Select Page

Cafe Five – Bacon & Cheese burger

Cafe Five – Bacon & Cheese burger

Kitörő örömmel fogadtam, hogy a Bécsi és a Szépvölgyi kereszteződést lassan már tankokon kívül más városi közlekedésre alkalmas eszközzel is lehet használni. Gasztro vonalon ebben annyi az érdekesség, hogy ezen kereszteződés sarkán találni a Cafe Five nevű helyet, mely prémium kávéi mellett történetesen napi menüvel, de még burgerrel is operál.

Pár lépcsőfokot leküzdve bent is találjuk magunkat a kávézóban, ami L alakúnak tűnik elsőre, de építészeti előképzettségem valahol egy óvodás szintjével vetekszik. A hosszabb szára egy igazán barátságos, kandallós nappalira hasonlít, ahol főleg a meleg színek dominálnak.

A háttérben a táblán egy hatalmas burger illusztráció, ami nagyban hozzájárult, hogy az étlapról én is azt a rovatot kezdjem el fürkészni. Hat különböző burger közül van szerencsénk választani, melyek között bújik meg csirkés és lazacos is.

Bacon & Cheese Burger – szezámos buci, marhahúspogácsa, zöldsaláta, bacon, cheddar sajt, paradicsom és házi öntet

Nevéhez teljesen hű összeállítás, sajt és bacon, ami kell egy ilyenbe, sokkal többet kár lenne beleerőltetni. Mindegyiket kérhetjük körettel, ami annyit jelent, hogy jár a burger mellé fűszeres sült burgonya és coleslaw saláta.

Esztétikai megjelenés: Egy szélesebb fehér tálon érkezik minden egyszerre. Bal oldalt a burger maga, jobb oldalt a saláta és kettőjük szorítása között az arany barnára sült burgonya terül el. A buci kifejezetten érdekes, fedele origójánál találjuk a szezámmag 99%-át és nem igazán jut belőle máshova. Pirítva lett ez jól látszik, valamilyen rácsos berendezésen. A burger egészen magas, igazi kétkezes méretet képvisel. Oldalról vizsgálva szinte az összes hozzávalóval találkozunk, a cheddar szolidan, olvadtan kibuggyan kicsit a húspogácsa oldalára. A zöldségek osztoznak, a saláta alul míg a paradicsom felül kapott benne helyet. Szósztól nincsen áztatva, szolidan elosztva került rá, így nem fog szerencsére mindent megpecsételni íze. A hús átsült, a medium imádok vagy szóljanak előre, vagy törődjenek bele, hogy alapból itt nem rózsaszín a pogácsa közepe.

Pont: 9/10

Ízvilág: Bevallom, a buci színéből ítélve kicsit féltem, hogy édeskés lesz, de kóstolásnál ez a para távozott is belőlem. Egy könnyed, szellős állagú zsemlébe csomagolták a burgert, ami így szerencsére kicsit sem nevezhető fojtósnak. A hús annak ellenére, hogy nem iskolapéldája a medium-nak, bír olyan szaftos maradni, hogy egy erősebb rámarásnál kibuggyanjon belőle némi folyadék. Ízre nincsen túlfűszerezve, kellemes marha íz, ami dominál benne. A házi szósz nem túl harsány, ami azért jó, mert tudja hol a helye és hagyja, hogy a bacon és a sajt tegye a dolgát, ha már ilyen nevezetű burgert rendeltünk. Előbbi egy picivel még lehetne ropogósabb és akkor meglenne a totális bacon chips élmény, de íze és sóssága teljesen hibátlan. A burgonya fűszerezése zseniális, állaga is tökéletes. A coleslaw szolid, arra pont tökéletes, hogy ha kicsit sokalljuk a bacon utáni sós hatást, akkor lehűtse szánkat.

Pont: 9/10


Mennyiség: A hátszínből verbuvált húspogácsa 14 dkg, ami elegendő egy ekkora burgerbe. A többiről pontos adatot mennyiségüket illetően nem találtam, de mondjuk ritkán futni olyan étterembe, ahol kiírják, hogy hány gramm a saláta egy burgerben. Egyik hozzávalója sincsen eltúlozva, szép harmonikus az egész arányait tekintve is. Nem úszik a szószban az egész, ami nálam most nagy pozitívum. Összességében a burger nem apró, de erősen ajánlott a dupla köretes kiegészítés, úgy bizony tökéletesen elegendő egy ebédre vagy éppen vacsorára időzítve.

Pont: 9/10

Ár/érték: A budai Hollywood Hills lábánál vagyunk, ami egyáltalán nem látszik meg az árképzésen. Önmagában a Bacon & Cheese burger 1290 forintot jelent, ami bizony soknak sehogy sem nevezhető. A dupla köretért értelemszerűen felárat kell fizetni, melynek összege 390 forint, ami szintén több mint baráti. A burger azt hozza, amit a neve kínál, semmi extra vadulás nincs, sajt és bacon, ennyi. Amit esetleg kipróbálnék, annyi mindössze, hogy a burgernél használt szószból kérnék/tennék egy pikszisbe és abba mártogatnám a burgonyát. Viszont számomra nem kis pozitívum, hogy menüztetésük nem csak hétköznap érhető el, hanem bizony hétvégén is igénybe vehető.

Pont: 9/10

(ha esetleg nem mozogsz otthonosan Óbudán, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre van a Cafe Five)