Select Page

Casa Piadina olasz lepényház – Piccante

Casa Piadina olasz lepényház – Piccante

Az olasz konyháról a legtöbb embernek a pizza ugrik be elsőre és talán egészen kevesen gondolnak lepényekre. Az Észak-Olaszországból származó lepénykenyér erősen hasonlít az idehaza jóval ismertebb tortilla lapokra. Felhasználhatósága miatt sokan előszeretettel használják, könnyen csomagolható és akár utcán séta közben is fogyasztható. Lassan növekszik népszerűsége, de azért attól nem kell félnünk, hogy lenyomja az utcai gyrososokat vagy éppen a gugli annyit találatot dobna ki a piadina szóra, hogy nem fér rá tíz monitorra sem.

A Casa Piadina olasz lepényház már egyszer szerepelt nálunk, de mivel az lassan három éve volt így erősen megérett az ismételt tesztelésre. A kényelem mindenkinél nagy úr, így mikor házhoz jön az étel akkor senki nem panaszkodik. Jelen esetben ez úgy valósult meg most, hogy az étterem utcára gurított egy food truck szerűséget (az eredeti food truck talán önjáró és nem csak utánfutóra épített) ami történetesen munkahelyem előtti parkolóban vert pár napig tanyát.

Nem vagyok egy büfékocsi specialista, de ez hangulatosra és pofásra készült, nem az a 10 éve napon álló tojássárgára színeződött retro gurulós bódé. A generátor megállás nélkül halkan duruzsolja a környék számára monoton dallamát, nem tudom, hogy a bódéban bent miként lehet ezt túlélni mindennap. A kínálat szegényesebb, mint az étteremben, de talán ez így van rendjén mivel területig csak töredéknyi áll rendelkezésre a sütéshez. A kocsinál 5 (az egyik vega szóval inkább -1) különböző lepény közül választhatunk melyek 990-tól egészen 1490-ig nyújtóznak árügyileg.

Esztétikai megjelenés: A csomagolással teljesen elégedett vagyok, elvitel esetén kapunk egy dobozt, de maga a lepény még kap egy kézben fogható papírtasakot amin egy mini zseb is van ahova egy szalvétát csempésztek be, ez bizony teljesen korrekt. Maga a lepény szétnyitás nélkül sokat nem mutat magából, de ha fogjuk és felnyitjuk akkor máris van szerencsék találkozni a feltétekkel melyek a következők: sajtkrém, csípős olasz szalámi, mozzarella, paradicsom és végezetül rukkola. Roskadásig nincsen pakolva az tény, ránézésre nem mondanám biztosra, hogy elegendő ebédre például. Némi segítséggel könnyen beleleshetünk így beigazolódik, hogy feltétből minden megvan. Nem egy nagy csoda, de talán egy lepénytől sokat nem is szabad elvárni.

Pont: 8/10

Ízvilág: Ahogy már említettem nem tömték agyon ezért az első 2-3 falatnál leginkább csak a sajtkrémmel és magával a lepénnyel találkozunk. Előbbinek íze tökéletes, ez bizony így ahogy van nagyon finom. A kenyér lágy, ropogós minimálisan hajaz csak az átlagos utcai gyroshoz felhasznált tortillákra íze. A belső érezhetően minőségi alapanyagokkal van felszerelve, a szalámi nekem olyan hihetetlenül nem csípős, sőt csak kicsit éreztem huncutságát. A legtökéletesebb rész mikor a sajtkrém találkozik testvérével a mozzarellával és együtt valami leírhatatlan kellemes ízt alkotnak. A paradicsom jobb, mint az átlag, de az intenzív paradicsom íz nem köszön vissza, lédússágára panasz nincsen, nem is árt ha figyelünk gatyánkra nehogy rácseppenjen. A rukkola az hozza a kötelező olaszos ízvilág meglétét, minden stimmel vele. Összességében egy átlagnál jelentősen jobb minőségű alapanyagokból építkező lepényről van szó.

Pont: 8/10

Mennyiség: Egyedül itt éreztem erőtlennek a mai mutatványt, hiába tartja a rendkívül bölcs mondás, hogy a látszat sokszor csal, de ember nincs a Földön aki nekem bemagyarázza, hogy ez elegendő lesz ebédre. A lepény átmérőjével semmi baj nincsen, egyedül annyi a probléma, hogy a töltelék finoman szólva is egy 20%-al kisebb laphoz is éppen talán elég lenne. Nincs mit túlragozni rajta, nekem ez ebédre lett megálmodva, de elfogyasztás után olyan lettem csak, mint egy nyalókával alaposan felcukkolt kisgyerek. Pillanatok alatt le lehet darálni és nagy maximum egy bő két órás adag, de többet nem érzek benne sajnos.

Pont: 5/10

Ár/érték: Vegyes érzelmekkel zártam a lepényes randevúmat, egyrészt kellemes, finom és friss ízek miatt örültem, hogy van még étterem ahol fontos szempont, hogy ne hulladékból készüljön az étel. Viszont 1390 forintos ára kicsit eltántorít mivel ahhoz, hogy ez elegendő legyen főétkezésre le kell nyomni lazán két darabot és akkor majdnem ott vagyunk 3000 jó magyar forintnál ami talán a többségnek kis hazánkban azért sok. A verda nem horgonyzott le fixen az biztos, mert mire elkészült a post már csak hűlt helyét találni a parkolóban. Ennek valószínűleg fő oka, hogy az irodakomplexumban dolgozó ~ 2000 ember ellenére sem kígyóztak kilométeres sorok előtte. Valószínűleg nyáron több helyen feltűnik majd a szekér, gyanítom némely fesztiválon is megfordulnak vele.

Pont: 6/10