Select Page

Centro, egy falat olaszkonyha Újpesten

Szerző: | 2019. jan. 13. | Pizza

Tavaly nyáron megnyitott az új újpesti piac, ami tökéletesen kombinálta a piac érzést a modern építészettel. Hatalmas üvegfelületek és alaposan átgondolt kialakítás. A sok kofa mellett a “bazársoron” találunk viszont néhány üzletet, melyek közül a Centro igencsak csábítónak tűnik, főleg azoknak, akik a pizza-tészta vonalon érzik jól magukat.

Az emeleten majdnem egész az épület sarkáig kell menni, ahol a sarkon ott figyel a Centro. Meglepő, de sokan nem gondolnák, hogy minden helyben készül a fogásokhoz, pedig az üzlet méretei alapján erre nem tettük volna fel elsőre életünket. Az alapanyagok közül például tésztát, ha szeretnénk vásárolhatunk is, így akár tesztelhetjük őket otthoni titkos receptünkkel. Az étlap nincsen túlbolondítva, leginkább tészták és pizzák közül választhatunk, de ha nagyon vigyázunk idomainkra akkor salátával is próbálkozhatunk.

Centro

El is vihetjük magunkkal a fogásokat, de ha úgy tartja kedvünk, hogy a nyüzsgő piacos háttérzajt szeretnénk élvezni, akkor az üzlet előtt induló menza szerű etetősoron is helyet foglalhatunk. Pizzáik közül a pármai sonkás volt a leginkább érdekfeszítő, melyet kérhetünk szeletenként is vagy teljes egészben. Vékony tészta rajta a feltét, melyek darabszámra szolidak, ahogy az olasz pizzáknál illik, de mennyiségre ezekből kicsit sem szenvedünk hiányt.

perfetto

A sonka tökéletes, hibátlan vékony szeletek hajlonganak a rukkolaágyon, vagy éppen alatta elrejtve. A szósz érzéssel paradicsomos, hagyja érvényesülni a sonkát és annak szolidan sós ízvilágát. A parmezán szeletek kicsit nyugtatják a sós hatást, ketten együtt hozzák a tökéletes harmóniát.

pesto

Tészta fronton egy pestos verziót sikerült becserkészni. Egyszerű tálalás, ahol a tésztát egy szolid díszítéssel toldanak csipán meg, semmi hivalkodó túlzó csicsa. Illatában egy gyengéd bazsalikom érződik, de pont ennyi elég is. Kóstolva kiderül, hogy a tésztát al dente elven készítik, azaz nincsen rommá főzve, akad tartása a dolognak. Ízre is marad a lágy zöldpesto jellegzetes íze. Lágy harmónia uralkodik ízvilágán, amin semmilyen hibát nem találni. Adagra elsőre csalóka, mert a doboz annyira nem tűnik nagynak, de mire elvarázsoljuk tartalmát igencsak megjön a jól lakott érzet.

akár otthonra is vihetünk

Árban a pizzát szeletenként 700 forintért vehetjük, de ha egyben óhajtjuk akkor 2690-et kell érte fizetni. A tészta pedig 1450 forint. Egyik sem nevezhető drágának, a pizza igazi olaszos és tökéletes, aminek persze több költsége van, mint egy aluljárós rémálomszeletnek, ezt észben kell tartani. A tésztán pedig már azon gondolkoztunk, hogy inkább az olcsó jelzőt kellene használni, mert ilyen minőséget már ennyiért nem igazán találunk máshol. A Centro remek példa arra, hogy bizony piacokon lehet finomat és jót enni. Az Újpesti piac még azt is hozzáteszi, hogy a környezet is patent jól rendben van az üzlet körül.

Centro pizza pasta coffee – 1042, Budapest, Szent István tér 13-14 – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték