Select Page

Burger House – Narancsos-kacsás pizza

Burger House – Narancsos-kacsás pizza

Kicsit kiszakadva a belvárosi betondzsungelből, kollégával kilátogattunk Dunakeszire ahol egyéb sok látványosság mellett egy Burger House éttermet is találni. A BH lánc jelenleg hat éttermet foglal magába, jelen vannak például két különböző plázában is. Nevükből kifolyólag talán kicsit érdekes, hogy pizzáról lesz szó, de éppen ez az aktuális újítás étlapjukon. A rovat egyelőre három különböző lehetőséget kínál a vendégek számára, espanya, rolls és narancsos-kacsás pizza.

A sor végén szereplő példány dobogtatta meg igazán szívem egy igazán egyszerű ok miatt, nálunk nincs karácsony narancsos-kacsa nélkül. Ezt átemelni egy pizzára igazi nyárias ünnepeket teremt egycsapásra nálam. Az étlap egyik felén hitvallásuk található, miszerint mindent megtesznek a prémium minőségért és csakis kiváló eredeti olasz alapanyagokkal dolgoznak ha pizzáról van szó. Az első lépéstől az utolsóig mindenre figyelnek, legyen az a tészta összetevőinek megválogatása vagy éppen a konyhában általuk főzött szószok minősége.

A részletesebb leírás alapján pikán hagymalekvár alapra épül amire rátelepül 15 dkg mozzarella, füstölt-főtt kacsamell szelet, szeletelt narancs, kandírozott narancshéj darabok és végül metélőhagyma amit saját kertjükben termesztettek. A történet pikantériája, hogy szolidan allergiás vagyok a narancsra, de ennyi áldozat mindig kell.

Esztétikai megjelenés: A tálalás már egy lépéssel beljebb varázsol minket az olaszos világba, tányér helyett egy falapáton(?) kerül a vendég elé ami szerintem kifejezetten stílusos. A pizza kifejezetten szép, egyenletes vékony tészta amire nem mérnöki pontossággal kerülnek a feltétek, de mégis egyenletesen oszlik el, természetes hatást kelt. A sajt itt is egyből a hagymalekváros alapra kerül ami hagyja a többi feltétet kitárulkozni, nem fedi le őket, tény és való, hogy így szebb a pizza. A széleinél az alap kicsit karakteresebbre sült ami a színét illeti, de ez egyfajta kontúrt húz neki. Formára szinte tökéletes kör nem igazán lehet semmibe belekötni. A képzeletbeli szépségversenyen nálam döntős, látszik, hogy odafigyeltek rá a konyhában.

Pont: 10/10

Ízvilág: Az első harapásnál érezni, hogy ez a tészta iskolapélda lehetne, kenterbe veri a legtöbb pizzát. Nullás lisztből készült, nem hittem volna, hogy ez ennyire érezhető. Kicsit tartottam tőle, hogy az elhelyezés miatt a hagymalekvár elnyomja a sajt ízét vagy éppen fordítva, de szerencsére mindkettőnek érezni jellegzetes ízvilágát. A sajt állagra és ízre is tökéletes, sokkal nagyobb élményt nyújt, mint egy növényi sajt vacak ami csak arra jó, hogy feltapadjon szájpadlásunkra. A kacsamell füstös ízével lágyan omlik szét szánkban, amihez ha hozzácsapunk egy kis narancsot akkor megvan a karácsonyi élmény azonnal. Szerencsére nem túl savanyú, viszont cserébe igazán lédús így a kacsa alapból kicsit szárazabb élményét azonnal kompenzálja. Összességében tényleg prémium pizzáról van szó, ilyen finomat nem mindennap fog ki az ember. Rengeteget jelent, hogy az az elsődleges cél, hogy finom legyen egy étel és nem az, hogy minél nagyobb legyen a haszon kerüljön az bármibe is.

Pont: 10/10


Mennyiség: Bő 200 grammból építkezik a tészta, ennyiből körülbelül 30 centi átmérőjű pizzákat lehet kihozni ilyen vastagság mellett. Az étlapon nincsen feltüntetve átmérő, így nem tudjuk sokak által imádott centizésünket elvégezni. A feltétek közül egyik sincsen értelmetlenül túlsúlyban, így minden remekül harmonizál. Két apróság ami talán megjegyezhető, a narancsot jobban is fel lehetne akár osztani és akkor több falatra jutna belőle és ez szintén érvényes a metélőhagymára, igaz akkor a látvány kicsit csorbul, nagy dilemma. Egy főnek egy ekkora pizza elegendő kell legyen, szerencsére a végzetes kajakóma nem ért utol, talán ebben szerepet játszik, hogy a tészta nem egy centi vastag kalács. A bő négy óra mindenképpen érvényes rá.

Pont: 9/10

Ár/érték: Sajnos egyre igazabb, hogy kezd azon nézet eluralkodni a lakosság egy jelentős részénél miszerint kb. mindegy mi az csak olcsó legyen meg lakjunk jól. Ez alapján az ilyen valóban minőségi pizzák sajnos alig rúghatnak labdába. A pizza 2190 forintos ára biztos sokakat sokként érint, de érdemes kicsit mögé mászni a dolgoknak és rájönni, hogy a kacsamell és a minőség mozzarella nem a 15 forintos kategóriát jelenti. Összességben egy valóban finom pizzáról van szó, persze én sem mondom, hogy mindennap rendelnék, de időnkként megteszem feltéve ha lesz házhoz szállítva is. Látszik, hogy elsődleges célja a konyhának, hogy a vendéget kulináris kényeztetésben részesítse, reméljük másnak is példát mutatnak.

Pont: 9/10