Select Page

Burger King – Grilled Dogs

Szerző: | 2017. Júl. 18. | Egyéb

Július 19. Eme nagyszerű napon tartják a nemzetközi hot-dog napot. Talán ezen is kissé felbuzdulva a Burger King kínálatába csempészte a klasszikus virslis fogásokat. Egyszerre három verzióval rukkoltak elő, melyek között találunk sima pirított hagymás ketchupos-mustárosat (Crispy), sajtos-jalapenosat (Chili cheese) és Whopper feltéttel szereltet is.

Menüben is rendelhetjük őket, de lehetőségünk van csak önmagában azaz “szendvicsként” rendelni csupán. Előbbi felfogásban 990 forint, míg önmagában 590 forintot kóstál függetlenül attól, hogy melyik verziót választjuk. Szokásukhoz híven egy egészen pofás és dögös kajafotóval hirdetik a triót. A biztonság kedvéért mindhármat górcső alá vettük, hogy azonnal teljes képet kapjuk arról, hogy van-e létjogosultsága a Dogs kínálatnak. Mindhárom opció esetében a lelkét a dolognak 100% marhahús kolbász szolgáltatja, a pulykavirsli parkolópályára került, ami talán nem is baj.

Chili cheese

Chili cheese dog. Egészen egyszerű a felépítés, sajtszósz és jalapeno található a budi és a virsli párosa mellett meg. Ízre lágyan sajtos, de mellette szorosan érezzük a jalapeno tüzesítő hatását is. A sajtszósz végig elterül a virsli mellett, illetve a paprikából sem szenvedünk hiányt. Mindössze ez a két hozzávaló van, ami magasabbra emeli egy üres hot-dognál. Különösebb ízkatarzist nem eredményez.

Crispy

Crispy. Ahogy a neve sugallja ez bizony ropogni fog. A virsli és a buci közötti hézag fel van pirított hagymával töltve, amit a ketchup-mustár párosa tart egyben, akár egy ragasztó. A hagyma minden falatunkat meghatározza, íze enyhén hagymás, de pazarul ropogós cserébe. A ketchup és a mustár semmi extrát nem rejt magában, egy átlagos szintet üt mindkettő.

Whopper

Whopper. Felépítése alapján a Burger King ikonikus szendvicsét csomagolták hot-dog köntösbe. Paradicsom, hagyma és uborka is van benne, illetve szósz. A három közül ez a deluxe kiadás, ez messze összetettebb élményt nyújt, mint az első kettő együttvéve. Harmonikus ízvilág, meg úgy végtére is a burger és a hot-dog keveréke, tehát ez a legizgalmasabb.

trió dog

A buci és a kolbi mindegyik esetben korrekt, kicsit pirítva a buci belső fele talán tekerne rajta egyet, de így sincsen vele probléma. Adagra a három simán kezelhető, ha egyiket menüben daráljuk, akkor talán egy ebédre is elegendő mennyiséget szolgálnak a dogok. Ilyen esetben viszont átlépjük a 2000 forintos határt, ami azért elgondolkodtató. A nagy kérdés, hogy a Burger King vagy az IKEA a jobb hot-dogos ilyen kategóriában kicsit nyitott marad, a Whopper esetében ide adnám a voksom, de a másik kettővel szemben viszont a svéd elképzelést tenném győztesnek, mivel ott egy kicsit szabad kezet kapunk és variálhatunk.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték