Select Page

Burger House – Napi menü

Burger House – Napi menü

Szépen lassan mindegyik tábla célba talál, amit a nagy 1000. post alkalmával hirdettünk ki. Ezen kicsit még lovagolva jött az ötlet, hogy kicsit körbenézünk mi lett végül a sorsuk. Első célállomás a frissen átadott Nyugati tér sarkában található Burger House. Nevéből adódóan főként burgerekkel dolgoznak. Az eredményt tavaly Big Bacon burgerükkel érték el, viszont mostani látogatásommal merőben más irányzatot próbáltam ki kaja fronton.

Időközben sikerült elérniük egy II. helyezést a 2015-ös Hamburger Day-en, illetve a Prágában tartott igazán nagy volumenű burger fesztiválon egyenesen a dobogó legfelső fokára állhattak. Azonban mostanában burgerektől kicsit elszakadva elkezdtek napi menüket is alkotni. Szokásos felépítéssel találjuk magunkat szembe, leves és főétel, extraként pedig kérhetünk desszertet. Jól bevált formula, megannyi helyen dolgoznak így.

Leves – Banánleves karamellel pirított kaláccsal
Főétel – Konfitált sertéstarja burgonyafánkkal, erdei gyümölcsmártással
Desszert – Almás rétes vaníliaszósszal, pohárban

Látogatásom napján éppen ez az összeállítás volt aktuális, természetesen desszerttel együtt, elvégre vége a kockás has szezonnal, kicsit lehet lazítani. A banánleves kifejezetten izgalmas, ez nem éppen az a fogás, amit öreganyánk sűrűn rak elénk a vasárnapi ebéd során.

Esztétikai megjelenés: A menü miatt nem úgy kell elképzelni, hogy börtöntálcán lökik elénk az ételt, sokkal inkább éttermi kiszolgálás van. A leves egészen fehér, valamiért a banán miatt egy sárgább árnyalatot képzeltem el neki, bár rájöttem valójában az csak a héjára igaz. Felületének felét tarkítják a kalácsdarabok, illetve az egészen látszik, hogy vékony karamell csíkok vannak jelen. A főétel már egy szinttel feljebb ugrik. Étvágygerjesztő látvány akárhogy is forgatjuk a tányért. Pár közepes méretű burgonyafánkon nyugszik a tarjaszelet. A mártás szolidan csorog le oldalain a fánkoknak, ez bizony fényévre van már egy kifőzés, menüs tálalástól. A desszert egy pohárban kapott helyet, az alján bújik az almás rétes, amire közvetlenül jön a vaníliás réteg. A tetejét még egy szolidabb díszítés dobja fel és kész is szett.

Pont: 10/10

Ízvilág: A leves valami egészen zseniális. Olyan mintha folyékony banánt szürcsölnék, de állaga picit krémesebb. A pirított kalácskockákat nem szabad sokáig hagyni, hogy ázzanak a levesben, tanácsos időben rájuk marni, mert akkor még kellemesen ropogósak. A karamell hozzátesz egy édesebb vonalat, ami remekül harmonizál a banános ízvilággal. A menü lelke a főétel mindig. A tarja konfitálva lett, aminek eredménye, hogy hihetetlenül omlós lett a hússzelet. Szó szerint olvad szinte az ember szájába. A burgonyafánkok kérge kellemesen ropog, míg belsejük igazán könnyed és szellős állagú, így könnyű fogyasztani. Az egészet érintő öntet pedig hozza az édesebb irányt, ami teljesen passzol a körethez és a húshoz is egyaránt. A desszertrekesz kényeztetéséhez érve sem lehet panaszunk, a pohár tartalmát kicsit érdemes megbolygatni és nem szintenként fogyasztani, úgy áll össze és lesz kellemes. Az alma tisztán előjön, én egy pici extra mentát még bírnék beletenni, de ez már nagyon maximalizmus.

Pont: 10/10


Mennyiség: Kisebb étkűeknek a kétfogásos megoldás is elegendő lehet, de aki picit már érzi, hogy éhesebb állapotban tért be, az mindenképpen éljen a desszerttel és kérje mellé, sokat rátesz a végén az egészre. Egy átlagos ebéd menünek tökéletesen megfelel, de azt ne várjuk azért el tőle, hogy annyira kikészít minket, mint egy kifőzdés brutál adag akármi. Teljesen más világ a kettő, ha valaki kizárólag arra hajt, hogy csurig jól lakjon, az itt lehet nem éri el a kívánt szintet. Az egyes elemek jól átgondolt mennyiséget jelentenek, a leves nem kopik el két-három kanálmerítés után, illetve a tarja sem szublimál el tányérunkról két késvágástól. Desszert csalóka mivel édesség, így vagonnal tudna belőle enni az ember és sosem lenne elég, ez rám is remekül igaz.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az igazi meglepetés itt rejtőzik. Ránézésre próbáltam megtippeltetni pár emberrel, hogy milyen ársávba pozícionálják a menüt és egyikük sem találta el a mindössze 990 forintos árat. Igaz erre, a desszert még plusz 390 forintot jelent, de még úgy is bőven megvagyunk 1500 forint alatt, ami olcsóságot eredményez. Kifejezetten finom és nem pici falatnyi adagokat szolgálnak fel, simán megteszi ebédre ez a trió együtt. Mindennap más és ez így van rendjén, kifejezetten változatos fogásokat kaparinthatunk meg. Az aktuális napi menüt többnyire Facebook oldaluk segítségével érhetjük el leghamarabb. A tábla kikerült az egyik falra/oszlopra a többi mellé, így egy fokkal boldogabban sikerült távoznom.

Pont: 10/10