Select Page

Burger King – Csibe King Menü

Burger King – Csibe King Menü

Jó ideje már, hogy a két ősi gyorsétterem lánctól lett volna post, így vettem a bátorságot és rárobbantam a Burger King egyik szezonális csúcsszendvicsére. Az “Azt csipogják.. Csibehetek a Burger Kingnél” kampány keretein belül két burger és egy csirkeszárnyas ajánlat érhető el.

A Csibe King azért fogott meg mivel sonkát rejt és kicsit talán egyedibb, mint a többi. A csirkés burgerekkel nem igazán vagyok kibékülve, nekem az leginkább marhahúst jelent, esetleg sertést. A kép ismét jól megkomponált és rengeteg éhes szemet vonz magára. A lúd legyen kövér ezért menüben kértem, így jár mellé a közepes krumpli és az üdítő is.

Esztétikai megjelenés: A doboz ismerősen köszön, hátulján egy dekódolhatatlan jellel, gondoltam R betűre, vagy csak egy eltévedt karikára ami valójában egy számot jelölne, de egyikről se tudtam magam meggyőzni. A krumpli szép hosszú szálakból áll, némelyiknél el is gondolkozom, hogy az eredeti krumpli mégis mekkora lehetett, mint egy dinnye? doboz fedelét lepattintva meglátjuk magát a Csibe Kinget is. Igen, most sem sikerült a kép által keltett reményt valóra váltani, de az eddigiekhez képest egész korrekt. Enyhén szezámmagos zsemle az alapja. Alatta két paradicsomkarika amit két szelet sajt követ. A duplázós vonalat tovább követi a sonka, ebből is két szelet van, amiket gondosan félbehajtottak. A csirkehús jó alaposan ki lett lapítva, mint a költséghatékony rántott hús. A fedélben van némi majonézes szósz és kis saláta.

Pont: 7/10

Ízvilág: A zsömi szokásos, semmi extrát nem rejtettek el benne. A paradicsom és sajt egész jó. A sonka nem megszokott ez kicsit csempész némi csavart a szendvicsbe. Ízre teljesen rendben van, nem löncs az biztos. A csirkehús meglepett, egyrészt a bundája erősen fűszeres, másrészt a húst alig érezni alatta. A panírban nem jövök rá, hogy mi ad neki olyan karakteres ízvilágot amit fél órával elfogyasztás után is megérzek. Összességben nem rossz, viszont semmi átütő erejű csoda nincsen benne. A krumpli jó sós, bár ezt tényleg konyhája és pillanata válogatja.

Pont: 7/10

Mennyiség: A szendvics maga nem egy kilós szörnyeteg, eléggé hamar túl jutunk rajta ha már kellően éhesen állítunk be Burger Kingékhez. A csirkehusi lehetne egy kicsit vastagabb is, ez az agyonkalapált verzió nem rakja tele éhező bendőnket az biztos. Dicséretes, hogy paradicsomból, sajtból és sonkából a duplázást választották, így azért kicsit javul a húspogi után az érzetünk. Önmagában viszont kevés lenne egy főétkezésnek egy ilyen akárhogy is forgatom a tálcán. Szerencsére menüben kértem ami sokat hoz, ha bedaráljuk a krumpli és jó szénsavas üdítővel lemossuk az egészet akkor megjön a kellemes bifegős telített has érzet. Egy bővebb három órára azért menüben megoldja a bajunkat, magában a szendvicset kerüljük ha a mennyiség a fő cél.

Pont: 7/10

Ár/érték: Maga a szendvics ha jól emlékszem 1090 forint, de az is lehet, hogy pont egy százassal soványabb. A menü az tutifix, hogy 1490-ért kerül szívélyesen átadásra. Ez ahogy már említettem közepes krumpli és üdítő, ami mindenképpen megéri ezt a nem túl vaskos felárat. A Csibe King viszont szerintem egy langyos, nem túl extra történet most, elmegy, de egy ilyen akcióban valami sokkal fickósabb összeállításra/hatásra vágytam. Hiányzik a “bang” belőle amiből megérdemelné, hogy időszakos akcióba kerüljön. Abban az esetben ha állandó szereplője lenne az étlapnak azt mondanám, hogy egynek elmegy ámen.

Pont: 6/10