Select Page

Butter Brothers – Szuperszombat, azaz a becsületkasszás reggelizés

Butter Brothers – Szuperszombat, azaz a becsületkasszás reggelizés

A jó reggeli, szinte fél siker aznapra, így nem szabad elviccelni a dolgot. Sokszor és sokan mondják, hogy hiba lenne kihagyni, szóval ennek fényében ismét egy régóta dédelgetett túrára adtam a fejem. Egy ideje már hallgatom az éjszakás kollégától, hogy a Lónyay utcában olyan reggeli van, amitől újragondolom az életem.

SAMSUNG CSC

A kert

Butter Brothers, akik közel két éve nyitották meg üzletüket. A belső kialakítás rendkívül letisztult, hangulata ötvözi a pékségek légkörét és a kávézok polgári eleganciáját. Értelemszerűen pékáruk és szokásos alap kávé vonalon mozognak, persze mellé sörök és desszertek is bedolgoznak. Becsületkassza – egy kifejezés, ami manapság egyre kevésbé használatos. Hasonló csodát még elvétve tapasztalni, egy-két eldugottabb településen, bár én nemrég Kőszegen láttam hasonló virágárus elképzelést, eléggé hihetetlen.

SAMSUNG CSC

És a pult

Az elgondolás hibátlan, minden hónap 10. napját követő, első szombaton olyan reggeliztetést vállalnak, ahol a vendég betér és szépen megálmodja az ízlése szerint a hozzávalókat, majd becsületkassza alapon annyit fizet, amennyit jónak érez. Szuperszombat, ahogy ők hívják az eseményt, mely során próbálnak mindig valami újjal szolgálni a nagyérdemű számára.

DSC_0329

A választék

A pulthoz érve rengeteg tál, vannak melyekben különböző sonkák laknak, vannak melyekben egyszerűen zöldségek és vannak, amikben szószok lapulnak meg. A döntés koránt sem egyszerű, főleg úgy, hogy a hátunk mögött szolidan toporog az éhes konkurencia, akik szintén reggelizni jöttek és becélozták ugyanazt az éppen üres asztalt, amit mi kinéztünk. Nagyjából egy fullos, igazi mindent bele tálat sikerült összehozni, amihez egy helyben sütött baguette dukál talán a leginkább.

SAMSUNG CSC

Oké, hozzám jössz feleségül?

SAMSUNG CSC

közelebbről

A személyzet birkatürelmű az biztos. Bánat tudja, hányadra sorolják el, hogy melyik tálban mi található, de semmi jele a türelmetlenségnek. Krétával a falra rajzolt mottójuk több, mint zseniális. Korianderes répasaláta, gomba saláta, pesto, paprika krém, de talán a leglátványosabb mind közül, a spárga, amit baconnel tekertek körbe. Sonkából több fajta akad, de egyikkel sem fukarkodnak, nem kell őket noszogatni, maguktól olyan adagot rittyentenek a tányérra, ami bőséges reggelit eredményez. A legfontosabb mégis, hogy az egész úgy finom, ahogy van. A pékáru langyos, a paprikából sercen a víz, a sonka pedig lágy sósságával mossa ki szemünkből az álmosságot, ha esetleg a kávét kerülnénk. Mindennek íze van és friss, pont ahogy a reggeli nagykönyvben le van írva.

Kolbászos-tejszínes batyu, ha jól emlékszem

Kolbászos-tejszínes batyu, ha jól emlékszem

Gyümölcssaláta

Gyümölcssaláta

Érdemes időben érkezni, mivel könnyen lerabolják az eltérő méretű éhesebb falkák a kínálatot, szóval 9-10-ig mindenképpen érdemes beesni. Teljes becsületkassza üzem van, elfogyasztás után kell adakozni megítélésünk szerint, és ez bizony roppant szimpatikussá teszi az egészet. Ha a képlet igaz, akkor a következő ilyen alkalom július 11-én lesz!

SAMSUNG CSC

Spárga Vs. bacon

SAMSUNG CSC

A mottó

Esetleg, ha nem lenne tenyeredbe vésve a pontos cím és mennél, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk egy térképen, hogy a Lónyay utcai melyik szegletében van a Butter Brothers.