Select Page

Burger’s Bar – Up to Million

Burger’s Bar – Up to Million

Tavaly szeptember elején már ettem egyet a Kolosy téren a Spirit Food-nál, ami azóta pár méterrel arrébb költözött egy nagyobb területtel bíró helybe. A kínálat is erősödött van gyros is azóta illetve garnélarákfarok burgonyafészekben, utóbbi egészen csábító. Ezen továbblépve viszont az átlós szomszédságban megnyitott a Burger’s Bar. Egy ideje ezt is halogattam, de végül sikerült egy cimborával betérni egy esti tesztre.

A belső rendkívül hangulatos és vidám. Színes elemek tömkelege és talán a bútorok sokaknak ismerős lehet, mivel többnyire ilyen darabokkal kínozták a lakosság jó részét anno az iskolában. Hatalmas kirakatüvegek olyan hangulatot rittyentenek mintha Hollandiában ülnénk, tényleg mindent látni kintről.

Az étlap már a dizájnjával rabul ejtett, retro stílusjegyeket használ leginkább amit egy jól átgondolt és felépített rendszerbe tuszkoltak bele. Burger fronton 8 különböző összeállítás szerepel, melyek többségét három különböző húspogácsa mérettel kérhetünk. Sorban a harmadikánál van egy ilyen plusz figyelmeztetés, hogy “csak saját felelősségre” nekem se kellett ennél több, úgy rákattantam az extrém csípős szószra, mint hülyegyerek a nyalókára. A leírás ennyiben ki is merült, annyival toldottam még a történeten, hogy közepes azaz 160 grammos hússal kértem, illetve az egészet menüzve ami köretként  házi hasábburgonyát és szörpöt jelent. (várakozás közben fordítottam egyet az étlapon ahol megláttam, hogy lehet IKEA-san összerakni is burgert, na mindegy majd legközelebb)

Esztétikai megjelenés: A csomagolás is kiváló, saját logós zsírpapírba tekerték a burgert. A köret egy kerek minitálon kapott helyett, a mártogatós szósz pedig talán a legszerencsétlenebb mind közül mivel csak egy hagyományos áttetsző műanyag pikszist kapott. A szendvics zsemléje elsőre meglepett. Finoman mákkal van beszórva formára pedig nekem egyből a császárzsemlét idézi és nem csak formára hanem méretre is. Méretes salátalevél lóg ki minden irányból. Pörgetve megcsodálhatjuk még a paradicsom karikát, illetve egy apró csík hagymát is. Ennyivel körülbelül ki is fújt a belső, nem mondanám, hogy roskadozik a szendvics önmaga töltőtömegétől. A fedelét leemelve meglátjuk magát a pogácsát is teljes pompájában, jól átsütött és rendkívül szabályos típus. A fedélben lakozik az erős, messziről látszik, hogy a csípős szósz oda koncentrálódik. A szörp saját logós poharat kapott szintén, rohadt jól néz ki be kell valljam.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle ízre is hasonlít a császárhoz, kicsit a reggeli párizsis szendvicsek élményét idézi, sokszor meg kell magam győznöm, hogy ez biza burger azért. A zöldségek közül egyik sem egy überalles ízkirály, de panaszkodni sem szabad rájuk. A hús minimálisan fűszeres, jól átsütött. A csípős szósszal tényleg nem viccelnek azért ez meg tudta izzasztani a homlokomat és pár zsepit is elhasználtam és nem azért mert rám tört a féktelen “romantika”. Hiányolok legalább egy karakteresebb feltétet belőle, így kicsit puritán lett, bár egyértelműen kijön az, hogy ez brutál csípős tud lenni. A burgonya enyhe sózással és a szósz tunkolásával kiváló, utóbbi főként majonézes alapokkal dolgozik. A szörp nem éppen a nagyi féle amitől összeragad a seggünk, inkább szolid és aranyos, nem túl intenzív ízű.

Pont: 7/10

Mennyiség: A hús érzésre megvan 160 grammos, nincs kispórolva semmi. A csípős szósz tökéletesen elég, rendkívüli élményeket tud másnap is nyújtani, nem árt ha van a közelben egy kád tele jeges vízzel. A burgert magát nem érzem egy ütleg mennyiségnek, nem az a bélfal repesztő példány, mindenképpen kell mellé a köret, hogy jól lakjunk azért. A mártogatós szósz leginkább azért tűnik el pillanatok alatt, mert azzal átmenetileg tudjuk a tüzet oltani, de sajnos egy vödörrel is elfogyna nagyobb gond nélkül. A szörp három decije egy ilyen csípős verzióhoz igencsak kevés, meg inkább tejjel kellene hűteni az ízlelőbimbókat, jóval hatásosabb megoldás. Az egész mindenséget felfalva egy nagyon halovány négy órás adagnak érződik, kicsit combosabb és jobban felszerelt burgert kellett volna választanom.

Pont: 7/10

Ár/érték: Az Up to Million közepes hússal 1520 forint, amit a menüvel tovább fejelnünk újabb 450 forinttal, azaz máris 2000 határában találjuk magunkat. Ennyiért nem ez a legjobb fogás a városban, értem ezalatt főleg a burgerre magára, nekem a csípőssége mellett túl egyszerű a saláta levelével és a karika paradicsomával. A hely maga viszont csillagos ötös, a hangulat és a színek tökéletesek igazi randihely Óbudán. Az NSA jelentései alapján a Burger’s Bar rendkívül közeli kapcsolatban áll az Arizona Grill netes felületeken megtalálható céggel, egészen pontosan annyira közeli, hogy egy cím és telefonszám tartozik a két egységhez. Nem tudom, milyen vallási okok vezettek ahhoz, hogy új nevet kapjon maga a “bolt”, de talán egyszer erre is fény derül. A következő támadásom során egészen biztos, hogy egy saját összeállítással próbálkozom és jól telepakolom minden földi jóval egy másfajta buciba helyezve.

Pont: 6/10

(ha szeretnéd tudni merre is van pontosan ez a brutál csípős burger akkor KLIKK IDE!)