Select Page

Burrita Bar – Burrito

Burrita Bar – Burrito

Hola, immár bő két és fél éve, hogy rátaláltam a Burrita Barra, akik akkor már befoglalták helyüket az Október 6. utcában, amikor környék még csak kóstolgatta a gondolatot, hogy egyszer ott egy kisebb street food boulevard fog megszületni.

Nos, ennyi idő tökéletesen elég ahhoz, hogy egy hely újjászülessen vagy teljesen romba dőljön, így többedmagammal leegyeztetve egyik este célirányosan betámadtuk a helyet, hogy meglegyen a sokszor emlegetett második esély végre. A szomszédoknál tényleg mindent megtalálunk már a burgertől kezdve a thai ételekig, szóval lehetne akár a különböző nemzetek konyhája sugárút is a neve.

Belépve hatalmas változások nem szúrták ki a szemem, első látogatásomkor tapasztalt sterilség már a múlté, szépen belakták a nem éppen óriási üzletet. A falakon még több mexikói gondolat, a zene még mexikóibb, de az étlap azért egyértelműen bővült. Az első, ami pozitív, hogy fitness verzió is van, ami a tortilla lapra utal, mivel az szénhidrát csökkentett, ha ilyen verzióban kérjük, illetve csak csirkével vagy vega módban rendelhető. A koncepció nem változott, a 30 centis tortillát úgy töltetjük meg, ahogy kedvünk van, amihez a személyzet, ha kérjük, szívesen nyújt lelki támogatást.

Esztétikai megjelenés: Látványkonyha szinten mindent az orrunk előtt szerelnek össze, így mindent szemmel követhetünk, hogy miből, mennyi járt nekünk. Összecsavarás után kicsit még megsütik és kész is a mutatvány, alig pár pillanat alatt. Műanyag kosár, kibélelve papírral, amiben ott pihen a burrito és a chips. Alufóliás tekerést még kapott, de azt pillanatok alatt le tudjuk róla hámozni. Mesterien feszesre tekerték, a vékony tortilla lap meglepő, hogy milyen erősen tudja egyben tartani a nem kevés tölteléket. Emellett sokat nem lehet róla áradozni, nem a legfotogénebb étel még mindig, viszont, ha kérünk hozzá egy vödröt négy sörrel és chipsszel, akkor az összkép nagyot ugrik. Jéggel feltöltve, ahogy illik, amivel csak annyi a baj, hogy az üzlet előtt nem tengerpart és 35 fok vár, hanem ködszitálás és fagypont körüli érték jelenleg.

Pont: 9/10

Ízvilág: Mivel kedvünkre válogathatunk, így kicsit rajtunk is van felelősség, mert ha esztelenül összekeverünk mindent, akkor sülhet balul is el a mutatvány. Enyémben most fekete bab, rizs, marhahús, saláta, kukorica, sajt, tejfölös szósz, közepesen csípős salsa és még nem tudom mi volt. A hús jó szaftos, ami még a többfajta szósz mellett is kiérződik. Burritot atomjaira nehéz bontani és egyesével minden hozzávalót kielemezni, így maradjunk abban, hogy az összhatás engem tökéletesen meggyőzött. Finom, friss és picit csípős, de legközelebb rámegyek a vadabb csípősre, hogy kicsit karcosabb legyen. A chips átlagos ropogós, amihez szintén kedvünkre választhatunk a szószok közül kettőt, már ha a vödrös kiegészítéssel kapjuk. A sörről nagyon nincs mit mondani, aki ismeri a Coronitát, az tudja milyen.

Pont: 9/10


Mennyiség: Átver a látvány minket, mikor figyeljük, ahogy épül a burritonk. Mindenből egy kanállal kapunk körülbelül és ahogy az a tortillán árválkodik, olyan hatást kelt, hogy ez bizony fél fogunkra sem lesz elég és kicsit el van spórolva a töltelék mennyisége. Burkolás közben viszont csak arra leszünk figyelmesek, hogy alig akar fogyni. Nincs arról szó, hogy a felét a tortilla tenné ki, alig apró hányada, ez mégis rendesen meg lett töltve, csak a látvány csalóka az elején. Feléhez érve én már egy könnyedebb jól lakottságot simán elértem, persze a sörös öblítés is besegített benne. Összességében egy ilyen burrito, egy sör és sok chips teljesen elegendő egy átlagos halandó ember számára.

Pont: 8/10

Ár/érték: Sok Barátok Közt epizód lepergett már, amióta itt jártam, de az árszabás nem változott. A húsokkal szerelt 30 centis tortillába rejtett burrito 1590 forintot jelent. Múltkor tálban kértem, ami fillérre ugyanennyi, ha esetleg nem akarunk tortillával randevúzni. Emellett más tradicionális mexikói fogást is kipróbálhatunk, legyen az akár quesadilla vagy éppen fajitas. A vödör melyet jéggel és négy üveg sörrel adnak 2990 forint, amiért még kapunk egy jó nagy adag chipset is és a hozzá tartozó kétfajta salsat. Adagra tökéletesen elég, ha jön velünk még 2-3 gringo, egyedül azért ne vágjunk bele. Következő látogatásomkor biztosan 20 fok felett lesz a kinti hőmérséklet és akkor könyörtelenül a terasz részen fogok flashelni.

Pont: 9/10

(netán útbaigazításra lenne szükséged, akkor KLIKK IDE és segítünk egy térképpel)