Select Page

Burgerland – Töltött-sajtos Burger @ Hamburger Day

Burgerland – Töltött-sajtos Burger @ Hamburger Day

Ahogyan azt már múlt héten olvashattátok, közösen látogattunk ki a 2013 -ban első ízben megrendezett Hamburger Day elnevezésű rendezvényre. A június utolsó előtti hétvégéjén megrendezett hamburger napot, meglepetésünkre, nem övezte akkora érdeklődést, mint amit belőlünk kiváltott. A Millenáris Parkban a három napos program második napján jelentünk meg, így láthattuk a hamburger evő verseny első helyezettjét is “munka” közben. Be kell, hogy valljam, korábban megfordult a fejemben a nevezés, de a teljesítményeket és a körülményeket elnézve, valószínűleg a 8 percnyi hamburger evés után Zacher Gábort kellett volna segítségül hívnom, hogy helyreállítsa a szervezetemet.

A helyszín választás, nem biztos, hogy a legjobbra sikerült, vagy inkább az időjárás, nem kedvezett az érdeklődőknek (valószínűleg a sütőlap mellett izzadóknak sem). A körbe elhelyezett hamburgeres standok között, egy két sörpad, asztal kombó felé került csak napernyő, így a burgerünk megszerzése után nem igazán tudtuk azt árnyékos helyen bekebelezni. Ha esetleg a rendezők hagyományt akarnak teremteni, akkor remélem az idei tapasztalatokkal gazdagodva, a jövőben, több árnyékos hely áll majd a rendelkezésünkre, a jobbnál jobb burgerek elfogyasztásához.

Kicsit jobban belemerülve a kínálatba, én úgy döntöttem, hogy a méretre megyek. Felmértem a lehetőségeket, figyeltem az embereket, hogy mekkora burgerrel távoznak az adott standtól, majd a tapasztalatokat begyűjtve, úgy döntöttem, hogy méretre a Burgerland a nyertes.  A hely grafikája jópofa, de árakat csak szóban megérdeklődve sikerült megtudni. A legcsalogatóbb számomra a Töltött-sajtos Burgerük volt, így nem is nagyon vacilláltam, ezt kértem, némi extra bbq szósszal a közepében.

Esztétika,megjelenés: Ahogyan azt már jeleztem, a buci méret alapján választottam, ami az extra nagy kategóriába sorolható. Nem csak méretes, igencsak gusztusos is, némi szezámmaggal a tetején, ahogyan a képen láthatjuk a belső feleit megpirítva kerül megtöltésre.  Belül egy bemutatkozó szövegük alapján 130 grammos hátszínből készíttet, és ebben az esetben sajttal megtöltött husi a szíve a hamburgernek. Bár elméleti síkon a sajt belül van, sütés közben léket kapott, így kifolyt, de ez inkább csak étvágygerjesztőbbé varázsolta. Összetevők között találunk még paradicsomot, uborkát, hagymát, és bár a táblán nem szerepel, de került bele egy nagy szelet paprika is. Szósz téren alap a ketchup és a mustár, de ajánlásra kiegészült némi bbq szósszal is. A hamburger méretes, nem gondolnám, hogy van olyan aki ha ezt elrakják.

Pont:10/10

Ízvilág: A már emlegetett buci sűrű, érezhetően van benne anyag, kicsit édeskés. A zöldséges frissek, ropogósak, nem dolgoznak savanyított változatokkal. Összességében édeskés, enyhén csípős hagyma, nagy karika kígyóuborkák, ízletes paradicsom és szintén édeskés paprika karika a rostanyag a burgerben. A szószok minőségi ketchup és mustár, a bbq viszont nem egy erőteljes kiadás, nem is igazán éreztem az ízét. A húspogácsa nincs túlfűszerezve, nem is nagyon fedeztem fel jellegzetes ízt, inkább olyan volt, mintha csak a marha ízét akarták volna éreztetni, annyira nem sikerült. A sajt talán cheddar, de ezt inkább szín alapján tippelem, mert az íze nem volt olyan erőteljes. Íz téren a konkrét véleményem az, hogy nem rossz, de nincs benne semmi jellegzetes. A rengeteg szósztól tocsogott az egész, és leginkább a ketchup és a mustár ízét éreztem. Átlagos ízű burger, ami az alapanyagokat elnézve könnyedén lehetne sokkal jobb is.

Pont:6/10

Mennyiség: Gondolhatjátok, hogy a 35 fokos melegben, nagy küzdelem volt eltüntetni egy ekkora burgert, de azért sikerült. A buci mérete megalapozza azt, hogy aki náluk eszik jóllakjon, de néha a kevesebb több… A benne rejlő hozzávalók, nem indokolják ezt az óriási bucit, legalább az egyharmadát lerágtam, mire egy igazi húsos, zöldséges falathoz jutottam. A hús és a zöldségek mennyisége jó, és a húsba töltött rengeteg sajt, ahogyan összeragasztja a az egészet, az bizony egy jó kompozíció, de sajnos van még egy de. A ketchup, mustár mennyiségét is le kellene kicsit csökkenteni, és az ajánlott bbq szósz mennyiségét fokozni, hogy érezni is lehessen az ízét. Az arányokkal van probléma, de maga az étel mennyisége az derék, ezért itt is csak közepesek.

Pont:6/10

Ár/érték: Ha az emlékeim nem vesztek el a tűző napon elfogyasztott óriás méretekkel megáldott hamburger okozta kajakómában, akkor 1420 forintot fizettem a burgerért. Ez az ár, a mennyiséget figyelembe véve egyáltalán nem tűnik soknak. Megittam hozzá egy citromos sörnek becézett üdítőt is, így kis híján elaludtam a klimatizált 6 -os villamos kicsit sem kényelmes ülésében. Az alapanyagok rendben vannak, a konstrukción kellene kicsit változtatni. Majka papa a YouTube alapján zenében elég sokat fejlődött pár év alatt, így nincs kizárva, hogy idővel a hamburgerén is lesz némi pozitív változás, és ha ez bekövetkezik, akkor bizony nem érheti majd szó a ház elejét. A jó irány a kisebb buci és a kevesebb mustár, ketchup. Nálam a jó közepes szintet ütötte meg a Burgerland produktuma.

Pont:7/10