Select Page

CBA Étterem és Grill pult – Rántott sajt, hasábburgonya

CBA Étterem és Grill pult – Rántott sajt, hasábburgonya

Már javában tart az új év, de eddig idén még csak Gastro kolléga igyekezett megosztani veletek a tapasztalatait, de szerencsétekre eljött az idő, hogy én is beszálljak a buliba. A virsli teszt óta, még csak pizzával és hamburgerrel tudtunk szolgálni, de nyugodjatok meg, nem csak ezek lesznek, igyekszünk minél változatosabb fogásokat hozni, és egyre több nagyobb tesztet is be fogunk iktatni.

Múlt héten vásárlás közben jött meg az étvágyam, és mivel már korábban kiszemeltem, hogy a nagyobb CBA -k kisebb kifőzdéket és grill pultokat is magukban foglalnak, így úgy döntöttem, hogy itt az idő tesztelni, hogy milyen minőségben is dolgozik ezen a vonalon a Magyar üzletlánc. A kiválasztott üzleteben számos fogást kínálnak, a frissensülteken és az egytálételeken kívül számos friss saláta és napi menü is választható. Mivel már az év végi hús hegyek fogyasztása közben és a szilveszteri italozás után is kívántam, így úgy döntöttem, nem variálok, rántott sajt lesz hasábburgonyával és némi majonézzel az ebéd.

Esztétika,megjelenés: A kiválasztott ételt nagy fekete dobozba rakják, amit az árcímkék felhelyezése előtt gondosan lefóliáznak. Az átlátszó CBA logóval feldobott fólia és ez a sötét doboz eléggé egyedi, és jól is néz ki. A dobozba alulra került a köret, a tetejére pedig a két nagy darab sajt. A sajtok háromszög alakúak, világos barnára sütötték őket, amiből, helyenként kibuggyan a hófehér trappista sajt. A köretnek választott hasáb, nem a megszokott,standard csíkokra vágott olcsó burgonya, inkább annak egy prémiumnak kinéző változata. A hasábok vastagabbak, nem egyformák, és arról, hogy nem sima krumpli megpucolva, megsütve, csak az állaga árulkodik. Amúgy a krumplit megfelelő ideig sütötték, a közepén világosbarna, a szélein sötétbarnára sült a külső része. Megjelenésre pofás a menü, hogy őszinte legyek, nekem az igazi rántott sajt legalább olyan vastag, mint egy szép szelet kenyér, és a vágott képen láthatjátok, hogy ez ennek megfelel.

Pont:7/10

Ízvilág: Mivel még most a képeket nézegetve is eszeveszett módon megindul a nyálelválasztásom, így a doboz felbontása után is elsőre a sajtnak estem neki. A bunda nem túl vastag, viszont kellően ízes, és pont annyira ropog, amennyire a közepén is folyós sajt megkívánja. A sajtot ízlelgetve teljes mértékben megbizonyosodok, hogy ez trappista, és az állaga alapján, nem tudom elképzelni, hogy ez valami gyorsfagyasztott sajtkrémből passzírozott kiadás. A köret, a gyorséttermi burgonyákhoz képest nem csak megjelenésben, de ízben is más. Valahol a vékony hasáb és a házi steak burgonya között van fél úton, ami ismét egy pozitív élmény. Ezek az ízek klappolnak, ennél jobb, csak akkor lehetne, ha valami remek házi tartár mártást is tudtam volna hozzá vásárolni. Sajnos ilyenre nem volt lehetőség, halkan jegyzem meg, a kis zacskós Felix majonéz csak ront ezeken a remek ízeken.

Pont:7/10

Mennyiség: Amiben egy átlagos gyorsétteremtől eltér a CBA -s pult, az az, hogy nincsenek nagyon adagok, szinte mindent kilóra tudunk venni, így az ebédünk méretét is mi határozzuk meg. Ez esetemben két nagy darab sajtot jelen, és két nagy szedőkanálnyi hasábburgonyát. Derék adag, együtt a kettő, több mint 60 dkg. Igazság szerint, elég éhesen álltam a pult elé, és a mögötte álló hölgy olyan kedves konyhás néni módjára szedte, hogy nem is nagyon szóltam rá, hogy sok lesz. Ennek és a mohóságomnak köszönhetően, miután szinte a doboz teljes tartalmát elfogyasztottam, talán nem is kell mondanom, nem sok hasznos dolgot tudtam tenni

Pont:10/10

Ár/érték: Na jöjjenek a piszkos anyagiak, amik igazából ha így dübörög a magyar gazdaság, akkor lassan senkinek sem fognak számítani, de most azért még kell róla beszélnünk. A sajt kilóját így panírozva kisütve 2790 forintért kínálják, ami így belegondolva nem is olyan sok, nagyjából 2000 kapjuk meg a sima gurigának is kilóját. Ez a két darab 33 dkg azaz 921 Ft.-, amiért sok helyen egy rántott sajtos menüt is be tudunk dobni. Ehhez jön hozzá a köret, aminek kilója 1590 forint, ez a kicsit több mint 28 dekás adag pedig 452 forintomba került. Kis matek után kiderül, hogy ez a fogás 1373 forintért kerülhet a dobozba, amiért amúgy nem számolnak fel külön díjat. Az ár bár soknak tűnhet, a minőség és az adag is megfelelő. Véleményem szerint az árazásnál előreválóbb a minőség, és ez követendő példa, javaslom, hogy ha valami finom kell gyorsan akkor térjetek be egy szimpatikus CBA-ba.

Pont:7/10