében egészen sok pizza került terítékre, talán az utóbbi időkben került kicsit háttérbe ez a szekció, de ennek ellenére még mindig ebből származik a legtöbb bejegyzés. Hosszas hadműveletet igényelt mire megtaláltam a mai áldozat beszállítóját, ami név szerint a Budai Vagon Étterem és Pizzéria.

Pár perccel később leesett, hogy melyik étteremről van szó, talán már többen is láttátok élőben vagy csupán képen a helyet, ami egy vagonkocsiban kialakított étterem. Nem kell olyan nagy csodára gondolni mintha Xzibit robbant volna rá, teljesen kulturált hagyományos helynek tűnik. Karnyújtásnyira van az étterem a 20. születésnapjától, így feltehetően nem szenvednek már rutintalanságban. Kicsit keverjük a nemzetközi vonalakat, ennek okán magyaros pizza lett a befutó ami ezeket a feltéteket tartalmazza: pizzaszósz, mozzarella sajt, szalámi, bacon, lecsó, hagyma és erőspaprika. Leginkább a lecsó mozgatta meg a fantáziámat, nem tudom miként lehet jól prezentálni ezt egy pizzán.

Esztétikai megjelenés: Hagyományos kartondoboz, rajta az étterem logójával és pár elérhetőségi információ, szerintem teljesen megszokott, semmi extra nincsen benne. Felbontás után az első ami mindenképpen dicséretes, hogy a pizza és a doboz közé bizony odakerült egy réteg alufólia, így nem ragad össze vagy ha úgy adódik meggátolja a doboz átázását, fél perces hadművelet de mégis sokat segíthet. Ránézésre én semmi lecsósságot nem látok rajta, a feltétek megvannak külön-külön, de akkor mi a lecsó feltét? Formára teljesen faja, szép egyenletes kör melynek szélén jól elkülönülő szél terebélyesedik. Oldalra pillantva látszik, hogy átlagos vastagságú tészta szolgál az egész alapjául, no para nem lesz éhenhalás!

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta egy picit számomra gumis, de legalább megérzem ha valamelyik fogam lötyögne a helyén. Az első komolyabb falattól lágyan csíp a pizza, egy-két jalapenonak  csúfolt paprikát lepipál az erejét illetően. A hagyma nem fog minket megmenekíteni a következő Twilight résztől, hát nem éppen intenzív az íze na. A húsok nagykövetei viszont sokkal jobban vizsgáztak, ezek egészen megleptek mivel nagyon kellemes ízzel vannak jelen. A sajt kellemesen nyúlós, ízre is rendben van, nincs panasz. A lecsós részt továbbra se értem, hát hol van az a lecsó? Az összképet egy jóra tudnám osztályozni, kritikus hiba nincsen a pizzán.

Pont: 7/10

Mennyiség: A mérőszalag bevezetésével még mindig adós vagyok, de ránézésre szerintem megvan a 32 centiméteres átmérő. A tészta már említetten közepes, de tökéletesen elég, ennél vastagabbtól már kalácsossá válna az egész. A feltétekkel nem aprózott az étterem konyhája, jutott rá mindenből bőségesen, kivétel a “lecsóból”. Arányait figyelve, jobbat nem is kívánhatnánk, jól el lett találva az elosztás a feltétek között. Az egészet beburkolva úgy érzem, hogy kitett tényleg magért a cég, nem leszek éhes a következő négy órában, az biztos. Feladatát jól végezte, ez az adag egy ebédre teljesen elfogadható.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az étterem szerinte a vagon ajtaja és a gyomrom közötti járat menetideje körülbelül 40 perc, ami a magyar vasutat ismerve, lehet hogy nem éppen 110%-ig biztos adat. Térképen kibogozva, 7 kilométer távolság van köztünk amit a KRESZ szabályok betartásával nagyjából 20 perc alatt lehet megtenni, tehát marad 20 perce az étteremnek a rendelésfelvételre és a sütésre. Valahol kicsit megcsúszhatott a menetrend, mert én egészen pontosan 58 perccel a rendelés leadása után vettem át a pizzámat. Pont a kritikus egy óra alatt van még, de a 40 percet a MÁV-hoz híven nem sikerült tartani.

Pont: 6/10

Ár/érték: Egy ilyen pizza teljesen megéri az árát, mind az 1190 Forintot. A vagon szó hallatán senki ne asszociáljon a nyári Siófok – Budapest-Déli klímamentes szerelvényeken érezhető illatokra, ez annál sokkal, de sokkal jobb. A következő találkozást az étteremmel személyesen tervezem megejteni, kíváncsi vagyok milyen lehet a “büfékocsi”. Egyedüli kérdőjel továbbra is csak az a fránya lecsó maradt a fejemben, azon nem tudok túl jutni. Ajánlott mindenkinek a pizza, nagy baj nem lehet belőle, akinek pedig van infoja magáról az étteremről, ne tartsa magában!

Pont: 8/10