Select Page

Burger King – Pulled pork Whopper és Burger

Szerző: | 2016. jún. 13. | Burger

Fogott a Burger King egy egészen egyszerű ötletet, amivel megvadított két burgert és kidobták, mint a legújabb szezonális ajánlat. Az egyik lelkét az ikonikus burgerük, a Whopper adja, míg a másik egy átlagos burger, ami kifejezetten egyszerű és leginkább a pulled pork élményre megy rá. A biztonság kedvéért mindkettőre rárepültem, hogy megtudjam, melyik is a jobb. 

A menü opció, extra dolgot nem rejt magában, csakis a szokásos elemeket, így nemes egyszerűséggel pusztán két szendvicset álmodtam magam elé ebédre. A sort a kisebb testvérrel kezdtem, ami csakis a pulled pork élményt nyújtja, nem akarja azt mással vegyíteni.

pulled pork burger - pulled pork Whopper

pulled pork burger – pulled pork Whopper

Pulled pork burger – vajas buci, BBQ szósz, vöröshagyma, csemege uborka, omlós sertéshús

Sima sajtburgeres papírba tekerik, ha elszállítva kérjük, ez nem kapott egyedi csomagolást, annyira nem nagy sztár. Kibontás után, egy könnyed briós illat csapta meg orrom, amit valószínűleg a lapos, széles vajas buci ereszt magából. Fényes bucijának íze valóban más. Egy lágy vajas vonal tényleg érezhető benne, mégis textúrája az, ami újdonságként hat. Könnyed, szellős szinte mállik szánkban.

takaros

takaros

Ebbe kizárólag sertés került, nincsen kiegészítő húspogácsa. A hús valóban szaftosabb, de azért nem fogunk elázni tőle. Alaposan meglocsolták a BBQ szósszal, amibe belecsapták a hagymát és az uborkát. Ízre a hús meglepően jó, nem mondom, hogy életem top pulled pork alapja, de ilyen gyorséttermi viszonylatban jónak számít. Ami viszont bomlasztja az egészet, az a BBQ szósz. Túlságosan édes és emiatt azonnal uralkodik a szendvics ízvilágában. Az uborka csak pár másodpercig tudja törni uralmát sajnos.

fokkal burgerebb

fokkal burgerebb

A másik opció, amikor egy Whopper alapba csempészik bele a pulled pork érzést. Itt kicsit máris komplexebb a dolog, mert ebben már van egy marhahús pogácsa és nem kevés extra szósz és zöldség is. A sort vadítja továbbá a sajt is, illetve az is érdekes, hogy a pulled pork mellé alapesetben igencsak jól harmonizáló BBQ szósz ebben kispadra került.

Pulled pork Whopper – szezámmagos buci, majonéz, saláta, vöröshagyma, paradicsom, csemege uborka, omlós sertéshús, sajt, Whooper hús

Szokásos doboz itt is, talán más sorszámot kap a jelölendő részen és ennyi. Egy fikarcnyi pluszt mégis adtak hozzá, mivel a burger kapott egy fogózacskót is, ami talán arra szolgál, hogy a szaftos malachús ne gatyánkat támadja meg elsőre. Kóstolásnál aztán jön a meglepetés. A zsemle az unalomig megszokott, semmi új, de a belsőtől én egészen mást vártam elsőre.

Whopper belső + pulled pork

Whopper belső + pulled pork

Szinte minden érvényesül benne, csak a pulled pork élmény nem. Elnyomja a majonézes szósz azonnal, a paradicsom és a sok hagyma pedig jóformán megfojtja az egészet. A marhahús bekeverése sem a legjobb ötlet, ez is tolja a semmibe a sertéshús ízét. Az egész olyan, mintha túl sok minden kerülne egy burgerbe és túlságosan kesze-kusza lesz az egész a végére.

metszetben

metszetben

A kettő közül egyértelműen inkább a sima burgert ajánlom, abban még mindig jobban érezni, hogy mi is a pulled pork gondolat. Esetleg, ha szerencsések vagyunk, akkor pont kevesebb BBQ-val kapjuk és még tisztábban átjön majd a sertéshús íze és állaga. Árban a kisebbik 990, míg a Whopperes verzió 1390 forintot kóstál.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték