Select Page

Burgerland – Burgerland hamburger

Burgerland – Burgerland hamburger

Tudom, szörnyű, de ha valaki abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy még nem vette észre, hogy hétfő van, akkor itt az idő, hogy közöljem a szörnyű hírt,bizony megint eljött a hét első napja. Az időjárás változatlanul változatos, a reggel felhúzott kabátot, délután van rá esély, hogy cipelhetjük a kezünkben, de az is előfordulhat, hogy a táskába okosan belepakolt esernyőre lesz szükségünk a munka után. Sajnos, az időjárást nem igazán tudom előre megmondani, csak úgy, mint a lottó számokat sem, de egy valami biztos, ha hétfő van akkor jön a szokásos hamburger.

A mai kiszemeltem, a Majka neve alatt futó Burgerland. Volt már szerencsém a hamburgerükhöz, amikor is a Hamburger Day alkalmával, amikor is a Töltöt-sajtos Burgerüket fogyasztottam el a nagyjából 40 fokos melegben. Akkora annyira nem nyűgözött le amit kaptam, de nem is volt rossz, így eljött az idő egy kis rendeléses mókára is. A mostani választás az étteremmel azonos nevű Burgerland burger, annak is a normál méretű kiadása.A sajttal töltötthöz képest, kicsit visszafogottabb a sztori, de ha saját magukról nevezték el, akkor jónak kell lennie.

Esztétika,megjelenés: Zacskóban alufólia, alufóliában papír, papírban pedig maga a burger. Kicsomagolom és amit látok, az nem igazán az, amivel korábban találkoztam, ahhoz a látványhoz képest kicsit kommersznek tűnik az egész. A buci most sem apró, bár ha emlékezetem nem csal, korábban az óriás változatok közül fogyasztottam. A szezámmagos puffancsot ketté nyitva, alul találom a vitamint, felül pedig a állati eredetű összetevőket. Na nézzük mi van alul, zöldségek címszó alatt. Hagyma,uborka, paprika, paradicsom,ezek szép színesek és, de valami mégis hiányzik, igen a saláta. Kicsit olyan mekis alsó kategória érzetet ad, de legalább valamiben más, mint az átlag. Felül a hús, amin látszik, hogy színes borssal masszírozták meg sütés előtt, minden bizonnyal ez ízben is érezhető lesz. Felette, van a főtt füstölt sonka, legfelül pedig a sajt, ez a két összetevő csak a harántmetszeti képen látható.

Pont:6/10

Ízvilág: Beleharapok és a jó hír az , hogy most nem áll fenn az a probléma ami a nagyobb kiadásnál felmerült. Már az első harapásnál jut mindenből a számba, és az egész kreálmány ízét van lehetőségem érezni. A saláta hiánya érezhető, ha nem szeretném nagyon az ízét, akkor azt mondanám, hogy ez nem nagy baj, de ha őszinte akarok lenni, akkor viszont ez nagy baj. A többi zöldség rendben van, még az arányok is korrektek, de az igazán ropogós jégsaláta ízét semmi sem tudja pótolni. A bucijuk továbbra se lesz a kedvenem, bár mintha valahol azt olvastam volna korábban, hogy ezt külön nekik sütik. Tömör kis puffancs, csak győzze az ember rágni. A husi az bizony marha, és ízletes is. A rászórt színes bors hozz egy igen remeke ízt, de közben nem teszi ehetetlenül borsossá a húst. A füstölt főtt tarja tényleg füstös, és ahogyan a ráolvadt sajttal és a husival egymásra találnak az bizony ott van a szeren. Kettős érzések vannak bennem az ízzel kapcsolatban, tényleg nem rossz, de csinálhatnák sokkal jobban is.

Pont:7/10

Mennyiség: Éhesen estem neki, már az ebéd felkutatásának is, így remegő gyomorral vártam, hogy feltéphessem a csomagolást. Mivel nem a nagy méretet választottam, így a hámozás után azért felmerült bennem, hogy éhen fogok maradni, de a végére ez az ért nem így alakult. Korábban a negyven fokban a körülmények miatt nem igazán esett jól a burgerük, de ebben az esetben ez máshogy alakult. Kb. 10 perc kellett, hogy kényelmesen elnyammogjam, és még 20, hogy ráébredjek, hogy ezzel bizony betelt a bendő annyira amennyire kellett. Ha lett volna valami Majka papa speciális steak burgonyája az étlapon, azt biztos lenyomtam volna még mellé, de egy majdnem jóllakásra így is elégnek bizonyult.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: A szállítási idejüket elég tágasan határolják be, 29-42 perc közötti időre számíthatunk, ha tőlük rendeljük meg a megkívánt étket.A nagy átlag így 34 perc körüli, ami azért jónak nevezhető, de ezt most nem tudtam tesztelni, mert megint az időre szállítást választottam, hogy ne boruljon fel a napirendem. A kért idő előtt egy-két perccel meg is érkezett az ebédem, ami így teljesen korrekt. Ahogy olvasgattam mások véleményét, nem igazán hibáznak ezen a téren, így az éhségérzet kialakulása előtt 30 perccel ráértek rendelni tőlük, és nem maradtok éhen.

Pont:8/10

Ár/érték: A Burgerland burger normál kiadásban 1290 forintot kóstál és még ki kell fizetnünk 200 forint szállítási díjat is, elvégre a futároknak is meg kell élni valamiből. Ezért kapunk egy húsos Chokitot, ami bizony ronda de khmmm… finom. Finom, finom, de nem az igazi. A hamburger összeállítás nem sikerült rosszra, de úgy gondolom, hogy van a kínálatukban ötletesebb is. Az ár, az nem kevés, és kapunk azért kevesebbért jobbat is. Az emberek többségének bejön ez a házi buci, de nekem ez továbbra sem lesz a kedvencem. Az érzésem az az egésszel kapcsolatban, mint az ízvilággal kapcsolatban. Kicsit igen, kicsit nem, de ha már ez van bennem, akkor ez inkább nem. Kóstoljátok, barátkozzatok vele, hátha bennem van a hiba.

Pont:6/10