Select Page

Cafe Five – Füstös Burger

Szerző: | 2017. dec. 21. | Burger

Az évek alatt szépen lassan életre kelt a Kolosy tér és annak vonzáskörzete, egyre több vendéglátó egység jelent meg és egyre több embert látunk fel-alá lófrálni napközben. Hat évvel ezelőtt még ennyire nem volt rózsás a helyzet, de már akkor megnyitott a Cafe Five, ahol nemrég belső dizájnfrissítés történt. A hely ahogy a neve is megkívánja rendesen áldoz a kávé istenének oltára előtt, ha nem mással egy csúcsdögös San Remo Opera kávégép segítségével.

A belső megfiatalodott. Eddig kissé félhomályban úszott a vendégtér, ami most kivilágosodott és letisztult. A meglepőbb benne, hogy a két éve tapasztalt nappalira hajazó érzet továbbra is megmaradt, de láthatóan még friss az új dizájn és “be kell még lakni” a helyet újra, hogy teljesen kialakuljon újra az említett hatás. A számtalan kávé specialitás mellett enni továbbra is tudunk, toppanjunk be a nap bármely szakaszában. Ebédmenüjük minden nap különböző fogással csalogat, de akkor sincsen baj, ha reggelizni vagy éppen vacsorázni szeretnénk.

felújított belső tér

Burger kínálatuk visszafogott, de pont elegendő. Van 1-2 ismerős elem a kínálatban, de inkább az újrateszt helyett egy másikat, a Füstös burgert választottam, ami mellé köretként coleslaw lett megidézve. A leírás alapján kiderül, hogy 14 dkg-s húspogácsával fegyverzik fel burgereiket, ami kicsinek semmiképpen sem nevezhető.

Füstös burger – szezámos buci, füstös marhahúspogácsa, zöldsaláta, cheddar sajt, sült hagyma, paradicsom, házi öntet

Kicsit eljátszanék a lehetőséggel, hogy a sajtot is valamilyen füstöltre cserélném, hogy még inkább a füstös jelleg áradjon minden porcikájából. Meglepő elsőre a buci látványa. Egészen nagynak érezzük, de szerencsére köze nincsen a kicsit barnás édesbucikhoz. Ahogy megérintjük érezzük, hogy ez másik ligában játszik az előbb említett rémálomtól. Extra légies textúrája van, szinte azonnal behorpad, ahogy ránézünk. Nem tömött szerencsére így nem nyom el semmit tömegével.

füstös burger

A húshoz érve érezzük csak, hogy miért jó az ilyen lágy buci. A pogácsának az állaga húshoz mérten hasonlóan könnyed és a kettő valami tökéletesen egymásra talál. Szinte az egész burger olvad szánkban, harapni alig kell egy-két falatot. A pogácsa íze helyén van, leginkább a húst érezzük csak, épp talán egy csipet borsot kapott a konyhában. Szaftossága nem őrületes, de ha megnyomjuk azért bizony fakad ki egy-két csepp belőle. A szószból, ami ha minden igaz majonéz alapú egészen árad a füstös aroma, amiből szinte jut minden falatjára a burgernek. Furcsa hatás, de lehet a szósz és a hús vegyese hozza a füstös jelleget, pedig elvileg a hús lenne az alaperő ilyen téren.

felezve

A körettel nem lehet hibázni a coleslaw hozza, amit várhatunk tőle. Legközelebb mindenképp megpróbálom majd a hasábburgonyát is, az nálam egy fokkal burgeresebb köret a káposztasalival szemben. Adagra percig nem lehet rá panasz, a jól lakott érzet megjön a végére. A burger árban kifejezetten baráti, az 1490 forintos árszabása mintha lemaradt volna az időben 1-2 évvel, amit ne bánjunk egy percig sem. A Cafe Five továbbra is egy stabil pont maradt a környéken, a belső felújítás pedig jót tett a helynek. Legközelebb gyanúsan reggeli rovatukat fogom átpörgetni, mivel a kolbászos fogások nem kicsit csábítóak.

Cafe Five – 1036, Budapest, Szépvölgyi út 7. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték