Select Page

Burger House – The PeP / Jótékonysági burger

Szerző: | 2016. okt. 20. | Burger

Immár bő egy éve, hogy felvetődött annak gondolata, hogy elkészül a gyorséttermi szuperburger, de végül semmi nem lett az egészből. A Burger King felkérését a McDonald’s nemes egyszerűséggel elutasította és így nem született meg a McWhopper hivatalosan. Kishazánk viszont máshogy teljesít ebben is. Igaz, nem két ekkora mamut fogott össze, de két burgerező gondolt egy nagyot és alkottak egy közös burgert. Ezt tovább fokozva, minden eladott burger után 1000 forintot jótékony célra fordítanak a bevételből. 

A helyszín a Burger House Nyugati egysége, ahova átmenetileg a The PeP Burger szellemisége is beköltözött. Utóbbi eredetileg az Arany János utcai metrómegállónál található meg amúgy. Nos, ők ketten összeálltak és kreáltak egy közös burgert, amit a The PeP Burger – Jótékonysági buger névvel illettek.

The PeP burger – saját receptúrájú házi buci, bacon chips, harissa majonéz, ruccola, savanyított lilahagyma, avokádókrém és egy 180 grammos kéksajttal töltött marhahúspogácsa

Nem bízták a véletlenre, tettek bőven csavart bele, hogy nehogy bárki is “elcsépelt”, “unalmas’ vagy éppen “sablonos” jelzővel fémjelezze az összeállítást. Az alany egy fatálcába ültetve érkezik és egy rendes késsel van átdöfve, hogy ne essen szét. Egyből látszik, hogy ebben a 18 dkg hús bizony a nagyfőnök. A bacon is hús és bizony az is büntet, olyan gyönyörűen néz ki. Két extra hosszú, extra jól pirított szeletről van szó.

The PeP Burger

The PeP Burger

Mindenképpen ajánlott leemelni a buci felső felét, mert így tisztán megcsodálhatjuk a férfi elmével értelmezhetetlen színárnyalatot viselő savanyított lilahagymát és persze a baconból is többet látunk. A majonéz kicsit a fedélbe is ragasztott a hagymából, egészen pofás. Ízekre bontva a történet bizony igencsak ott van a szeren. A buci egy kellemes, vajas, könnyed verzió. Belső fele enyhén pirítva, ahogy azt kell. A bacon valami kegyetlen jó lett. Olyan állaga van, mint egy rendes chipsnek, ugyanúgy ropogtathatjuk és törhetjük ujjainkkal.

hagyma és bacon

hagyma és bacon

A hús finomra darált óriás pogácsa, közepén az olvadt kéksajttal. Ízre tiszta marha, ami bizony vagányul szaftos maradt önmagában is, de a töltelékkel lesz tökéletes. Fűszerezése nagyon enyhe, nincsen eltúlozva benne semmi. A savanyított hagyma harsány íze megtöri a hús és a sajt által generált enyhén krémes-lágy ízvilágot, remekül frissíti fel agyunkat egyetlen harapás után is. Az avokádó picit másodhegedűs ebben a burgerben, nála sokkal karakteres ízek uralják inkább. A köret korrekt minőségű hasáb, amit alapból sóztak.

18 dkg töltve

18 dkg töltve

A hagyma miatt nem lehet mondani rá, hogy átlagos burger lenne, emiatt kicsit az extrémebb ízek kedvelőinek fog kedvezni. A jótékonysági része a dolognak annyit jelent, hogy minden eladott burger után, 1000 forintot egy jótékonysági kalapba tesznek bele, ami majd olyan helyre kerül, ahol elkél a segítség. A The PeP burger amúgy 1990 forint, szóval nem nevezhető különösebben drágának sem, főleg ekkora mamut méretű hússal a szívében. Egészen nagyot változott az elképzelés itt a BH-ban a rendelés menetét illetően, de erről majd inkább egy következő postban. A másik, ami biztos, hogy az Arany János utcai burger kínálatot is meg kell vizslatnom.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték