Select Page

Burger King – Fiesta Tortilla

Burger King – Fiesta Tortilla

Benne vagyunk a nyárban keményen és a rekkenő hőségben megint nem az igazi az étvágyam. Az irodában üldögélve, nézegetve a házhoz szállító éttermek listáját, az jutott eszembe, hogy ha már ilyen meleg van és egész nap a hűtött irodában ücsörgök, akkor ebédidőben kimegyek kicsit, hogy valóban megizzadjak a munkában. A szokásos gyorsétterem kavalkádban kis nézelődés, gondolkodás után, megszületik a fejemben a döntés, ez bizony Burger King lesz, méghozzá a grillezett csirkemellük miatt.

A sima saláta, most annyira nem kelti fel az érdeklődésemet, de a nagy poszterek nem véletlenül feszítenek a kiszolgáló személyzet válla felett.  A kiszemelt a Fiesta Tortilla, és mivel az alap menü nem kérhető ice teával, így egy mega giga brutál menü, amihez már járhat citromos Nestea.

Esztétika,megjelenés: A menü ugye a szokásos, egy szendvics, egy adag hasáb és egy ital. Az ital esetünkben a citromos Nestea, semmi meglepő nincs a küllemében. A hasábburgonya nagy adag, messze nem néz ki olyan jól mint a KFC -s, de amúgy a szokásos sárgára sült hasábokat kapom, megszokott szabályos formában. A lényeg a Fiesta tortilla. A mérete említésre méltó, és ha már említettem a KFC-t, akkor ez a tortilla kb. 2 szer akkora lehet, mint a Mini Twister tésztája.  Belül barna csíkos csirkemell, és a csíkok szerencsére, nem valami genetikai kísérlet, hanem a grillrácson töltött idő következményei. Bár nagyon nem látszik, mert nem tekertem szét a fényképek kedvéért, de belül saláta, kukorica, lila hagyma, és némi sárgarépa reszelék alkotja a friss zöldségek halmazát. A zöldségek és a hús némi fehér, tejföl színű szósszal kiegészülve került bele a tortillába, majd a dobozba, amit kb. kiadástól számított 5 percen belül mindenki széttép…

Pont:6/10

Ízvilág: Krumpli téren semmi extra, szerencsére a sózó ember nem vette túlságosan komolyan a feladatát, így nem került rá az indokolt sómennyiségnél több. A tortilla tésztája ízletes, bár ha belegondolok ilyenből, még nem ettem rossz ízűt. Na de mi a is a helyzet a legfontosabb összetevővel, a grillezett csirkemellel?! A csirkemell szaftos, nem sütötték túl, de nem is nyers. Valamiért, mikor ettem megint úgy éreztem, ahogyan már korábban is a Burger Kingben. A csirkének kicsit hal íze volt, olyan érzésem volt, mintha korábban halat sütöttek volna a grillen és nem sikerült volna maradéktalanul letakarítani. Ettől a kicsit nem oda illő íztől eltekintve valóban egészen fresh ez a tortilla. A zöldségek ropognak, semmi sincs elnagyolva, és a joghurtos sós íz hozzáteszi az a kis pluszt, amivel egy valóban határozottan friss és üde fogás kerül elénk, már amennyire egy gyorsétteremi fogás ilyen lehet.

Pont:6/10

Mennyiség: A nagy meleg tényleg elég erőteljesen visszavesz az étvágyamból, kicsit olyan vagyok ilyenkor, mint az éjszakai ragadozók, éjjelre jön meg az étvágyam igazán. Ennek és a rengeteg víznek, amit napközben megiszok köszönhetően, alig tudtam legyűrni ezt a nagy méretű menüt. Bár pontosan nem értettem az éttermi munkatárs kérdését, a teával és a menü méretével kapcsolatban, de simán rám tolta a nagyobb menüt a tea miatt. Gondolom ezzel együtt járt a nagy burgonya, ami valóban nagyobb, mint a már említett csirkés helynek a nagynak nevezett burgonyája. Úgy gondolom, hogy enyhébb időben is egy étkezésnyi adagnak könnyedén megfelel egy ilyen menü.

Pont:8/10

Ár/érték: Valószínűleg a nagy meleg a koncentráció képességeimre is erőteljesen kihat, de a teás igényem ragadt meg nagyon, mert azt tudom, hogy a kóla.narancs,spirte háromszög elkerülése plusz 130 forintomba került, valószínűleg a nagy krumpli miatt is fizettem némi pluszt, de hogy mennyit azt nem tudom. Amit biztos, hogy a képen látható menü 1480 forintba kerül. Ezért a pénzért, azért sok mindent tudtok enni, jobbat is rosszabbat is. A fogás erőssége a nagy adag csirke, amit beletekernek és az is , hogy valóban frissességet sugároz, de azt hiszem nem leszek rendszeres visszatérő vendégük emiatt sem. Egy Burger Kinges post már érett, eléggé elhanyagoltuk mostanában, de azt hiszem a pénteki pizzát leszámítva, maradok a húsételeknél, az az én vonalam.

Pont:6/10