Select Page

Burrita Bar – Marhahúsos burrito tál

Burrita Bar – Marhahúsos burrito tál

Tegnapi lágy mexikói ebédem után beugrott, hogy közel másfél hete mikor a Mangalica Fesztiválról tipegtem haza, láttam egy kajáldát melynek ajtaján a “Opening soon” felirat díszelgett, gondoltam ennyit idő elteltével már megtörténhetett a csoda, így visszabattyogtam a tetthelyre megnézni mit is tudhat a Burrita Bar.

A hely nagyon steril még, de ezen kár meglepődni maximum egy hete várja a nagyérdeműt az étkezde. Világos színvilág dominál bent, falakon oldalt faborítással melyek fehéres pompában úsznak. A plafonon különböző spanyol gondolatok foglalnak helyet, tolmács hiányában én csak tippelgetni tudtam jelentésükre. Odabent háttérzeneként főként ideillő számok szólnak, de belefutottunk egy kicsit más világba is, lehet a YouTube Dj mindenki igényeit figyeli.

Maga a kiszolgálás a pultnál történik, előttünk a feltétek tömege melyekből magunknak kell szépen kiválasztanunk mit is kérünk. Én burrito tálat kértem marhahússal, ez fix pont utána bármilyen saláta, zöldség, öntet vagy kutyafüle már csak a mi ízlésünkön múlik. A feltétek ingyenesek, így ugyanannyit fizetünk, ha 6-ot választunk mintha csak eggyel kérnénk a tálat.

Az én drágám valahogy a következő feltéteket tartalmazza: marhahús, rizs, fekete bab, saláta, chips, jalapeno, paradicsomos saláta, sajt és két fajta öntet rá. A kaja egy kosárban érkezik melyben egy papír van maga a tál és a kosár között, szerintem teljesen korrekt minőség és nem beton komoly full étterem hatását kelti, hanem fiatalosabb lazább.

Esztétikai megjelenés: Az előbb említett tálalás szerintem hibátlan, nekem nagyon bejön ez a stílus. Az étel meglepetést nem okoz, mivel a szemünk előtt készül el. Az aljára került a hús, rizs és a bab ezeket ha nem kotorászunk le a tál aljáig nem igazán láthatjuk. A felső szinten a saláta, öntetek, sajt és a chips van, ha egy kicsit jobban meresztjük szemeinket oldalt felbukkanó husikát is megláthatjuk. Szerintem, aki erre nem mondja hogy gusztusos étel, annak komoly gondok uralkodnak fejében. Egyetlen apró kötekedést tudok csak ráerőltetni, egy ici-picit több sajtot el tudnék a tetejére képzelni.

Pont: 9/10

Ízvilág: Kezdjük fontossági sorrendben, tehát a hússal. Finoman puhára főtt marhahús mely valamilyen egészen kellemes fűszerezésben részesült, szinte omlik a szánkban, de mégsem kelti a túlfőtt hús érzést, nagyon ügyes. A hús után minden egy szinten van, tehát különösebb sorrend nincs a továbbiakban. A két köret a rizs és a bab olyan mély érzéseket nem váltottak ki belőlem, ezektől nem is kell elvárni, gondolom én. A jalapeno paprika lelkesen próbálkozik helyenként meg is üti a megfelelő szintet, talán egy kis habaneroval kellene még próbálkozzak. A saláta friss, nem állott és szikkadt egyáltalán többet nem tudok róla mondani. A sajt minimál ízzel bír, de annyira nem dobtam el az agyam tőle. Az öntetek hozzák az elvárt kötelező élményt és a végére maradt chips ami szerintem teljesen azonos a tegnapi postban tapasztaltakkal, valami mártogatós szószt kellett volna hozzá kérnem azt tudom.

Pont: 8/10

Mennyiség: Elsőre nem vártam robbanást az ételtől, csalóka az egész mert nem olyan hatalmas a tál viszont a végére úgy éreztem hogy mégis tele sikerült pakolnom a bendőmet. Az arányokkal teljesen nem vagyok kibékülve, egy picit szerintem lehetne rajta tökéletesíteni azaz egy pár darab chipset mondjuk sajtra. A húsra egy fél kanállal lehetne többet pakolni és akkor tökéletesen passzolna a köretek mennyiségéhez. Teljes pusztítás után úgy érzem legalább négy órára sikerült lefoglalnom a lenti erőművet melóval, így békésen és lassan távozhatok a helyről. Az említett 1-2 apró módosítást szerintem gond nélkül lehet orvosolni egy pillanat alatt.

Pont: 8/10

Ár/érték: Annak ellenére, hogy az étterem oldalán épphogy megszáradt a festék szerintem nagyon jól teljesítettek, végtelenül hangulatos és igényes hely. Az étlap nem kínál millió-egy ételt, de ami szerepel rajta az minőségi és jó. Az én burrito tálam 1590 Forint, melybe, ha kérünk minden lehetséges feltétből, akkor sem drágul. Az ár nem olcsó, de nem is drága valahogy ezen ársávon találjuk általában a gyros tálakat is városszerte. Az ötlet hogy pultból mindent a szemünk láttára tesznek bele, nagyon jó ötlet így nincsen zsákbamacska hogy mégis mit fogunk kapnunk. A Burrita Bar egy köpésre található a Deáktól az Október 6. utca 6-os szám alatt. Aki erre jár és rajongó a mexikói ételért az ki ne hagyja!

Pont: 8/10