Select Page

Budapest Pizza – Magyaros pizza (32cm)

Budapest Pizza – Magyaros pizza (32cm)

Van az úgy, hogy az ember fia este éhez meg, amikor bizony már semmi kedve nincsen kimozdulni, így ismét marad a bűvös házhoz szállításos megoldás. A dilemma ilyenkor mindig megvan, egy jó bevált és sokat próbált étterem, vagy egy új ficsúr a piacon, akiről semmit nem hallottunk még.

Vehetjük az ilyen elhatározásokat a gasztroblogolás extrémsport részének, vakon bele az újba, hát, de izgi. Budapest Pizza, valljuk be nem a legtutibb és frappánsabb névválasztás, amivel valaha találkoztam. Az étlap nem kizárólag pizzákat rejt, találunk rajta hot-dogokat és burgereket is, szóval a street food vonal pipálható is.

Pizzáikat, mert hát pénteken mi mást is lehetne enni, kétfajta méretben kínálják. A sokak által favorizált 32-es, illetve a szintén közönség kedvenc 45-ös méret érhető el minden pizzájuk esetén.

Magyaros pizza – paradicsomszósz, hagyma, bacon, kolbász, paprika

Nincsen túlmisztifikálva, egy magyaros pizza, de ennél azért gazdagabb összeállítást is láttam ilyen fedőnév alatt futni. Alapszószokat és tészta vastagságot még választhatunk, előbbinél csakis a paradicsomos jöhetett szóba, míg tésztánál nem választottam semmi, mivel csak olaszos és chicagói opciók vannak, bíztam benne, hogy így az aranyközépút, azaz a normál lesz.

Esztétikai megjelenés: Ó, igen! Végre egy saját doboz, ez is több ingert vált ki belőlem, mint a hagyományos pizza felirattal eladott sablonok. Dizájn különdíjat azért nem nyújtanék át visszaútra a futárnak, de ezt is értékelni kell szerintem. Felnyitás után kiderül, hogy sokkal inkább olaszos irányelveket követ a tészta vastagsága, mint normál “magyarost”. Széle kifejezetten nincsen, alig kicsit vastagabb, ezt nem nevezhetjük pizza szél iskolapéldának. A paprika egyben került a fedélzetre, ez annyira nem praktikus fogyasztás közben, viszont látványosabb, mint a karikázott verzió. Kolbász karikákból nincsen hiány, a paradicsomos alapot középen pedig a sajt rejti el szemünk elől. Nem hinném, hogy szépségversenyen dobogós helyezést érdemelne, ennél láttam már szebb pizzákat, házhoz szállítva természetesen.

Pont: 7/10

Ízvilág: A lelkét szolgáló tészta, bizony jó. Olaszosan ropog, íze is akad, szóval nálam ez a része simán nyerő. A választott paradicsomos alap már kicsit visszavesz a tészta okozta ragyogásból, ízre egészen távoli rokona az igazi paradicsomnak, fűszerezve van az nem vitás, kicsit karakteresebb paradicsomos ízvilágot is elbírna. A kolbászból bizony sült ki zsiradék, ami egyenes út a zsírcseppek megjelenéséhez, nadrágunkon. Maga a kolbász jó, a szaft sok, elvégre ez egy pizza. A bacon kockázva került rá, ami ízügyileg azért hátrányos, mert a sajt és kolbász simán elnyomja, külön kell csipegetni, hogy érezzük ízét. A sajt nyúlós, ízre pedig teljesen átlagos. A hagyma randibarát, ettől nem fog életünk választottja a világvégéig elfutni. A paprika közepesen csípős, ajánlott fogyasztás előtt félbevágni, mivel ha ráharapunk, utána könyörtelenül jön utána az egész. Nem rossz, nem rossz csak szaftosság nekem sok volt.

Pont: 7/10


Mennyiség: Átmérőjét csodálva, a dobozba aligha férne nagyobb tésztakorong. Ebből kifolyólag a rettegett centizést is kihagytam, szerintem megvagyunk a megadott értékkel. A tészta nem vastag, viszont ennek ellenére se mondanám, hogy éhes maradtam volna. Nem roskadozik a feltétektől ez látszik is a képeken. A kolbászkarikák uralkodnak, de szerencsére sajtból sincsen hiány. A bacon mennyisége valójában nem rossz, csak a tálalás módján kellene tekerni egyet és hagyni szép csíkos kiadásban. A paprika mennyiségéből kifolyólag kicsit félve vártam a másnap reggelt, de végül nem lett nyivákolás. Nem fújtattam nyögdécselve elfogyasztás után, de a szolid jól lakott érzés a végére megérintett.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Nos, kezdjünk bele egyik dobogós kiszállítós történetembe. Valamikor este 9 óra után érintett meg az éhség égető keze, így viszonylag késői rendelés lett. A mágikus e-mail 40 percet jelzett, ami több mint biztató. Szerencsére nem vállaltak semmilyen teljesíthetetlen kiszállítási garanciát, mint pár konkurencia. 2.5 kilométer nem is vészes, mondhatni átlagos távolság nálam/tőlem. A felismerés, hogy kártyával fizettem és napközben a telefonom is távozott az élők sorából, kicsit emelte a pulzusszámom. Eltelt a 40 perc, na mondom, sokat próbált kalóz vagyok, ennyitől mégsem rezelek be. Eltelt 70 perc, kisebb pánik beindult, mert bizony egyre éhesebb lettem. Ilyenkor jött a már sokat említett éjszakás kolléga segítsége, aki felhívta nekem az éttermet. Elkezdett gépelni – újabb pulzusugrás -, de nyugtató, pozitív választ kaptam, a futár úton, lassan megérkezik és kapok ajándékot is, dehiszeznagyszerű! Rohanás nem volt mert a végeredmény baráti 110 perc, ami alatt mondjuk majdnem le lehet jutni Pécsre. Van Pécs pizza? Valaki, info? Namindegy. A futárnyitásnak bocsánatkéréssel kezdte, ami pozitív és tényleg kaptam ajándékot is. Két dobozos üdítő, ami szerintem sokkal jobb, mint egy akármilyenaljaretek tiramisu.

Pont: 3/10

Ár/érték: Drágának semmiképpen nem mondható 1300 forintos árával. Gyorsnak sem nevezhető, viszont talán ez nem általános jelenség, esetleg egy futár malőr vagy hasonló lehet a háttérben, de ezt már aligha tudjuk meg, marad rejtély. A két dobozos üdítővel sokat tudtak mérgelődésemen csillapítani, szóval ügyfélpanasz kezelésben egészen jól teljesítettek. A pizzánál némi finomhangolást lehetne alkalmazni, a bacon nálam prioritást élvezne, amellett, hogy íze jobban kijönne, SOKKAL látványosabban is mutatna. Miért lesz második esély? Pont a lassú kiszállításnak köszönhetően. Viszont akkor pizza helyett vagy burger, vagy hot-dog lesz terítéken, esetleg mindkettő.

Pont: 7/10