Select Page

Burger & Love – Hátszín burger

Burger & Love – Hátszín burger

Olykor-olykor az emberre rátör az érzés, hogy valami igazán ízes, igazán szaftos hússal szerelt ételt kellene enni, nálam általában ekkor kerül a képbe a minőségi hamburger. Ez a vonal inkább gasztrobetyár reszortja, de ha már hamburgerezésre adom a fejem,igyekszem olyan helyen kielégíteni a vágyaimat, ahol a kolléga még nem járt.

Így esett meg az az eset is, hogy az V. kerületben bolyongva, a tudakozó helyett az ő számát tárcsáztam, és feltettem a kérdést, hogy hova is térjek be ha tényleg burgert akarok, nem valamit, amit csak szendvicsnek mernek nevezni. Szerencsére a célpont nélküli séta megfelelő pillanatában telefonáltam, amikor is kiderült, hogy azzal, hogy az Október 6. utcában állok, igencsak közel vagyok a megoldáshoz. A 6-os számot megcélozva, sikerült is másodmagammal betérni a Burger and Love-ba, ahol, már maga hely hangulata is magával ragadott, nem beszélve a remek illatokról.

Esztétika,megjelenés: A választásom, némi személyes promó után a 140 grammos Hátszín burger, méghozzá buci köntösben. Mielőtt kicsit kivesézném a hambit, egy-két szót azért érdemes ejteni, arról a rendelési módszerről, amivel manapság egyre több helyen találkozhatunk. Kapunk egy darab papírt, ami amúgy pofásan néz ki, és mi magunk pipálgathatjuk, hogy mit is szeretnénk. Nekem bejön ez a fajta rendelés, bár hétvégén azt tapasztaltam, hogy a sok kis üres rubrika arra sarkalja az embert, hogy minél többet bejelöljön.(Így akár hipp-hopp egy 7 feltétes pizzát is össze lehet válogatni.) A hátszín burgerem esetében az első x-emet a 140 grammos kiadás mellé tetem, majd megjelöltem a bucit, és végül a lap alján 2 extra közül választhattam.Így került az alapból némi hagymával, paprikával, ketchuppal és mustárral szerelt burgerembe cheddar sajt, és a tálcára mellé vegyes saláta. A buci mérete, stimmel a húshoz, mind átmérőben, mind vastagságban. Az amúgy elég vastag húspogácsa, úgy bújik meg a buciban, hogy láthatóan, ha akartak volna sem tudtak volna bele még plusz hozzávalót gyömöszölni. A marhahús kívül szép sötét kérget alkotott,belül pedig rózsaszín maradt, nálam valahogy így néz ki a tökéletes hamburger hús. A pogácsára tapadva még megcsodálható az olvadt cheddar és a megpárolt hagyma. A mellék köretként tálalat vegyes saláta zsenge alapanyagokból készül. Bébi spenót, kis méretű retek, rukkola és sárgarépacsíkok, némi öntettel bolondítva. A tálalás így is pofás, tálcás megoldás, ami nincs túlbonyolítva, de azért az egyedi alátét a burger alatt feszít.

Pont:9/10

Ízvilág: Ahogy elém került az étel, leküzdöttem az állatot és először a salátát kóstoltam meg. Pontosan nem tudom megmondani, mivel lehetett bolondítva, de némi olíva olajra és balzsam esetre tippelnék. Ami tuti, hogy a zsenge, ropogós zöldségekhez remekül illett az öntet, amivel még kívánatosabbá varázsolták. A burgerre térve elsőre azt tudom mondani, hogy erősen top hamburgerről van szó. A Classic burgerüket is kipróbáltuk, de ez a hátszínnel szerelt, valami elképesztően ízes, az állaga pedig lenyűgöző. A buci puha, igazán szellős a szerkezete, a szószoktól és a hús szaftjától mégsem vált ázottá. A cheddar jó választás volt, tökéletesen passzolt a burgerbe, de némi parmezánnal is el tudom képzelni. Az alapból a burgerbe kerülő hagyma és paprika, jól van előkészítve, nem is éreztem úgy, hogy kellene még bele valami. A Classic változathoz sült krumplit is lehet választani, ha másod magatokkal érkeztek, egy ilyen egy olyan megoldással, lesz krumplitok és a salátátok is és nem maradtok le a remek burgonyáról sem.

Pont:9/10

Mennyiség: Nehéz a mennyiségről beszélni, de azért egy becslés menni fog. A teljes sztorihoz hozzá tartozik, hogy a burgert nem ketté hasítva tálalják, csak mivel felezni akartunk és előre megkértem a kedves pincér lányt így került a tálcánkra. Cserebere után, fél Classic és fél Hátszín burgerhez volt szerencsém, egy két szem hasábburgonyával és a saláta nagy részével. A 140 grammos burger iszonyat laktató, biztos vagyok benne, hogy ha mindenféle trükközés nélkül bánta volna el vele, akkor is elég lett volna. A mennyiséggel kapcsolatosan az az érzésem, hogy egyetlen egy dolog miatt érzi úgy az ember, hogy enne még, az pedig az íze.

Pont:8/10

Ár/érték: Ahogy már többször tapasztaltuk, minőségi burgerért bizony legalább 1200 forintot ki kell fizetnünk. Ha belegondolunk, ez nem sok, amiről az is árulkodik, hogy a “hamburger specialista” gyorséttermeknek már nem megy úgy a business mint régen. Ennyi pénzért már majdnem kapunk náluk is burgert, a hátszínnel szerelt viszont nem egy alap kategória. Az ár amit kifizetünk 1690 forint, ezért pedig némi szabadság is kerül a kezünkbe. HA hasábot nem is, a saláta és a cheddar helyett egyéb finomságokat is választhatunk. Ha valami tetszetős női létformának szeretnétek villantani, nagyjából egy ötössel készüljetek és utána mehet a “séta”, mert ezeket a burgereket azért nem árt a pociban megmozgatni.

Pont:7/10