Select Page

BudDog – Betyár

BudDog – Betyár

Hétvégén a szél ismét a Ráday utca irányába fújt, ami továbbra is csak árnyéka egykori önmagának, de ez most annyira nem is fontos. A Rombusz teraszon néha megfordul egy etető, volt ott már Kolbice is és más egyéb is, de jelenleg a bejárathoz közeli apró kis kiszolgáló egységet a BudDog viszi. Elsőre ők talán food truckjuk miatt tűnhetnek ismerősnek, de itt bizony állandó jelleggel jelen vannak, akármennyire is közeleg a tél.

Étlapjuk döntő hányadát Buddogok alkotják, melyek hot-dogok csak kicsit felturbózva szerintem. Hét különböző összeállítás, ahol az alap, klasszikustól a kacsásig szinte mindent megtalálunk. Szolid egoizmussal a háttérben egyértelműen egyetlen kompozíció jöhetett szóba első körre.

Betyár BudDog – paprikás kolbász, röszti tallér, kovászos uborka, tejfölös, csípős szósz, kapor és az egészet befogja egy buci

Sablonos hot-doghoz aligha lenne értelme hasonlítani, viszont a magyaros vonalat nagyon jól hozza, ezek az extrák bizony ízig-vérig kis hazánkra jellemzőek. Abban az esetben, ha nem érezzük elegendőnek, akkor pár még extrább feltéttel tovább cifrázhatjuk. Nálam maradt az alap recept és mindenfajta köret nélkül, ami lehet nem volt az évszázad legjobb döntése.

Esztétikai megjelenés: Nincsen túlragozva, igazi street food csomagolás. Az egész kap egy papír fogótasakot és támadhatjuk is a közeli könyöklőket, de nyáron talán a terasz bármelyik asztalát is. A buci nekem egy picit túlszolizott példány már, de ezen kívül csak ámulok rajta. Pazarul megkomponált étel, ami lealázza bármelyik sablon buli utáni hot-dogos kocsis példányt. A paprikás kolbász leginkább csak annyira látszik, amennyire ki tud lógni a buciból, mert a fedett részt vastagon álcázza a feltétek sokasága. A kétfajta szósz szépen színesíti meg az egészet. Fedésük alól picit kikandikálnak a röszti tallérok, illetve a kockázott uborka. Kicsit stírölés közben kijön, hogy ez akár nemzeti színeket is álcázhat, megvan a piros-fehér-zöld, ha még az első egy kicsit fakó is lett. Pofás ez!

Pont: 9/10

Ízvilág: Szerencsére a bucinak nincsen odaégésre utaló íze, ellenben picit édes. Nem brutálisan, de azért betyáros elnevezéshez én egy hagyományos, akár szezámos kiadást jobban tudnék azonosítani. A kolbász rendben van, szolidan valóban érződik a paprikás jelleg, ahogy ráharapunk, pedig azonnal roppan a bundája. A szószok közül a tejföl egy lágyabb, míg a csípős egy picit kacérabb, de közel sem tüzes. Betyáros révén szerintem lehetne fokozni erejét, nyugodtan csípjen ez akár másnap is. Az uborkával való találkozás ad egy élénkítő pofont, azonnal felfrissíti agyunkat. A röszti szintén telitalálat, kellemes és omlós. A kapor leginkább dísznek jó, ízre annyira nem bukik ki.

Pont: 8/10


Mennyiség: Nincs szó arról, hogy gigantikus hot-dog lenne az, amit a BudDog kínál, szóval ne is várjuk el tőle, hogy egyetlen darabbal kihúzzuk egy fél napig éhség nélkül. Egy laza étkezésre tökéletesen elegendő, esetleg ha megfejeljük az egészet még körettel, akkor közeledünk egy főétkezésnek megfelelő mennyiséghez. Jól átgondolt mennyiségek jellemzik, sőt szószból egészen sok került már rá, egyedüli probléma vele, hogy a csípősben nincsen olyan sok lendület, amitől tüzet tudnánk okádni egy pillanat alatt. Ez tipikusan az a street food kaja, amit 2-3 korsó sör társaságában kell elfogyasztani egy baráti csevej közepette.

Pont:6/10

Ár/érték: A mezei BudDog 790-ről indul, míg a csúcsragadozó a Lö Kacsa 1490 forintot kóstál. A betyár nagyjából félúton helyezkedik el köztük, 1090 forintos ára, annyira halálosnak nem nevezhető. Az elképzelés egészen tetszetős és ami a legjobb benne, hogy elnevezéséhez hűen tudták megalkotni. Pár apró módosítással változtatnék csak rajta, egyik a buci a másik pedig a szósz erőssége, ezeken kívül tényleg lehetetlen belekötni. Egyértelmű, hogy amin jobbra fordul az időjárás és a szomszédos terasz is aktivizálódni fog, akkor nagyobb lesz a BudDog rajongótábora. Kiegészítőként egy köretet bátran ajánlanék hozzá, annak ellenére, hogy még magam sem kóstoltam. Levesre ácsingózok is megtalálják számításukat, mert azzal is dolgoznak, de azért elsődleges cél legyen inkább a BudDog.

Pont: 8/10

(ha segítség kellene, hogy a Ráday melyik szegletében van, akkor KLIKK IDE és kapsz egy nagy térképet)