Select Page

Burger King – Angriest Whopper

Szerző: | 2016. ápr. 4. | Burger

Egyre többen gondolják úgy, hogy ideje a hagyományos megszokott színeket kicsit lecserélni. Nagyjából bármelyik street food elem alkalmas erre, volt, aki a pizzát próbálta elméletben megszínezni zöldre, de többen csináltak már például fekete buci közé szorított burgert is az évek alatt.

A Burger King a fekte után a piros színnel kísérletezik, mivel a legmérgesebb szendvicsük, az Angriest Whopper piros zsemlét kapott alapul. Amellett, hogy ez állítólag Magyarország első piros zsemléje, maga a burgert úgy hirdetik, hogy elfogyasztása igazán embert próbáló feladat, mivel csíp, mint az őrület. Paradicsom és piros paprika felhasználásával érik el a színváltoztatást, szóval nem kell semmilyen csodálatos mesterséges színezékről fantáziálni, ebben az nincs.

Csomagolva

Csomagolva

Egyúttal ezzel is megadják az első löketet a csípősség felé, mivel a paprikát minden falatnál meg fogjuk kapni. A részletezőből ki is derül, hogy egészen sok erős hozzávaló került a burger, illetve, hogy kicsit sem egy fapados alapmodell az Angriest Whooper.

Angriest Whopper – chilis piros zsemle, WHOPPER hús, sajt, bacon, csípős bundázott hagyma, jalapeno paprika, csípős szósz, paradicsom és saláta

A nagy csípősség jegyében, most a hagyományos sültkrumplit kérhetjük szintén tüzes kivitelben, amikor kap a csípős szószból és a jalapeno paprikából az is. A csomagolás nincsen túltolva, egyszerű papírba tekerték, de legalább az egyedi és úszik a piros különböző árnyalataiban. Kibontás után aztán beindul az ötletelés, hogy pontosan ez milyen árnyalat is. Az egészen biztos, hogy a napfény vagy a lámpafény másképp hozza ki, de alap esetben kicsit narancssárgás, amit pedig megörökíteni fényképezővel végképp lehetetlen.

Pucér valóság

Pucér valóság

Félbe vágva azért jobban kijön a kontraszt, úgy sokkal látványosabb szerintem. Maga a buci ad valóban egy nagyon vékony csípős vonalat nyitásra, amiben még a paprika is hellyel-közzel kibukik. A bundázott hagyma sajnos ropogósságát beáldozta, a körülötte lévő feltétek megáztatják pillanatok alatt. A hús teljesen olyan, mint bármelyik Whooperben, semmi új nincsen elrejtve benne. A szsóz valóban megkezdi a szolidan a kazán befűtését, amire a jalapeno tesz egy lapáttal, de tűzokádó sárkánnyá aligha fogunk tőlük átalakulni.

Így jön ki leginkább a piros

Így jön ki leginkább a piros

Bacon még húz egyet az egészre, lágy sós íze egészen végig érezhető, nem chips a bacon , de szerencsére nem is nyers szelet került bele. A zöldségek szokásosak, némi lé kicsurran belőlük, ami vadul ruhánkra akar mindenáron kerülni. A köret jobban zenél. Három hozzávaló, melyekből kettő csíp is, így ennél sokkal jobban megjön a tüzes hatás, nincsen semmi mellette, ami kioltaná erejét, ez szerintem nagyobbat üt erőben, mint maga a legeslegmérgesebb Whopper.

100 ft-ot megér ez a plusz

100 ft-ot megér ez a plusz

Kár azért beleélnünk magunkat a reklámszövegbe, egy ilyen lánc nem fog valóban brutálisan erős burgerrel előállni, mert a kutya se venné meg pár fanatikuson kívül. Ezzel is már egészen bátran bántak, van egy pár jobb sóhajtás fogyasztása közben, de sírni nem fogunk tőle. Árban a szendvics maga 1490 forint, míg menüben 1990, amit ha tüzes krumpli módosítással kérünk, akkor újabb 100 forint kerül számlánkra.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték