Select Page

Buono – Pasta di Roberto

Szerző: | 2017. jan. 17. | Tészta

Plázában vásárolni előzetes útvonalterv nélkül bizony fárasztóbb lehet, mint bármelyik túlélőtúra. Testi, lelki megpróbáltatásainkat legtöbbször az ilyen komplexumokban az éttermek környékén tudjuk kipihenni. A Corvin plázában nem rég nyitott a Buono, mely már az Allee-ban megjelent régebben. Sokaknak nem tűnik fel, de ez egy Il Treno “extra”. 

A legfelső emelet az etetőszint a Corvinban. Annak origójától egy lélegzetvétellel arrébb található a Buono, ami dizájnjával erősen kitűnik a többi egység közül, arról nem is beszélve, hogy szeparáltabb az egész terület, ahova ledobhatjuk magunkat és a három köbméter szatyrot.

das üzlet

A boltról boltra járás sok energiát emészt fel így, nem volt kérdés, hogy tésztán kívül van-e értelme mást nézni az étlapról. A kínálat, ha jól emlékszem 8 különböző variációt jelentett, melyek mindegyikét négy különböző tésztával lehet rendelni. Abban az esetben, ha nem vagyunk tizenkétszeres olasz tészta szakértő bajnokok, akkor sem kell rettegnünk mivel a személyzet készségesen segít a témában.

Pasta di Roberto – paradicsomos tészta sonkával, gombával és füstölt sajttal

Tésztaételeiket többfajta tésztafajtával kérhetjük, nekem most történetesen a conchiglie tetszett meg, ami a köztudatban legtöbbször kagylótészta fedőnév alatt ismeretes. Rendelés után kapunk egy sorszámot, amit majd megkeresve a személyzet asztalhoz hozza nekünk a fogást. Ez gyér forgalom esetén éppen 15 perc alatt sikerült, ami kifejezetten elfogadható.

Pasta di Roberto

Lágyan ívelt tányérban kaptam a tésztát, ami egy vaskosabb ökölnyi adag, amit némi zölddel díszítettek. Közelebbről vizsgálva látszik a sajt is, illetve, hogy vastagon fürdik a paradicsomszószban a tészta. A kagylók megvannak, aranyosak is, szóval minden rendben kinézetre. Ahogy lenni szokott a gravitáció galádul a tányér aljára rántja a szósz döntő többségét, azaz nem egy rossz ötlet, ha fogyasztás előtt kicsit kevergetjük.

kagylók

Kóstolva olyan hajmeresztő ízorgiát nem produkált. A paradicsomszósz hozza a kötelezőt, kicsit lehetne bátrabban fűszerezni, illetve a füstölt sajt lehetne sokkal karakteresebb, mert így a füstösség egyáltalán nem érződött ezen ki. A sonka ízre kifejezetten finom, állaga is patent, viszont alig került bele, így szinte csak minden negyedik falatnál érezni belőle, de akkor is csak keveset. A gombával tökéletesen ugyanez a helyzet, ízre jó, de adagra szegényes.

szaftosabb oldal

A tészta így önmagában 1390 forint, ami egészen kevésnek tűnik egy plázás étteremhez képest. Az adag mindennek a kulcsa, ha 15%-al többet kérnének érte, de cserébe adagra is hízna a fogás, akkor sokkal jobb lenne szerintem. Ez ilyen formában egy felnőtt ember számára sajnos nem laktató. Nem zárkózom el egy újra teszttől, de arra pihenek pár hetet, az biztos.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték