Select Page

Burger King – Bacon King Extra

Szerző: | 2017. Sze. 25. | Burger

Nehéz belekötni a Burger King legújabb prémium szendvicseinek szlogenébe, miszerint “Nincs olyan, hogy túl sok bacon”. Három új összeállítás érkezett, melyek közül kettő tényleg rogyásig van pakolva bacon szeletekkel, míg az egyik csirkével és nachossal van megbolondítva. Elmondhatjuk, hogy ilyen benga szendo gyorsétteremláncok esetében egészen ritka, hogy 8 szelet bacon kerüljön bele.

Igazi húshegynek tűnik, az Extra, amiben találunk két darab Whopper húspogácsát, négy szelet cheddart és nyolc szelet bacont. Szószként egy majonézes verzió kerül a tetejébe és ezzel meg is vagyunk. A buci kukoricás kivitel, ami nem hétköznapi az alapkínálatban, ha jól tudom. Annyira húsra mennek rá, hogy egyéb zöldség például nem kapott benne helyet, ami azért picit meglepő.

Csomagolva

Doboz, majd a burgerre is egy papírtasak és ezzel meg is vagyunk a csomagolás alatt értett jelenséggel. Oldalról határozottan uralja a dupla húspogácsa, melyek együtt azért nem éppen aprócskák. Némi sajt kibuggyan az oldalán, de a bitang sok baconból akkor látunk igazán valamit, ha felnyitjuk az egyes rétegeket, melyek az olvadt sajt miatt igencsak ragaszkodnak egymáshoz.

hús hús

Ránézésre nem chipsként kerülnek bele a bacon szeletek, kicsit talán még nyersebbnek is tűnnek. A kóstolás aztán mindent tisztáz és valóban nem ropog egyik sem a nyolc közül. Ízre enyhén sós, de amúgy egészen finomnak hat. A sósság mellett végig ott van az olvadt sajt, ami picit képes kompenzálni. A húspogácsát már rogyásig tesztelhettük, ha a sűrűn járun Burger Kingbe, mivel a Whopper alapja került ebbe is.

szósz-sajt-bacon

Tömény, ez nem vitás. Nem hittem volna, de azt kell mondjam, hogy hiányolok belőle egy kevéske zöldséget, ez majdnem olyan mintha valami sajtos kolbászt darálnék befelé. Az elején tényleg jó a tripla-dupla húsos hatás, de a végére már kezd eltelítődni tőle az ember. A buci kukoricás tekerése jó, kicsit legalább egyedibbé teszi a sok egyéb burger között.

semmi zöldség

A szendvics önmagában 1590 forint, míg menüsítve 2090 pénzeket kell érte fizetni. Egyszeri élményre azt mondom még akár meg is éri, ilyen bacon túltengésben nem sokszor fogunk ilyen burgert látni a kínálatban. A másik kettő verzió közül innen már csak a csirke-nachos-jalapeno hármassal megálmodott érdekel, amit gyanús, hogy ki is fogok próbálni még a hónapban.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték