Select Page

Cayman Étterem és Pizzéria – Cayman Hamburger

Cayman Étterem és Pizzéria – Cayman Hamburger

Rövidre sikerült vennem a hétvégét, sajnos az ország gazdaságának előre vitele érdekében, még szombaton is űztem az ipart. A rövid hétvége után, az jön, aminek sajnos jönnie kell, hétfő, munkanap, és az ehhez elengedhetetlen energiabomba ebédre.

Nincs is annál jobb, amikor hétfőn, elérünk a nap feléig, és tudjuk, hogy a portán ott vár a hamburgerünk, és ebéd után már csak pár óra robot választ el minket attól, hogy lezárjuk a hét legnehezebb napját. Bár a hétvége megint fárasztóra sikerült, de óriási erőfeszítések árán, azért sikerült olyan hamburgerest találni, akinek a szendvicsét még nem kóstoltuk. Szóval a készítő a Cayman Étterem és Pizzéria, a burger pedig a Cayman Hamburger, a neve alapján ebben benne kell lennie mindennek, amit képviselni akarnak.

Esztétika,megjelenés: Szokásos, több felvonásos csomagolás, zacskóban doboz, doboz okosan körbetekerve fóliával, csak a tetejéből kiálló pálcika árulkodik arról, hogy a burger emeletes típusú lesz. A doboz elég pofás, a rajta lévő kép a hambiról már biztató. Pattintom a dobozt, és meglátom, hogy még egy csomagolás van, amibe belehelyezték a hambit, ez a fólia már az elfogyasztást segíti. A buci szezámmagos, nem az extra nagy, de azért méretes kiadású. Legbelül a lényeg, a 130 grammos argentin marhahús, láthatóan házi készítésű, és harapás után az is látszott, hogy a színe is igazi marhahúsra hajaz. Zöldségek terén paradicsom, saláta, uborka és sült hagyma alkotja a tutit. A szokásos bacon helyett, füstölt sonka kapott még helyet a buciban, ami láthatóan nem egy nagyon zsíros, hanem inkább egy húsos kiadás. A Cayman burgert, a a sonkán kívül az élénk sárga cheddar sajt és a Cayman szósz teszi azzá, ami. Ránézésre, ott van a szeren, gondolom az íze sem lesz kutya.

Pont:8/10

Ízvilág: Az első falatra érzem, hogy ezen a hétfőn belenyúltam a tutiba. A marhahús pogácsa ízletes, nincs túlfűszerezve, a marhahús erőteljes ízét lehet elsősorban érezni. A zöldségek frissek, vastag szeletekben kerültek a húsra, ropognak a fogaim között. A sonka füstös íze és a pirított hagyma édeskés íze, teszi kerekké a sztorit, ez bizony egy jóféle burger. A Cayman szósz, nem tudom igazán, hogy miből lehet, de nem füstös, bbq -s ízt vettem ki, inkább valami majonézes megoldást, minden esetre ezt is eltalálták. Az egyetlen, sajnos elég nagy hibáról is kénytelen vagyok beszámolni, ez pedig a buci választás. Igazán, nem tudom, hogy a buci frissességével vagy alapból a minőségével van a probléma, de ami biztos, hogy a második harapás után már darabokban volt a zsemle. Nem volta buci halálra melegítve, így tuti nem mikrózástól lett ilyen az állaga, ha tippelnem kellene, inkább a frissesség kérdés okozhatta a problémát. Mindent egybe vetve, egy átlagosnál jobb burger, ami összetevőiben remek, a saját szószuk is finom, csak a buci gyártót kellene cserélni, vagy friss bucival dolgozni.

Pont:7/10

Mennyiség: A hétvégén megint rossz voltam, kicsit felöntöttem a garatra, és sajnos ilyen esetekben hétfőre jön meg igazán az étvágyam. Mire elértem az ebédidőhöz, hiába rágcsáltam egész délelőtt valamit, kopogott a szemem az éhségtől. A hambi alapvetően nem kicsi, és bár megmérni nem volt lehetőségem, de el tudom hinni, hogy a beígért 130 grammos marahusi pogácsa bele is került. Egy evésre nem volt rossz adag, de egy adag steak burgonyát még elmajszolgattam volna hozzá. Ha éhesek vagytok, jó választás, de csajozós burgerezéshez nem igazán ajánlom, mert nehézkes lesz szépen megenni.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Olvasgattam a pincéren a kommenteket, mielőtt megrendeltem, és általában a nagyérdemű ezen a téren is meg volt elégedve a Cayman teljesítményével. Amúgy előre is van jelezve, hogy gyorsak mint a villám, de a nagyjából 26 perces szállítási idővel egyértelműen meggyőztek arról, hogy nem kamú userekkel fényezték kicsit magukat. A futár srác is jó fejnek tűnt, jó étvágyat kívánt, megköszönte az extra jussát és már távozott is.

Pont:10/10

Ár/érték: 1290 forint volt, amit a nevükkel fémjelzett hamburgerért kértek, ennél drágábban, csak a dupla húsos csodájukat választhattam volna. A burger összetevők alapján, már papíron is ér ennyit, de mikor megeszi az ember, rájön, hogy aki ezt készíti, biztosan szereti a jó hamburgert, mert kellő odafigyeléssel dobálja egymásra az összetevőket. Az egyetlen problémát, a buci okozza, ami bár nem teszi élvezhetetlenné az egészet, viszont némi csalódást mégiscsak okoz. Ha valaki rákérdez, hogy mit gondolok róluk, biztosan az fog eszembe jutni, hogy jó burgert csinálnak, és remélem, ha máskor rendelek egyet tőlük, akkor azt tudom, majd leírni, hogy ez a buci baki kiküszöbölésre került. Mindent egybe vetve az anyag jó, és az ár sem vészes. Ettem már sokkal rosszabbat drágábban, a közepesnél kicsit jobbra teszem a Cayman Étterem és Pizzéria által kreált Cayman Hamburget.

Pont:7/10