Select Page

Cafe Pán – Csirkeburger és chips

Cafe Pán – Csirkeburger és chips

A belváros közelségének egyik nagy előnye, hogy minden méterre jut egy étterem vagy étkezde, ahol alkalomadtán meg tudjuk tömni a fejünket. A Fővám tértől elindulva a Váci utcán egyre sokasodnak az éttermek, ahogy beljebb jutunk a Vörösmarty tér felé, de ennyire ne rohanjunk előre. A Havas utcai kereszteződéssel szemben található a Cafe Pán nevű gyorsétterem. Kint egészen csalogató és látványos ajánlatok árulkodnak arról, hogy az étterem a Fresh & tasty hálózat tagja, igaz erről sokat nem tudok, egyáltalán nem ismerem.

Az étlap nem rogyadozik a különböző ételektől, csirkeszárny, csirkeburger, pizza, fánk és burgonya főként amiket kérni lehet, most mivel hétfő van ezért a csirkehúsos burger lesz a befutó nyertes. A szendvics kérhető menüben és magában is, én utóbbi módot választottam mivel mindenképpen chips burgonyát akartam mellé enni, amire menüben nincsen mód, okát nem sikerült megfejteni. Kétfajta szósszal lehet kérni, az egyik a fokhagymás a másik pedig a ketchup-mustár kombó, a tulaj tanácsára mindkettőt kértem egyszerre, szerint így a tuti. A chips fűszeres ízesítéssel vagy sóssal választható, előbbi lett a szerencsés.

Esztétikai megjelenés: Korrekt nagy dobozban nyújtják át a hamburgert, festése is árulkodik arról, hogy ez bizony egy burgert rejt. Felnyitva meglepett, mivel nem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz méretre, főként laposan terül el, nem pedig az ég fele építkezik. Finoman szezámmaggal megszórt buci, amit picit pirítanak mielőtt belekerül a lényeg. A fedelet felemelve látszik, hogy fokhagyma mellett bőségesen került bele lilahagyma is, így garantáltan ez lesz az antirandi burgerek vezetője. A salátalevél rekord gyanús, bár talán nem éri utol a New York Pizza étterem által prezentált gigalevelet méretben. A burgonya chips nagyon jól fest, igazi vékony szirmok melyek aranybarnára sültek, a fűszer látszik rajta, messziről kiált róla, hogy ez bizony ropogós lesz a javából.

Pont: 8/10

Ízvilág: Hajtott a kíváncsiság így egyből rámartam a chipsre és nem volt hiába, tényleg toplistás ízre. Mennyei érzés ahogy ropog a szánkba, a fűszerezés egy fokkal lehetne akár erősebb is, de így is érezni. A burger az első fogástól igazi gitárosburger, legalább egy fél csomag szalvéta kell hozzá úgy folyik belőle mindenféle szósz, de főként a fokhagymás pác. A hús bőre egy pillanat alatt lecsúszik, szóval aki külön szereti elmajszolni annak külön ajándék, de talán a többség kihagyja. Teljesen más így egy burger, mint marhahússal összehasonlítani se lehet igazán az ízeket. Kegyetlen hagymás ízvilág uralja az egészet, nem, hogy ember, de semmilyen élőlény nem marad meg a közelünkben. A mustár egész karakteres viszont a ketchup egészen felejthető élményt nyújt. Összességben egészen jó, legalább megtudtam, hogy van élet a marhán túl.

Pont: 8/10

Mennyiség: A burger részét úgy kell képzelni, hogy egy McDonlad’s vagy Burger King “prémium” szendvicseket elveri adagra, méretre kapásból nagyobb. A csirkemell nem túlzottan vastag, viszont a szendvics egészében megtalálni, nem csak egy pár falat került bele. Hagymából és az öntetből annyi van, hogy éves hagyma igényemet sikerül itt kielégítenem, de még Makóra is tudnék küldeni gond nélkül. A chips ha emlékeim nem csalnak L-es méretű ami 300 grammot jelent, ez elsőre nem sok, de ha végigropogtatjuk az egészet akkor nem lehet ok panaszra. Az egészet leborítva kellemesen tele vagyok egy erős négy órára biztosan megoldja a problémáimat, illetve emberi kapcsolataim is mivel talán telefonon keresztül is elfordulnak tőlem az emberek.

Pont: 8/10

Ár/érték: Sok eddigi bejegyzésbe beleírtam, hogy a környék akaratlanul is emeli az árakat, ami talán a Váci utcára hatványozottan is igaz, de mikor a blokkot néztem egészen lehidaltam. A csirkeburger 690 Forint ami olyan ár, mintha öt évvel ezelőtt megragadt volna az étterem, pofátlanul olcsó. A 300 grammos csodachips 450 Forint, ami már kicsit jobban helyén van ár ügyileg, de még ez sem vészes, főleg ha azt nézzük mennyi a boltban egy zacskóval ami negyede súlyra. Aki teheti térjen be, a fánkok is igen guszták, szerintem valami fincsi mindenkinek lesz, de a legtutibb a chips. Valamikor talán idén még betérek, de egyelőre keresem az újabb csoda kajáldákat a városban

Pont: 9/10