
Buono – Pasta di Roberto
Plázában vásárolni előzetes útvonalterv nélkül bizony fárasztóbb lehet, mint bármelyik túlélőtúra. Testi, lelki megpróbáltatásainkat legtöbbször az ilyen komplexumokban az éttermek környékén tudjuk kipihenni. A Corvin plázában nem rég nyitott a Buono, mely már az Allee-ban megjelent régebben. Sokaknak nem tűnik fel, de ez egy Il Treno “extra”.
A legfelső emelet az etetőszint a Corvinban. Annak origójától egy lélegzetvétellel arrébb található a Buono, ami dizájnjával erősen kitűnik a többi egység közül, arról nem is beszélve, hogy szeparáltabb az egész terület, ahova ledobhatjuk magunkat és a három köbméter szatyrot.

das üzlet
A boltról boltra járás sok energiát emészt fel így, nem volt kérdés, hogy tésztán kívül van-e értelme mást nézni az étlapról. A kínálat, ha jól emlékszem 8 különböző variációt jelentett, melyek mindegyikét négy különböző tésztával lehet rendelni. Abban az esetben, ha nem vagyunk tizenkétszeres olasz tészta szakértő bajnokok, akkor sem kell rettegnünk mivel a személyzet készségesen segít a témában.
Pasta di Roberto – paradicsomos tészta sonkával, gombával és füstölt sajttal
Tésztaételeiket többfajta tésztafajtával kérhetjük, nekem most történetesen a conchiglie tetszett meg, ami a köztudatban legtöbbször kagylótészta fedőnév alatt ismeretes. Rendelés után kapunk egy sorszámot, amit majd megkeresve a személyzet asztalhoz hozza nekünk a fogást. Ez gyér forgalom esetén éppen 15 perc alatt sikerült, ami kifejezetten elfogadható.

Pasta di Roberto
Lágyan ívelt tányérban kaptam a tésztát, ami egy vaskosabb ökölnyi adag, amit némi zölddel díszítettek. Közelebbről vizsgálva látszik a sajt is, illetve, hogy vastagon fürdik a paradicsomszószban a tészta. A kagylók megvannak, aranyosak is, szóval minden rendben kinézetre. Ahogy lenni szokott a gravitáció galádul a tányér aljára rántja a szósz döntő többségét, azaz nem egy rossz ötlet, ha fogyasztás előtt kicsit kevergetjük.

kagylók
Kóstolva olyan hajmeresztő ízorgiát nem produkált. A paradicsomszósz hozza a kötelezőt, kicsit lehetne bátrabban fűszerezni, illetve a füstölt sajt lehetne sokkal karakteresebb, mert így a füstösség egyáltalán nem érződött ezen ki. A sonka ízre kifejezetten finom, állaga is patent, viszont alig került bele, így szinte csak minden negyedik falatnál érezni belőle, de akkor is csak keveset. A gombával tökéletesen ugyanez a helyzet, ízre jó, de adagra szegényes.

szaftosabb oldal
A tészta így önmagában 1390 forint, ami egészen kevésnek tűnik egy plázás étteremhez képest. Az adag mindennek a kulcsa, ha 15%-al többet kérnének érte, de cserébe adagra is hízna a fogás, akkor sokkal jobb lenne szerintem. Ez ilyen formában egy felnőtt ember számára sajnos nem laktató. Nem zárkózom el egy újra teszttől, de arra pihenek pár hetet, az biztos.