Select Page

Buddies Burger – Best Buddy

Buddies Burger – Best Buddy

Szokásos protokoll beindult, ahogy egyre közelebb került hozzánk a hétfő a naptárban. Kell egy új burgert találni és szóba sem jöhet a rendelés, most ez az elv vezérelt a hétvége folyamán. A Corvin mozi szomszédságában már sikerült kiszúrnom a Buddies Burgert, de mire ide jutottam volna, észrevettem, hogy tovább is nyergeltek onnan.

Az újév elején már úgy voltam vele, hogy eljött az én időm, de Facebook oldalukra vetett pillantás az indulás előtt megkímélt egy újabb kudarctól, mivel az első hétvégén sajnos a beszállítójuk még nyögte a szilveszter hatását és nem tudott alapanyagot produkálni, így kényszer szünettel kezdték a 2016-os évet. Most hétvégén viszont végre minden elem és felsőbb hatalom úgy akarta, hogy bejussak egy tesztre, hurrá.

A belső egészen egyszerű, ahogy belépünk, jobbra látunk egy hosszú egybe asztalt a falnál, ami bennem furcsa érzéseket kelt. Ennek oka magassága, pontosabban mélysége, mintha egy óvodás csoportra lenne tervezve vagy éppen egy iPhone gyártósorra, ahol senki nem idősebb 7 esztendőnél. A pultnál viszont a sarokban találunk egy listát, hogy az egyes sztárok vagy filmszereplők milyen magasak, így amíg rendelünk, megtudhatjuk mennyivel vagyunk magasabbak E.T-nél kitolt vagy behúzott nyakas állapotánál, de mérhetjük magunkat Vader nagyúrhoz is, aki mellesleg Lebron James-el egy magas.

Best Buddy – Mediterrán paradicsomszósz, majonéz, jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, jalapeno, vörös cheddar és bacon

Jelenleg a csúcsragadozó az étlapon, de mellette akár vega burgert is kérhetnénk. Az étlap bal oldalán egy tol és pár “x” elhelyezésével akár saját magunk kedvenc összeállításában is kérhetünk például szendvicset. A burgerhez visszafordulva, mindegyiket háromfajta húsmérettel lehet rendelni, a legkisebb a 100 grammos pogácsát jelenti, a legnagyobb a 200-ast, míg a középen a 150-es verziót találjuk. Rendelésnél rákérdeznek az átsütés mértékére, ami máris plusz pont a figyelmességért.

Esztétikai megjelenés: Műanyag börtöntálca, rajta egy zsírpapír és ezzel meg is van a tálalás alapja. A burger egy erősen szezámozott sablon bucit jelent, ilyennel jószerencsével egészen sok boltban találkozhatunk, itt egyelőre nincsen egyedi/házi/kézműves/celebpék által készített zsemléről szó. A köztes rész már sokkal jobban mutat, bár a medium átsütés a félbevágás során már kiderült, hogy nem igazán sikerült, rózsaszín foltokkal aligha találkoztam. A sajt frankón ráolvadt a húsra, ami pazar látványt nyújt, illetve az itt-ott kikandikáló jalapeno karikák még dobnak az összhatásba. A köretként rendelt hagymakarikák kissé tán sokáig voltak az olaj jakuzziban, mert színűk már elhagyta az aranybarna szintet és a sötéthez közelít, illetve bundájuk sem az a nagyon szellős és laza.

Pont: 7/10

Ízvilág: A bucitól ne várjunk többet, mint amennyi önmagában, kissé száraz és könnyen elkezd töredezni, ha vaskosan rámarunk, hogy összefogjuk az egész burgert egyben. A hús hozza a kellemes marhahúshoz tartozó ízvilágot, amihez a bacon beteszi a szolid sósságát hátulról. Állagra kellően laza, nincsen agyonverve cipőtalppá, könnyen harapható. A sajt tökéletesen fanyar irányba tereli pillanatig a történetet, de ahogy találkozunk a majonézzel, ez visszafordul. A jalapeno pimaszul játszik a csípősséggel, nem kell tőle tüzet okádni, de a kinti mínuszok ellen pár percig védelmet nyújt. A paradicsomos szószból én olyan rettentő sokat nem éreztem, tény, hogy van benne, de nem túl karakteres a többi feltét mögött. A hagymakarika ropog, de nem mondanám, hogy nálam ez toplistás lenne. A szószok közül egyet próbáltam, ami történetesen a “Smoked chili mayo” fedőnevet viseli, amiből a chili oldal az erősebb, a füstösség erősen másodlagos.

Pont: 7/10

Mennyiség: Ahogy írtam, 150 grammos hússal kértem, ami tökéletesen elegendő a burgerbe. Az egész jól átgondolt arányokra támaszkodik, egyedül talán a mediterrán szószra mondanám, hogy egy laza fél kanállal még bírna, mert akkor talán jobban érvényesülne. Zöldségek mennyisége elegendő, ami különösen igaz a jalapenora is, mivel szinte folyamatosan megvan a huncut csípősség benne. A szósz egészen sok, amit külön kértem, mivel lelkes hagymakarika tunkolás mellett is maradt a pikszis aljában a végére, de erre remek megoldást nyújt egy kés vagy villa. Összességében kellemesen jól lehet lakni egy ilyen kombóval, a 200-as kiadással pedig megjöhet a sokak által magasztalt és szeretett kajakóma érzés is.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az árszabásra sok minden mondható csak az nem, hogy túlzó vagy éppen erős lenne. Meglepően olcsók a burgerek, ami picit tán magyarázatot is nyújt például a zsemle kérdésre. A legvadabb Best Buddy közepes hússal 1200 forint, míg a köret 500-as felárat jelent, a szósz pedig 200-at még a végére. Lehet menüben is kérni mindenüket, ami köretet és üdítőt jelent 700 egységnyi extra összegért cserébe. Hatalmas baráti társasággal ne csapódjunk be, mert limitált a férőhelyek száma. Az irány tetszetős, meglátjuk merre haladnak idővel. Az elszíváson némi finomhangolást lehetne eszközölni, mert egyúttal kabátunkba csomagoltak egy laza vacsorát is, de talán idővel ez majd javulni fog.

Pont: 8/10

(ha betérnél, de nem tudod merre, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen a helyes irányt!)